מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נפילה בגיל 30גלית17/05/2010
היי ד"ר
אני בת 30 ולאחרונה שמתי לב לירידה בפנים באזור שבין העין לצד האף ומתחת לשפה .
מה ניתן לעשות כדי לתקן את המצב ? האם זה נורמלי לנפילת בגיל שלי ?
התחלתי לשים לב לשינוי לאחר הפסקת גלולות . האם יש קשר ?
ממתינה לתשובה
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר "נפילת "פנים בגיל 30.
ד``ר דן וינברג18/05/2010שלום גלית.
לצערי את מגיעה לגיל בו הצירוף של פגעי השמש המצטברים בעור,כוח המשיכה,הירידה בתכולת האסלטין,קולגן וח. היולורונית בתת עור(הגורמים לגמישות ורעננות העור)- מביאים לתופעות שציינת.אינני חושב שהפסקת הגלולות הביאה לשינוי זה כי בהיותך אשה צעירה ובריאה בת 30 יש לך די והותר הפרשת אסטרוגן ושאר ההורמונים מהשחלות שלך.זהו בדיוק הגיל להתחיל לטפל בפנייך אם עי' מילוי הקמטים ומילוי הנפחים בחומרי המילוי השונים הנמצאים בידינו וכן טיפולים לריענון וחידוש העור כמו מזוטראפיה או MY-CELLS המביאים לשיפור גמישות והטונוס של העור ובכך מרפאים או לפחות מעכבים את נזקי השמש והזמן.אל תחכי יותר. אם את לא אוהבת את מה שאת רואה בראי התיעצי עם מומחה ברפואה אסטתית כדי לשפר את מראך ולמנוע או לפחות להאט את המשך התקדמות השינויים במראה עור פנייך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהmy-cells
קרן20/05/2010הי,
אני ממש מבינה מה עובר עלייך.. הייתי באותו מצב. אבל יש פיתרון, וזה טיפול MY-CELLS, להצערת העור, תוך שימוש בתאים שלך מהגוף שלך. את התוצאות לא רואים מייד, לוקח קצת זמן.
אני עשיתי את הטיפול הזה בפרופורציה, והיום, אני בכלל לא שמה מייק אפ. אני נראית 10 שנים צעירה מגילי. וזה פשוט טיפול טבעי, ללא חומר זר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרק מילוי קמטים אצל רופא רציני
שירי20/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי גלית
מיכל07/07/2010היי גלית
גם אני בחורה בת 30 המוטרדת מאוד מנפילה בפנים, אפשר לדעת האם עברת תיקון? למי פנית?
תודה,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפירסום סמוי בפורום
ד"ר רון יניב11/07/2010לשירי שלום
את נוהגת להמליץ על רופא מסויים בקביעות בפורום
עולה חשד לפירסום סמוי
לא לכך מיועד הפורום
נבקשך לחדול מכך
בברכה
ד"ר יניב
מומחה לרפואת עור
טיפולים אסטטיים, מילוי קמטים, בוטוקס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהליהי16/05/2010
מה ההבדל בין חומצה היאלורונית לבין חומצה לקטית
באילו מקרים משתמשים בכל אחד מהחומרים האלה
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומצה לקטית ברפואה אסטתית.
ד``ר דן וינברג18/05/2010שלום .
קיימיםכמה חומרים על בסיס חומצה לקטית כמו ניו-פיל או סקלפטרה ( sculptra ) שנוצר מחומצה פולילקטית שלא מבעלי חיים אשר נספגים ומתפרקים בגוף ללא תגובה אלרגית. מופיעים כג'ל ועצם הזרקתם גורמת לעור להפריש קולגן טבעי אשר ממלא את הנפח של סוגי הקמטים, בין זוויות האף והפה, בין גבות, מילוי ופיסול שקעים בפנים ולעיבוי שפתיים. חסרונו שהתוצאות אינן מיידיות ומופיעות בהדרגה לאחר כ- 3 חודשים ולעיתים מופיעים גבשושיות באזור ההזרקה. חומר נוסף outline לא בשימוש בישראל.
על חומצה היולורונית דנתי בהרחבה בתשובות קודמות לשאלות גולשים לכן לא אכנס לזה הפעם.
