פורום מילוי קמטים, עיבוי שפתיים, הזרקת בוטוקס - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איפה יש המזריקים קולגן
    לירון
    17/01/2010

האם מוכרים לכם מרפאות המשתמשות בקולגן כגון אבולנס שתוכלו להמליץ עליהם?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איפה יש המזריקים קולגן

הוספת תגובה

• מזרקים של קולגן

ד''ר איה בן דוד
    18/01/2010

שלום לירון
    במרפאה שלי אני משתמשת בקולגן(אבולנס) ויש לי נסיון רב בשימוש בו. כרגע יש לי עדיין במלאי.

בברכה,

דר' איה בן דוד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קולגן (אבלונס) או חומצה הילרונית?
    לירון
    17/01/2010

מי מהשניים מאריך יותר זמן? הבנתי שהאבולנס מחזיק יותר- האם נכון? מה לדעתכם מבין החומרים הזמניים הכי מחזיק?

הוספת תגובה

• חומצה היולורונית או אבולנס?

ד``ר דן וינברג
    17/01/2010

שלום לירון.
    2 חומרי המילוי שהזכרת בשאלתך הם טובים ובטוחים. ח. היולורונית מחזיקה בערך 6-12 חודשים ואילו הקולגן מחזיק כ1-1.5 שנים.לחומצה היולורונית יש גם תכונה של ספיחת נוזלים כך שהיא נותנת אפקט חזק יותר מאשר זה הניראה מייד לאחר ההזרקה לעומת האפקט המדויק של האבולנס שלא משתנה כמעט.לצערי בשל סיבות מסחריות ייצור ושיווק האבולנס בארץ הופסק בנתיים ואין להשיגו כך שההתלבטות איננה קיימת כרגע מבחינתך. ברצוני לציין 2 עובדות נוספות.1.קיימים סוגים רבים של ח. היולורונית:הן יצרנים שונים והן סוגי ח.היולורונית שונים של אותו היצרן המותאמים לקמטים בעומקים שונים,מילוי נפחים,מילוי שפתיים ומזוטראפיה וכד'.2. לקמטים עמוקים ונפחים יש לקחת בחשבון גם את החומר רדיאס שיש לו כושר מילוי והרמה מצוינים ונשאר ברקמה כשנתיים.
    בברכה
    דר. וינברג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מילוי קמטי הבעה
    אורית
    17/01/2010

אני כבת 38 מעוניינת לבצע מילוי של קמטי השפה העליונה.האם מישהי עברה ?המלצה.והאם זה כואב כמה זמן מחזיק ?

לקביעת תור
    סגירה
    מילוי קמטי הבעה

הוספת תגובה

• שאלה על מילוי שפתיים

ירושלמית
    03/06/2010

שלום,
    בעבר עשיתי שומו בשפתיים, ומאחר שנשאר מעט הרופא הזריק לי זרקה אחת של סיליקון.

רציתי לדעת אם אני יכולה להוסיף עוד זרקה אחת של חומר אחר?

האם זה מותר?

מאחר והסיליקון מסוכן..

ביקשתי מהרופא הקודם להזריק ליסיליקון והוא לא הסכים, בטענה שאני נראית טוב כמו שאני עכשיו..

אבל אני עדיין מעוניינת בחוות דעת נוספת

אשמח להמלצה על רופא באזור ירושלים המתמחה בהזרקות

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מילוי קמטי הבעה

ד''ר איה בן דוד
    06/06/2010

שלום אורית,
    מילוי קמטים באזור השפתיים ניתן לבצע על ידי חומצה היאלורונית. הטיפול מתבצע לאחר מריחת קרם אלחוש. בדרך כלל פרוצדורה לא כואבת והתוצאה נשמרת בין 6-12 חודשים.

בברכה,

דר' בן דוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מילוי שפתיים- אריכות תוצאות ..
    לירון
    15/01/2010

1. לפני כארבעה חודשים ביצעתי מלראשונה מילוי של מזרק אחד של טיאסיאל -קיס (חומצה הילרונית) בשפתיים. התוצאות כבר נעלמו, כאמור לאחר ארבעה חודשים בלבד. עתה אני מעונינת לעשות שוב. אני מתלבטת אם לנסות עכשיו את הג'ובדרם (גם AC) על אף שמסקירה ברשת אני שומעת שהטיאוסיאל מאריך יותר זמן. הייתי שמחה לשמוע מה מניסיונכם יכול להחזיק יותר זמן והאם אפשרי כי -עקב סיבות אינדיבידואליות לאדם- יש אפשרות שחומר מילוי אחד ישאר יותר זמן מאחר?(ומה המחיר המומלץ למזרק?)

2. בנוסף, על אף שהסיליקון ספג מכות כבדות בארה"ב כחומר מילוי, רציתי בכל זאת לדעת מה הדעה בדבר הטיפות סיליקון הרפואי הטהור - האם גם כאן עדיין קיימת סכנת דחייה הנמשכת לאורך כל חיי החומר או שמא במקרה של שיטת המיקרו-דרופס הסיליקום כן אפשרי כחומר מילוי קבוע (יחסית)?

הוספת תגובה

• ח.היולורונית למילוי שפתיים ומילוי ש

ד``ר דן וינברג
    17/01/2010

שלום לירון.
    הטיוסיאל קיס בו השתמשת נחשב לח. היולורונית המיועדת למילוי שפתיים מאיכות טובה מאד. בד"כ היא מחזיקה 6-12 חודש אך יש אנשים שמטבוליזם הפירוק שלהם הוא מהיר יותר ולכן זמן הספיגה מתקצר. יתכו גם שהחומר לא הוזרק במדויק לשכבה הנכונה דבר שיכול גם כן לזרז את העלמות החומר. גם עישון,דיבור רב ושימוש רב בשפתיים יכול לקצר את משך האפקט של החומר בשפתיים.הייתי מציע לך להשתמש הח. היולורונית של יצרן אחר(למשל RESTYLEN LIP) שהוא קצת שונה המטיוסיאל שקיבלת ואולי ישאר יותר.יש גם אפשרות להשתמש בEVOLENCE BREEZE שהוא קולגן הנשאר מעט יותר מח. היולורונית(קשה להשיגו עתה בשל הפסקת ייצורו ומכירתו עי' החברה בישראל).
    לגבי הסיליקון זוהי שיטה אחרת למילוי שפתיים בה "זורעים" בתת רירית של שפתך טיפות סיליקון זעירות. סביבן נוצרת רקמה תגובתית שהיא הנותנת את האפקט האסתטי בשפה.סהכ' את תזדקקי לעבור 4-8 טיפולים כאלה אחת לחודש.יש לזכור שאמנם התוצאה נשארת שנים ארוכות אך החומר הזר-הסיליקון נשאר בשפה לתמיד והוא יכול לגרום לגושים,זיהומים,יכול לנדוד,לגרנולומות ועוד(אם כי סהכ' הסיכון לכך נמוך) .יש לדעת זאת ולקחת סכון קטן זה בחשבון כשבוחרים בשיטת טיפול זו.
    בברכה
    ד'ר וינברג דן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עיבוי שפתיים זמני
    לאה
    11/01/2010

שלום דר' בן דוד,
    אני מעונינת לעבור עיבוי שפתיים שלא יהיה קבוע,במקרה שאתחרט או שהתוצאה לא תמצא חן בעיני.
    מהו החומר המומלץ על ידך?
    מתיי רואים את התוצאות?
    מהי תדירות ההזרקות?
    תודה
    לאה

לקביעת תור
    סגירה
    עיבוי שפתיים זמני

הוספת תגובה

• מילוי/עיצוב שפתיים זמני

ד''ר איה בן דוד
    11/01/2010

שלום לאה,
    עיבוי/עיצוב שפתיים ניתן לבצע גם על ידי חומצה היאלרונית וגם על ידי קולגן. תוצאות הטיפול מתקבלות מייד אחרי הטיפול (להבדיל מטיפולים בסיליקון).
    תדירות ההזרקה עשויה לנוע לפי החומרים השונים בין 6-12 חודשים בממוצע.