החומצה הלקטית היא גם אמצעי לפילינג שטחי להבהרת כתמים בעור.פילינג קל. גורם לקילוף שכבת העור העליונה (האפידרמיס) בלבד, באמצעות חומצת פירות או חומצה לקטית (חומצת חלב) בריכוז של 15%, שמסירה את השכבות העליונות של האפידרמיס, שהן למעשה שכבת התאים המתים. פילינג קל מבוצע במרפאה על ידי רופא וכרוך בצריבה קלה. הוא אינו דורש הרדמה או חומרים משככי כאב. זמן ההחלמה מפילנג זה הוא מהיר ביותר. לשם השגת התוצאה הרצויה, יש צורך בסדרה של ארבעה או חמישה קילופים בהפרשי זמן של שניים עד ארבעה שבועות. יש לחזור על הטיפול אחת לשנה.
בברכה
דר. וינברג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניו-פיל
חיהלה23/05/2010אני מציעה לבנות- ישראל לא להשתמש בניו-פיל. ההזרקה יכולה לגרום לגושים תת-עוריים, שעוברים לאחר תקופה מאד ארוכה.אני ממליצה להשתמש ברסטילן.(מתוך נסיון).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחיהלה -ניו פיל חומר מצוין !!!!!!!!
שירי30/05/2010יש בארץ רק שני רופאים שמזריקים ניו פיל וזה חומר מעולה שמתאים למקומות בפנים מאוד ספציפיים ! הרופאים שמשתמשים בו הם היחידים והכי טובים בניו פיל ,ניו פיל זה חומר שממלא ומותח את החלק התחתון של הפנים וזה עושה נפלאות ואני מטופלת בו כבר 7 שנים ואני חלקה לגמרי !!!!!!!!!!!הניו פיל מחזיק המון זמן (בערך 3 שנים )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיבוי שפתייםמיטל11/05/2010
אשמח לדעת האם השפתיים יורדות לגודלן הטבעי לאחר כמה זמן מאז מילוי או שזה נשאר לכל החיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השפה חוזרת למצבה הקודם לאחר עיבוי?
ד``ר דן וינברג11/05/2010שלום מיטל.
אם עיבוי השפתיים נעשה בחומר נספג(חומצה היולורונית או קולגן היפואלרגני) השפה חוזרת למצבה הקודם לאחר ספיגת חומר המילוי.(כשנה בחומצה היולורנית ו1-1.5 שנים בקולגן). עלייך לזכור שאת מתבגרת ב1-1.5 שנים בתקופה זו ולכן את חוזרת למה שתהיי בעוד 1-1.5 שנים גם אם לא תקבלי הטיפול.אם את בוחרת לעבות את שפתייך בסיליקון-החומר איננו נספג ונשאר בשפתייך לצמיתות. זכרי שאין לדעת מתי תסתים תגובת הגוף לסיליקון וזו יכולה להימשך זמן רב ובמשך הזמן יכולים להתפתח גושים,גרנולומות,נדידת חומר או זיהומים אם כי תופעות אלה נדירות יחסית.אני ממליץ לך לבחור באחד מחומרי המילוי הנספגים ולא בסיליקון .
אל תחששי ובהצלחה
דר. וינברג דן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטרא סוניק למתיחת פניםשולמית06/05/2010
שמעתי על מכשיר חדש בשם "אולטרא סוניק" לחידוש התאים בעור וליישור קמטים.
אני שוקלת לקנות אותו, אבל אני לא מוצאת ביקורות עליו באינטרנט.
מישהו מכיר את המכשיר או את דרך הפעולה שלו ויכול לתת לי חוות דעת?
תודה רבה
שולמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכשיר אולטראסוניק למתיחת הפנים.
ד``ר דן וינברג07/05/2010שלום שולמית.
המכשיר ULTRASONIC FACIAL MASSAGER הוא מכשיר המעביר לעור גלי אולטראסאונד בתדירות משתנה של 1-3 מגה הרץ.יש צורך בשימוש בג'ל מיוחד לשיפור העברת גלי הקול לעור.אין הרגשת חום או ויברציה.לטענת היצרנית המכשיר מגביר את זרימת הדם בעור ובכך מחיש את פינוי הרעלים ומשפר את חמצון העור. הדבר מזרז את יצירת האלסטין והקולגן ולאחר שבועות ארוכים של טיפול יתכן שיפור במרקם העור והפחתה בקמטים העדינים. לא ראיתי פרסום מדעי מבוקר על תוצאות פעולתו.המכשיר עולה כמה מאות דולרים.הבעיה עם מכשיר זה היא שהתוצאות אינן מובטחות ומושגות אם בכלל לאחר זמן רב.יש צורך בהתמדה בטיפול בו אחרת לאחר הפסקת הטיפול יכולה להיות החמרה בנפילת הפנים. לדעתי לפני רכישת המכשיר כדאי לך להפגש עם רופא אסטתיקאי מנוסה ולשקול טיפולים אחרים יעילים ומוכחים להשגת תוצאות אסטתיות מיידיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולטרה סוניק זו עבודה בעיניים !