יום טוב
    דר"איה בן דוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עיבוי שפתיים

כללית אסתטיקה
    18/02/2010

שלום לאה,
    התוצאה האסתטית שמושגת מטיפול לעיבוי שפתיים נשמרת בין שישה לעשרה חודשים, כך שבכל מקרה העיבוי אינו קבוע. קיימים שלושה אופנים לעיבוי שפתיים: מילוי והוספת נפח לשפה דקה במיוחד, עיצוב השפה, ומילוי קימטוטים בשפה העליונה. מילוי השפה מתבצע בהרדמה מקומית על ידי משחה מאלחשת או זריקה מקומית. חומרי המילוי מבוססים על חומצה האלרוגית או סיבי קולגן, חומרים טבעיים המצויים בגוף.
    מומלץ לקבוע פגישת ייעוץ עם מספר רופאים ולהתרשם מאופי העבודה שלהם. כדאי גם להתייעץ עם נשים אחרות שטופלו ע"י אותו רופא. במידה ואת בוחרת לעבור את הטיפול אצל רופא שיש לו הסדר עם קופת החולים בה את מבוטחת, ייתכן ותוכלי לקבל הנחה.

רק בריאות ואסתטיקה,
    כללית אסתטיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שתי שאלות
    א
    11/01/2010

שלום
    רציתי לדעת מאיזה גיל מומלץ לעשות בוטוקס אני בת 35 ורוצה למלא קמטים אבל פוחדת שאם אני אתחיל בגיל צעיר אני "אשתעבד" לבוטוקס..
    בנוסף רציתי לדעת אם למישהו יש ניסיון עם חנות/מכון יופי בשם אפיל ברמת החייל

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שתי שאלות

הוספת תגובה

• באיזה גיל להתחיל בטיפולי בוטוקס?

ד``ר דן וינברג
    11/01/2010

שלום יפעת.המגמה היום בעולם הרפואה האסטתית היא להתחיל את טיפולי הבוטוקס בגיל יותר מוקדם כדי להשיג אפקט של מניעת הפיכת קמטי ההבעה לקמטי קבע.הפעלה חוזרת ונישנית של שרירי ההבעה של הפנים יוצרת שוב ושוב את קמטי ההבעה.נוצרת רקמה צלקתית בתוכםוהם הופכים בהדרגה לקמטי קבע.טיפול בבוטוקס מונע תהליך זה.בנוסף כמובן את נהנית מהאפקט האסתטי הנהדר של התרופה.ה"ההשתעבדות" לבוטוקס היא רק במובן שאת מתרגלת למראה היפה והחלק של פנייך.התרופה לא מחמירה את מצב עורך כשהשפעתה חולפת.יש לזכור שאת ממשיכה להתבגר עם חלוף הזמן בין טיפול לטיפול.
    אינני מכיר את החנות שציינת ברמת החייל.
    בברכה
    דר. וינברג דן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזה חומר מזריקים לקמט בן הגבות?
    קרן
    11/01/2010

הבנתי שבוטוקס רק משתק שריר אבל לא מעלים את הקמט הקיים

אז איזה חומר מזריקים והאם יש צורך התחזוק
    תודה
    מיכל

הוספת תגובה

• איזה חומר מזריקים

ד''ר איה בן דוד
    11/01/2010

לשאלתך איזה חומר מזריקים בין הגבות,אני מסכימה עם ד"ר וינברג אך ברצוני להוסיף ,שמנסיוני לא תמיד חייב טיפול בבוטוקס כטיפול מקדים למילוי הקמט בין הגבות.צריך לראות באיזה מצב הקמט (עומק) ובהתאם להחליט על סוג החומר המתאים ביותר להשגת תוצאות מיטביות.

בברכה,
    ד"ר איה בן דוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בקמטים בין הגבות.

ד``ר דן וינברג
    11/01/2010

שלום מיכל.הקמט בין הגבות הוא בעיקרו קמט הבעה הנובע מטונוס שריר ההבעה של הפנים. עם הזמן הוא הופך לקמט קבוע .מכאן שהטיפול בו הוא טיפול משולב בבוטוקס המרפה את שריר ההבעה במקום. כאשר המטופלת נמצאת בשיא אפקט הבוטוקס ונשאר לה עדיין קמט משמעותי בין הגבות ניתן למלאו באחד מחמרי המילוי הנספגים(ח. היולורונית,קולגן,רדיאס).לדעתי מילוי ללא טיפול בבוטוקס אינו יעיל בדרך כלל כי הקמט נראה שוב ברגע שהשריר במקום מתכווץ.יש לזכור שאת שריר ההבעה בפנים אנו מכווצים כמעט בצורה לא מודעת בעת שאנו מדברים או מגיבים לקורה סביבנו.
    בברכה
    דר' וינברג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזה חומר מזריקים לקמט בן הגבות

ד''ר איה בן דוד
    11/01/2010

שוב שלום,
    מילוי קמטים נעשה בעזרת חומצה היאלרונית,רדיאס או קולגן (חומרים זמניים-נספגים בגוף). החומר באיזור זה ,עמיד לתקופה של בין שנה לשנתיים.התוצאות מיידיות בד"כ אין תופעות לוואי.

בברכה
    ד"ר בן דוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בוטוקס וכאבים
    מיקי
    10/01/2010

הייתי רוצה לדעת האם הזרקת בוטוקס היא הליך כואב. אני יודעת שבוטוקס מבוסס על רעלנים, אז אני תוהה אם החומר עצמו לא גורם לכאב.

לקביעת תור
    סגירה
    בוטוקס וכאבים

הוספת תגובה

• האם זריקות הבוטוקס כואבות?

ד``ר דן וינברג
    10/01/2010

שלום מיקי. הזרקת הבוטוקס נעשית במזרקי אינסולין עם מחטי 30-32 Gזעירות.מזרקים אלה מיוצרים במיוחד להזרקה עצמית של אינסולין עי' חולי הסוכרת הצריכים זאת.הדקירה היא זעירה וכמעט ולא כואבת וכך גם הזרקת הבוטוקס עצמו .לאחר ההזרקה נשארת במקום נפיחות ואדמומית קלה שבד"כ חולפת לאחר כשעה.החומר המוזרק עצמו איננו גורם לכאב במקום ההזרקה אם כי יש אנשים המגיבים להזרקת בוטוקס בפנים בכאב ראש ואף התקף מיגרנה (אם יש נטיה לכך) שחולפים לאחר שימוש בתרופות נגד כאבים.לאנשים רגישים במיוחד ניתן להקטין עוד יותר את כאב הדקירה וההזרקה עי מריחת מקומות ההזרקה במשחה מאלחשת מקומית (EMLA,אזרקאין 5% וכד')כ 30 דקות לפני הטיפול.לאחרונה יצא לשוק מכשיר המקפיא את נקודת ההזרקה כמה שניות לפניה עי' מגע במקום ההזרקה ואז כמעט ולא חשים בה. לסכום מדובר בכאב קל ובהחלט ניסבל ואיננו צריך להיות שיקול באם לעשות את הטיפול הזה או לא.
    בברכה
    דר. וינברג דן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    שירלי
    06/01/2010

שלום רב,
    האם מותר לעבור הזרקות בוטוקס בהריון?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• בוטוקס בזמן הריון

ד''ר איה בן דוד
    06/01/2010

שלום שירלי,
    לא מומלץ טיפולי בוטוקס בהריון או הנקה.לאחר סיום ההנקה אין מניעה לטיפולים מיידיים אין צורך בתקופת המתנה.
    אם בכל מקרה את מרגישה צורך לטפל ולטפח, ישנה אפשרות לטיפול לא פולשני ומוצלח בעזרת דרמהרולר ביתי לשימוש יומיומי המגיע כערכה עם סרום מיוחד למיצוק וזוהר העור.