שירי08/05/2010אני עברתי סדרה של טיפולים כאלה באמת עם גל מיוחד וזה שרלטנות לשמה -חוץ מלנפח את הכיס של המכון זה לא עושה כלום !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מפחדתחוה29/04/2010
רוצה לעשות בוטוקס אבל מפחדת שלא אוכל לחייך ולצחוק. מה הסכנות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא לפחד מבוטוקס.
ד``ר דן וינברג02/05/2010שלום חווה.
הבוטוקס משמש בעיקר להרפית השרירים ובכך העלמת קמטי ההבעה של החלק העליון של הפנים:מצח,בין הגבות וצידי העניים.הוא לא ניתן בד'כ סביב הפה לכן את לא צריכה לחשוש לצחוקך או חיוכך.קמטים באיזור הפה מטופלים בד'כ עי' חמרי מילוי שאינם פוגעים בצחוק או בחיוך.מקווה שהרגעתי אותך.
דר. וינברג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לבוטוקס?גלית27/04/2010
שלום,אני אלרגית להרבה מאוד דברים. לאחרונה שמתי לב שבזוויות של העיניים נוצרו אצלי קמטים שהייתי רוצה להעלים. חשבתי על טיפול בוטוקס, אבל אני חוששת מתגובה אלרגית. האם יכולה להיות תגובה אלרגית לטיפול? אם כן איך ניתן לבדוק זאת לפני כן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לבוטוקס?
ד``ר דן וינברג28/04/2010שלום גלית.
הבוטוקס הוא תרופה המופקת עי' חיידקים ולכן יש בה גם חלבונים ולכן תתכן תגובה אלרגית.תגובה אלרגית לבוטוקס היא נדירה ביותר אך אפשרית. אם את טיפוס כל כך אלרגי יתכן ויש מקום לקחת לפני הטיפול בבוטוקס טיפול קצר אנטי אלרגני כמו תרופה אנטי היסטמינית או זריקת סטרואידים ובכך להבטיח שלא תהיה תגובה אלרגית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם חומר הבוטוקס בטוח לשימוש?אסי19/04/2010
היי,
אני מעוניין לעשות הזרקת טיפת בוטוקס בקצה האף שגורמת להתרוממות קצה האף,
הבעיה שאני חושש מהחומר, מכיוון שקראתי עליו המון דברים מפחידים, ושעלול לגרום להרבה בעיות ונזקים..
רציתי לדעת אם יש לי ממה לחשוש, ובפרט שאני מזריק טיפה אחת ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטיחות הבוטוקס
ד''ר איה בן דוד20/04/2010היי אסי,
החומר בוטוקס נמצא בשימוש נרחב בישראל ובעולם בתחומים שונים של הרפואה מעל 15 שנה. המוצר מאושר ע"' הFDA- האמריקאי ומשרד הבריאות הישראלי. קיימות התוויות נגד להזרקת בוטוקס לאנשים הסובלים ממחלות כמו ניוון שרירים ולנשים בהריון ובזמן ההנקה. מעבר לכך החומר בטוח לחלוטין, במיוחד שמדובר בכמויות מזעריות של החומר, לכן אין לך ממה לחשוש.
בברכה,
דר' בן דוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשימוש בבוטוקס להרמת האף-אפשרי?
ד``ר דן וינברג21/04/2010שלום אסי.
הבוטוקס איננו משמש להרמת האף.ניתן להשתמש בו להעלמת הקמטים בגב האף המופיעים בעיקר בעת חיוך.כדי להשיג הרמה של האף יש להשתמש בהזרקת חומרי מילוי כמו ח. היולורונית או רדיאס בבסיס הנחיריים ו\או בגב האף או לפנות לניתוח פלסטי של האף.
דר. וינברג דן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך לתגובתךמיכל12/04/2010
מה שאני מבינה זה שאם נניח אני עושה זריקה היום ( של סיליקון נוזלי) אזי התוצאה המקסימאלית של עובי השפה בעוד שלושה שבועות ולא היום?