בברכה
    ד"ר איה בן דוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• באיזה גיל?
    זיו
    29/12/2009

שלום,

שמי זיו, אני בת 25. בגלל שאני סובלת מאלרגיות מאז שאני קטנה יש לי קמטים מתחת לעיניים. רציתי לדעת האם בגילי כבר ניתן לעשות מילוי קמטים והאם בכלל ניתן לעשות מילוי קמטים באזור הזה?

לקביעת תור
    סגירה
    באיזה גיל?

הוספת תגובה

• באיזה גיל

ד''ר איה בן דוד
    29/12/2009

שלום זיו

טיפול בוטוקס ניתן לבצע כבר מגיל 18 ( לצורך רפואי וגם לצורך אסתטי)
    בקשר לקמטים מסביב לעיניים (קמטי מניפה) ניתן לטפל באמצעות בוטוקס
    במקרה שלך לא ברור על איזה קמטים את מדברת .מומלץ לראות ולתת תשובה יותר מדוייקת

אשמח לעמוד לרשותך.
    ד"ר איה בן דוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין שום צורך, קמטים זה דבר יפה מאוד

שולה
    20/06/2010

ואני חושב שגם אם יש לך אלרגיות או בעיות תפקוד מיוחדות כתוצאה מכך, אין זה אומר שאת חייבת ללכת לקבל זריקות או לעבור סבל כלשהו בגלל זה. תקשיבי לעצה שלי, אני מבינה בזה מצויין, כנסי לאתר חנות סקס ותקני לך ויברטור, זה יוסיף לך חיוך קבוע על הפנים, וזה יעלים לך את הקמטים!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם בוטוקס בטוח?
    לאה
    24/12/2009

לאחרונה שומעים כל מיני שמועות על זה שבוטוקס לא בריאותי או לא בטוח.האם יש נכון בדבר?

לקביעת תור
    סגירה
    האם בוטוקס בטוח?

הוספת תגובה

• לשאלתך האם בוטוקס בטוח

ד''ר איה בן דוד
    27/12/2009

בוטוקס הינו תכשיר רפואי שאושר הן ע"י ה- FDA האמריקאי והן ע"י משרד הבריאות בישראל.
    ניסויים קליניים נרחבים בתחום הקוסמטי ופרקטיקה קלינית רבת שנים בתחום הנוירולוגי,
    נותנים גיבוי מלא לבטיחות השימוש ב-בוטוקס ( הטיפול אינו מומלץ בהנקה ובהריון).
    פרסומים מדעיים רבים חזרו ואישרו את פרופיל הבטיחות הגבוה של התכשיר.
    במינון נכון, ותוך שמירת מרווחי הזמן המקובלים בין טיפול אחד למשנהו,
    ניתן לחזור על הטיפול ללא הגבלה גם במשך שנים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עיבוי=מילוי
    נורית
    21/12/2009

ברצוני לדעת האם עיבוי שפתיים ומילוי קמטים בשפה זה אותו טיפול?

לקביעת תור
    סגירה
    עיבוי=מילוי

הוספת תגובה

• עבוי לעומת מילוי שפתיים.