מה קורה כעבור 10 שנים לשפתיים שעובו ( רופא מאוד בכיר ומוכר בתחום אמר לי שזה תוצאה לכל החיים, מתגובתך אני מבינה שמקסימום 10 שנים ? מה אח"כ החומר נספג? נודד למקום אחר ? לא הבנתי כ"כ ? יש חומר שמחזיק לכל הזמן ושלא נספג לאחר 10שנים?
תודה וסליחה על כל השאלות ... אני מאוד רוצה לדעת את האמת לגבי החזקת החומר :) הדרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להדרי -תזהרי מהסיליקון זה רק נזקים
שירי12/04/2010זו לא תוצאה יפה וזה לא לכל החיים וזה אפילו לא לעשר שנים ! רק נזקים ועיוותים ודלקות יהיה לך לכל החיים ,לי רופא הזריק סיליקון וגם לי נאמר שזה בטוח וזה לכל החיים והכל שקרים ,סיליקון זה חומר מאוד מסוכן והרופאים שמזריקים אותו הם הכי לא רציניים שיש ,כי רופא רציני ומיקצועי ואחראי לא יזריק לך סיליקון ,,,,,רוב הרופאים בארץ ,כמעט כולם לא מזריקים סיליקון וזה אומר לך את הכל ! תלכי ל5 רופאים לפני שאת עושה צעד שתצטערי עליו כל חייך !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשיחתנו...
ד''ר איה בן דוד17/04/2010היי הדרי,
בהמשך לשיחתנו אני חושבת שעניתי על כל שאלותייך. במידה ויהיו לך שאלות נוספות אשמח
לענות עליהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיליקון נוזלי לעיבוי שפתייםמיכל11/04/2010
שלום רב ד"ר.
אני מעוניינת לעבות את השפתיים ושהתוצאה תישאר לכל החיים, האם הסיליקון הנוזלי שמזריקים בשיטת המיקרו טיפות אחת לחודש הוא נשאר לכל החיים?
2. מדוע צריכים לחכות חודש ולא פחות מטיפול לטיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיבוי שפתיים בסיליקון
ד''ר איה בן דוד11/04/2010שלום הדרי,
תוצאות הטיפול בסיליקון נוזלי (כמו עיבוי שפתיים) נשמרות כ-10 שנים.סיליקון זה חומר שגורם לאחר הזרקתו לגירוי ויצור רקמת חיבור סביבו ועל ידי כך לעיבוי של האזור. מבחינה פיזיאולוגית תהליך זה לוקח בין 3 שב' עד חודש, לכן הטיפול מתבצע פעם בחודש.
צריך לקחת בחשבון את הסיכונים הקשורים לטיפול בחומר קבוע כמו סיליקון: אי אפשר לשלוט על התוצאה הסופית ובמיקרה והתוצאה לא מוצאת חן בעיניך אין דרך חזרה, אלא לחכות כמה שנים עד שהחומר ייספג. פרט לכך סיליקון יכול לגרום גם לזיהום מקומי ,להתפתחות של גלנולומה וכמו כן הוא יכול לנדוד ממקום למקום.
בברכה
דר' בן דוד איה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרקת בוטוקס.חיה06/04/2010
עברתי טיפול בבוטוקס בקמטי הזעף (בין הגבות).האם ניתן לחזור על הטיפול בבוטוקס לאחר חודש כדי לשפר את המצב. כיון שהקמטים עמוקים עדיין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קמטי זעף למרות טיפול בבוטוקס-מדוע?
ד``ר דן וינברג06/04/2010שלום חיה.
הטיפול בקמטי הזעף בין הגבות צריך להיות משולב עם טיפול בכל המצח כדי להשיג הרפיה מלאה של כל המערכת הכוללת את שריר המצח ואלה שמעל האף. לעיתים הטיפול הראשון אינו מספיק לכן המטופלת צריכה לחזור לרופא המטפל כשבועיים לאחר הטיפול לביקורת ותוספת חומר במידת הצורך.לעיתים גם לאחר תוספת זו הקמטים לא נעלמים לחלוטין כי לעיתים קמטי ההבעה הופכים לקמטים קבועים בחלקם. במקרה זה יש להוסיף למטופלת הנמצאת במלוא אפקט הבוטוקס גם חומר למילוי הקמטים כמו חומצה היולורונית.
לשאלתך אם לא חזרת לרופא שלך לאחר הטיפול הראשוני אנא פני אליו בהקדם כדי שיבדוק אותך ויוסיף לך חומר במיקום ובמינון הנדרשים.
בהצלחה
דר. וינברג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההזרקת בוטוקס חוזרת תוך חודש
ד''ר איה בן דוד06/04/2010היי חיה
לא מומלץ להזריק בוטוקס ב- 3 ח' ראשונים מהזרקה קודמת מכיוון שהגוף יכול לפתח נוגדנים לחומר (בוטוקס) ואז הבוטוקס ישפיע פחות בהזרקות הבאות. במידה והקמט עדיין עמוק לאחר טיפול בבוטוקס ניתן לטפל בו עי" מילוי עם חומצה היאלורונית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההזרקה נוספת אחרי שבועיים
ירשלמית14/11/2010עשיתי הזרקת בוטוקס וכשהגעתי לבקורת לאחר שבועיים הרופא הסכים איתי שהתוצאה אינה מושלמת ואפשר להוסיף עוד קצת חומר. לאחר הזרקש נוספת זה לא רק לא ישתפר, אלא נהיה עוד פחות טוב. מה יכולה להיות הסיבה? הנוגדנים? האם אוכל לעשות הזרקות נוספות כעבור מספר חודשים?
תודה רבה
נ.ב. האם תוכלו להמליץ על רופא אמין בירושליים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההזרקה נוספת אחרי שבועיים - תגובה
ד``ר דן וינברג14/11/2010לירושלמית שלום!(גם אני במקור ירושלמי אגב).
חוסר תגובה של קמטי זעף להזרקת בוטוקס יכול לנבוע מכמה סיבות:
1. הזרקה לא נכונה או במינונים וו\או במיקומים של הבוטוקס למערכת השרירים שבין הגבות.רופא לא מיומן יכול לחזור על הזרקה לא נכונה זו גם בהזרקת הביקורת לאחר שבועיים ולכן חוסר התוצאה המספקת.
2. הבוטוקס הוא חומר רגיש מאד לחום. יתכן והחומר שהוזרק לך לא נשמר בקפדנות במקרר או בקירור ולכן יעילותו ירדה למרות מיקום הזרקה נכונים.יתכן שהתרופה שהוזרקה לך איננה טריה מספיק ולכן פחות יעילה.
3. לעיתים קמטי ההבעה בין הגבות הופכים להיות עם הזמן לקמטים קבועים למרות שיתוק מלא של מערכת שרירי ההבעה שבין הגבות עי' הבוטוקס בשל עומקם והיווצרותם של קמטים אלה בשל חזרה חוזרת ונישנית של התכווצות מערכת שרירים זו.במקרים אלה יש צורך להוסיף חמרי מילוי -בד'כ חומצה היולורונית- למילוי קמטים עמוקים אלה שאינם מגיבים דיים לבוטוקס.
אני ממליץ לך להבדק עי' רופא מומחה אחר כדי ליעץ לך מה לעשות. איני נוהג לפרסם או להמליץ שמות של רופאים בפורום זה.
בהצלחה
דר. וינברג דן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
ירשלמית15/11/2010תודה רבה על תשובתך המפורטת. נישאר לי רק להצטער,שעברת מירושלים !
באותו מקום שעשיתי את ההזרקות משתמשים לא באמפולות של בוטוקס, אלא בבוטוקס שנמצא בבקבוקונים של כ50 מ"ל. כמוון, אין לי שום דרך לדעת לפני כמה זמן נפתח הבקבוקון ובאיזה תנאים הוא נשמר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההזרקת בוטוקס - טיפול חוזר BOTOX
ד"ר רון יניב14/11/2010לחיה שלום
אין מניעה לטיפול חוזר בבוטוקס BOTOX
לאחר חודש
בברכה
ד"ר יניב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחזרה על טיפול בבוטוקס לאחר חודש?
ד``ר דן וינברג15/11/2010שלום חיה.
מקובל שאת הביקורת לאחר טיפול בבוטוקס עושה הרופא המטפל כשבועיים לאחר הטיפול הראשוני. אז הוא בוחן ביחד עמך את התוצאה האסתטית של הטיפול הראשוני ואם יש צורך להוסיף עוד זריקות בוטוקס במינונים ובמיקומים הדרושים.אם במקרה שלך ביקורת זו לאחר כשבועיים לא נעשתה עי' רופאך ולאחר חודש התוצאה האסתטית לא מספקת אותך את צריכה לפנות ולהבדק עי' הרופא שלך ואם יש צורך ניתן להוסיף עוד בוטוקס לקבלת תוצאה מיטבית.אין מניעה לתוספת בוטוקס חודש לאחר הטיפול.יש לזכור שחודש לאחר הטיפול יש לעיתים כבר ירידת מה בהשפעת הבוטוקס כך שיש רופאים שלא מסכימים לעשות תוספת בוטוקס זו ללא תשלום לעומת הביקורת המקובלת לאחר שבועיים שהיא ללא תשלום נוסף.יש לזכור שלעיתים קמטי הזעף הופכים כבר לקמטים קבועים ולא רק קמטי הבעה ואז יש צורך להוסיף לטיפול בבוטוקס גם מילוי בחומרי מילוי כמו חומצה היולורונית.
בהצלחה
דר. וינברג דן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ג'ובידרםרחל26/03/2010
שלום רב
אתמול הוזרק לי גובידרם לקמטים שבצידי הפה. אני חשה גבשושיות כשאני נוגעת באזור. האם התופעה אמורה לחלוף?אני מודאגת
תודה על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גבשושים אחרי הזרקת חומצה היאלורונית
ד''ר איה בן דוד26/03/2010שלום רחל
גבשושים לאחר הזרקת חומצה הילאלורונית (בפרט ג'ובידרם) היא בעיה ידוע אך היא חולפת תוך מספר ימים, מומלץ לבצע עיסוי עדין באזור המוזרק. אם עדיין מרגישה גבשושים כדאי להתייעץ עם הרופא שהזריק לך חומר.
חג אביב שמח
דר' בן דוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקעים מתחת לעיניםרונה18/03/2010
היי אני בת 32 ויש לי שקעים מתחת לעינים שאם הזמן גדלו,רציתי לדעת איזה טיפול מתאים לזה ואם אפשר לתשתש את השקעים בעזרת בוטוקס? תודהההה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בשקעים מתחת לעניים.
ד``ר דן וינברג20/03/2010שלום רונה.
בשקעים מתחת לעניים לא מטפלים בבוטוקס.הזרקת בוטוקס שם יכולה לגרום לצניחה של העפעף התחתון ואפילו פגיעה בשרירי הלעיסה באותו צד.הטיפול לא יביא להעלמות הקמט שם. הבוטוקס מיועד בעיקר לחלק העליון של הפנים מעל קו העניים.הטיפול בשקעים מתחת לעניים הוא או מילוי עי' חומצה היולורונית עדינה(בעיקר מילוי תעלת הדמעות). במקרה של נפיחות מתחת לעניים בשל הצטברות שומן במקום הגורמת שקע בולט מתחתיו הטיפול הוא ניתוח פלסטי קטן להסרת הצטברות זו.גם סידרת טיפולים במזוטראפיה או MYCELLS יכולה בעקיפין להביא לשיפור בשקעים מתחת לעניים.
דר. וינברג דן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה באותו נושא
מיטל24/03/2010היי, אני בת 23 ואצלי זה נראה כאילו יש לי שקעים מתחת לעיניים כתוצאה מחוסר בשומן. כלומר הלחיים מלאות אך מעל הלחי עושה רושם שצריך למלא את המקום. ידוע לך אולי מדוע זה קורה בגיל 23 שנחשב יחסית צעיר? והאם הזרקת חומצה הליארונית תגרום ל"נפילה" של העין כלפי מטה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשקעים מתחת לעניים בגיל צעיר.
ד``ר דן וינברג25/03/2010שלום אלין.
השקעים שאת מתארת מתאימים לתכונה גנטית של מבנה פנייך.במקרה של ספק ניתן תמיד להבדק עי' רופא עניים מומחה כדי לדעת האם משהו פגום במבנה גלגל העין שלך ביחס ללחי שלך.לגבי האפשרות לתקן זאת אסתטית- מומלץ שתבדקי עי' מומחה מנוסה ברפואה אסתטית ולראות האם ניתן למלא את השקע בחומצה היולורונית עדינה או להמליץ על טיפול אחר או "להאלץ להשאר כמו שאת".אשמח לעזור.
בברכה
דר. וינברג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר...
רונה07/04/2010להגיע אליך ליעוץ?האמת השקעים מפריעים לי מאוד אבל אני גם מפחדת מכל מיני טיפולים שזה אולי לא יצא טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר!
ד``ר דן וינברג08/04/2010שלום רונה.
אשמח לבדוק אותך ולייעץ לך ללא תמורה או התחייבות.אשתדל לעזור לך במיטב יכולתי.אין לך ממה לחשוש.אנא פני אלי במייל לקביעת תור.
דר. וינברג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ..
רונה08/04/2010רק מה המייל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכתובת מייל ומס. טלפון של דר. וינברג
ד``ר דן וינברג09/04/2010שלום רונה.המייל:DR.WEINBERG.DAN@ GMAIL.COM.ניתן להתקשר גם למס. הטלפון המפורסם בפורום בסוף תשובת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מילוי החומצהסמדר14/03/2010
שלום לפני 4 חודשים עשיתי מילוי מסגרת הפה בחומר "זובדרם" לאחר ההזרקה הכל היה בסדר .רק עכשיו לאחר 4 חודשים יש לי נפיחות באזור וקצת אדמומיות האם ידועה תופעה זו. תודה מראש ממתינה לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה מאוחרת לג'ובדרם.
ד``ר דן וינברג14/03/2010שלום נחמה.
ג'ובדרם הוא חומר מילוי מסוג חומצה היולורונית מאיכות מעולה.התופעה שאת מתארת יתכן והיא אלרגיה מקומית מאוחרת שפיתחת או תגובה מאוחרת של הרקמה לחומר שהוזרק כמו הווצרות גרנולומה. תופעות כאלה עם ח. היולורונית הן נדירות מאד אך תיתכנה.הייתי מציע לך לנסות למרוח על המקום משחה המכילה מעט אנטיביוטיקה וסטרואיד להרגעת המקום(כמו THREOLONE למשל). ולחכות בסבלנות עד שכל החומצה היולורונית תתפרק ותספג בעוד חדשים ספורים. במקרה של החמרה נא לפנות לרופא עור או לרופא שהזריק לך את חומר המילוי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מילוי נפח בלחיים עליונותנחמה06/03/2010
אין לי בכלל נפח בלחיים העליונות ,רציתי למלא אותם ולתת להם נפח על העצם ,עם איזה חומר מילוי אתם משתמשים ולכמה זמן נשמרת התוצאה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפח בלחיים
ד''ר איה בן דוד06/03/2010שלום נעם,
לעצב את הלחיים ולתת להם נפח ניתן על ידי חומצה היאלורונית (סוג שמיועד למילוי נפחים-PERLANE או SUB Q) ,תוצאות מצויינות ונשמרות שנה-שנה וחצי.
בעבר השתמשתי גם בקולגן (EVOLENCE) , אך היום כבר לא משווקים החומר הזה בארץ.
בברכה
דר' איה בן דוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוטוקס למצחקרן06/03/2010
שלום
רציתי לשאול האם הזרקת בוטוקס לאזור הפנים (מצח ליתר דיוק) לשם מניעת הזעה מוגברת בפנים, יביא גם לשיתוק השרירים במקום כפי שניגרם בעת זריקות בוטוקס לשם יישור קמטים.
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בוטוקס למצח להזעת יתר.
ד``ר דן וינברג06/03/2010שלום קרן.
המצח הוא האיזור היחידי למעשה בפנים בו נהוג להזריק בוטוקס לטיפול בהזעת יתר.הזרקה במקומות אחרים בפנים יכולה להביא לשיתוקים לא רצויים של שרירי הפנים במקום ולגרום לעיוותים או חולשה של שרירי הלעיסה והשפה.הטכניקה של הזרקת בוטוקס למצח שונה מזו הנהוגה לטיפול בקמטים בפנים-הרבה יותר זריקות תת עוריות קטנות עם כמות בוטוקס זעירה בכל הזרקה בכל חלקי המצח. למרות זאת בד'כ הדבר מביא גם להרפיה של שרירי ההבעה במצח ובכך ליישור הקמטים במצח והשגת מצח חלק-"תופעת לוואי" רצויה.משך ההשפעה הוא 3-12 חודש לגבי ההזעה ו 3-6 חודשים לגבי החלקת הקמטים.יש לזכור שבשאר חלקי הפנים את עלולה להמשיך להזיע אך כאמור אין לטפל שם מחשש לתופעות לואי לא רצויות.
בברכה דר. וינברג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)