ד``ר דן וינברג
    21/12/2009

שלום נורית.
    ישנן 2 דרכים עיקריות לעצב ולהגדיל את השפתיים.
    1. עבוי השפתיים עי' הזרקת טיפות סיליקון רפואי מזוקק מתחת לרירית השפה.השפה מגיבה לטיפות אלה יוצרת סביבן רקמה תגובתית והיא שנותנת לשפה את השינוי האסטתי המבוקש.זהו תהליך הדרגתי המצריך 4 -8 טיפולים בתדירות של אחת לחודש.החומר הזר נשאר בשפה לצמיתות ויכול לגרום לגושים,גרנולומות נדידה וזיהומים.היתרון של טיפול זה הוא שכשהאפקט האסטתי מושג הוא נשאר להרבה שנים.
    2.מילוי השפה עי' חומר מילוי נספג.היום קיימים בשימוש למילוי השפתיים: חומצה היולורונית המיועדת ספציפית לשפתיים או קולגן היפואלרגני.האפקט האסטתי מושג מיידית עי' החומר המוזרק.האפקט נשאר כ 9-12 חודש עם ח. היולורונית וכ 12-18 חודש עם הקולגן.החמרים מפורקים לבסוף עי' האנזימים של הגוף והחומר נספג.
    אני ממליץ לך על שימוש החמרי המילוי הנספגים למרות טווח הזמן הקצר בשל בטיחותם הרבה,מיעוט הסיבוכים האפשריים והאפקט האסטתי המדויק והמיידי המושג על ידם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מילוי באמצעות שומן
    צלי
    16/12/2009

קראתי, אני חושבת שאפילו באתר פה, על מילוי שפתייים באמצעות שומן מחלק אחר מהגוף.
    האם צריך להיות במקשל מסוים בשביל זה? אתה יכול בבקשה להרחיב?

לקביעת תור
    סגירה
    מילוי באמצעות שומן

הוספת תגובה

• מילוי שפתיים בשומן.

ד``ר דן וינברג
    18/12/2009

שלום צלי.
    השומן היה תמיד חומר "מפתה" מאד לשימוש למילוי קמטים,שפתיים ועיצוב הפנים כי הוא חומר מאותו גוף ללא דחיה אימונולוגית. הבעיה שי "לקצור" אותו באיזשהו מקום וכך נוצר התערבות צודרנית נובספת וכן שהוא נספג מהר תוך 3-4 חודשים.באחרונה ניסו להעביר את השומן תהליכים שונים תוך שימוש בתאי השומן הצעירים בלבד כדי להאריך את השארותו במקום הטיפול.לסיכום הייתי ממליץ לך למלא את שפתייך באלד מחומרי המילוי הנספגים הקיימים בשוק(ח.היולורונית מכוונת לשפתיים או קולגן היפואלרגני).אם את מתכוונת לעבור ניתוח שאיבת שומן ניתן להתיעץ עם הכירורג הפלסטי לשימוש בשומן הנשאב למילוי קמטים או שפתיים.אשמח לעזור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברכות לפתיחת הפורום
    מערכת BeOK
    16/12/2009

לקביעת תור
    סגירה
    ברכות לפתיחת הפורום

הוספת תגובה

• הודעה לפתיחת הפורום לרפואה אסתטית.

ד``ר דן וינברג
    18/12/2009

גולשים יקרים.
    אנו שמחים להודיע לכם על פתיחת הפורום לרפואה אסטתית.בפורום זה נדון בכל הבעיות הקשורות לכל הטיפולים הלא ניתוחיים לשיפור המראה של הפנים. נדון בו בטיפולי בוטוקס,מילוי קמטים ושפתיים בחמרי מילוי נספגים וקבועים,עיצוב מראה הפנים,מזוטראפיה,טיפולים בהזעת יתר,טיפולים בוורידים ונימים ברגליים ועוד. ברצוננו לשמור על רמה גבוהה של הפורום ונשתדל לתת לכם את התשובות המהירות והמוסמכות ביותר בהקדם האפשרי לאחר כתיבת השאלה תוך התבססות על הידע הרפואי העדכני ביותר בספרות הרפואית ונסיוננו הרב.התשובות ינתנו עי' דר. וינברג דן ועי' דר.בן דוד איה-מומחים ברפואה אסתטית. נשמח לייעץ לכם אישית ללא תמורה. אנא שימרו על רמתו הגבוהה של הפורום והמנעו מהתבטאויות פוגעות ומעליבות.
    בברכה
    דר. וינברג דן-מומחה ברפואה אסתטית.
    דר. בן דוד איה-מומחית ברפואה אסתטית
    מנהלי הפורום לרפואה אסתטית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה