מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לגבי ברית מילה בגיל 34קלאודיו26/01/2010
שלום
אני אמור לעבור ברית מילה עקב איזה בעיה רפואית. שכחתי את השם
אני אמור לעבור ניתוח בבית חולים אסותא.רציתי לשאול מה סיכונים לעבור ניתוח בגיל מבוגר כל כך? זמן החלמה? לאחר כמה זמן ניתן לחזור לתיפקוד מלא?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברית במבוגר
פרופ' שאול דולברג26/01/2010אם מוובר בניתןח מילה בלבד הרי הסיכונים אינם גדולים ודומים לניתוח קטן/בינוני בכל איזור אחר. לגבי תפקוד יש תגובות שונות של אנשים שונים. יש כאלה שחוזרים לתפקוד מיני מלא תוך שבועיים שלושה ויש כאלה שלוקח זמן ארוך יותר בשל כאב מקומי.
בריאות שלמה
פרופ' דולברג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימודים והסמכה למוהלדורי25/01/2010
שלום רב, קולגה שלי, אח במקצועו והינו מוסלמי הגר בכפר רג'ר מעוניין לעבור הכשרה למוהל. יש בעיה רצינית להכנס לכפר (אלא רק באישורי הצבא) ויש צורך לימול א התינוקות. איפה ניתן לעבור הכשרה זו,מה הם תנאי הכניסה, מה משך הלימודים והאם צריך אישור של הרבנות הראשית או רק של משרד הבריאות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימוד להיות מוהל
פרופ' שאול דולברג25/01/2010לימוד כרוך בלהיות שוליה של מישהו שעוסק בכך. אני למדתי אצל אורולוג ילדים ידוע העוסק גם במילה. עיקר הבעייה היא למצוא את ההורים שיסכימו שבנם ימול על ידי מישהו שאינו מנוסה.
אין צורך בישראל באישור כלשהו לימול. יש אחים רבים במגזר הערבי שעובדים ומלים תינוקות.
בברכה
פרופ' דולברג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהערן24/01/2010
האם ניתן להשתמש בטיפול לאחר הברית בשמן שקדים במקום שמן תינוקות ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמון אזור הברית
פרופ' שאול דולברג24/01/2010מטרת שימון איזור הברית היא מניעה של הדבקות של החתך לטיטול. הדבקות כזו עלולה לגרום בעת הסרת הטיטול לכאב ואף לדימום לא נעים.
ניתן להשתמש ללא חשש בכל שמן שאינו נספג בגוף ושאינו מתייבש.
שמן שקדים, אף כי הוא יקר יותר משמן תינוקות רגיל, בהחלט משמש רבים מלקוחותי. הם, וגם אני, מרוצים משמן שקדים.
בברכה
פרופ' שאול דולברג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטריליות ואישוריםגלי24/01/2010
שלום,
השאלה שלי היא כזו - מהיכן מזמינים מוהל? ואיך ניתן לדעת האם הוא באמת מוסמך? והאם הוא סטרילי? בנוסף, האם יש סימן לדעת שמשהו לא בסדר עם ברית מילה? דימום מסוג מיוחד או משהו כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוהל מוסמך וסטריליות
פרופ' שאול דולברג24/01/2010מוהל מזמינים לפי המלצות של חברים או קרובים שמכירים אותו.
לגבי הסמכתו - יש לשאול. מעל לשני שלישים של המוהלים בארץ אינם מוסמכם על ידי הרבנות הראשית. מי שכן מוסמך יכול להציג תעודה וניתן לוודא שהסמכתו תקפה באתר של הרבנות הראשית באינטרנט. ההסמכה עיקרה בנושא ההלכתי ומיעוטה לנושא הרפואי.
סטריליות: רופאים בד"כ מקפידים היטב על סטריליות. לגבי מוהלים שאינם רופאים - קשה לדעת אם הציוד שלהם סטרילי. יש לוודא שעובדים עם כפפות ובשום אופן אינם משתמשים בציפורן חשופה לשום חלק של הברית.גם מציצה עם הפה והשפתיים אינה קבילה מבחינת העברה של זיהומים.
משהו לא בסדר: דימוים קורים בשעות הראשונות. יש לוודא שהמוהל הסביר בפרוטרוט מהו דימום קל שאינו מעורר דאגה ומתי יש להזעיק אותו. כמובן שמוהל חייב להיות זמין 24 שעות ביממה לשאלות בנושאים כגון דימום.
בריאות ומז"ט
פרופ' שאול דולברג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמירי14/01/2010
שלום ד"ר, בני נולד ולפני חודש עשינו לו ברית מילה ע"י רופא. הרופא הסביר כי לתינוק שלי יש פין חבוי, מאז הברית לא רואים את הפין שלו ונראה שהוא עמוק בפנים ורואים רק את קצהו.
אין בעיה בהשתנה, התינוק רגוע ונראה שהאיזור החלים יפה. הבעיה היא שלא רואים את הפין או את מקום החיתוך, הכל חבוי ונראה כמו דבוק לדפנות. הדבר היחיד שגלוי הוא ראש הפין והחור ממנו יוצא השתן. האם זה תקין? האם הפין "ייצא"? האם צריך לקחת לרופא?
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פין חבוי
פרופ' שאול דולברג15/01/2010פין חבוי הוא ממצא שכיח אצל תינוקות בעיקר כאשר יש הרבה רקמת שומן סביב הפין. ברוב המוחלט של המקרים עם הגדילה והתחלת הליכה, ריצה וכד, כמות השומן יורדת והפין יוצא ממקומו.
עד אז יש להקפיד ולהוציא אותו באמבטיה בעזרת לחיצה על האזור שמסביב ולנקות היטב את האזור במים ובסבון.
בריאות שלמה.
פרופ' דולברג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברית בהלכהיהודית14/01/2010
מה קורה מבחינה הלכתית
האם יש מצב שיבוא יום וברבנות יודיעו לי שהבן שלי לא יהודי כי לא עבר ברית של רב?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברית ורישום ברבנות
פרופ' שאול דולברג15/01/2010איני נביא ואיני יודע מה יאמרו בעתיד ברבנות. היום למיטב ידיעתי אין רישום של בריתות ברבנות הראשית בישראל, ולמיטב ידיעתי בשום מקום רשמי אחר.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברית מילהמלי14/01/2010
איזה כיף להיות הראשונה:)
אחותי עומדת ללדת את הילד הראשון שלה והיא ממש חוששת מברית מילה. היא אומרת שהיא מפחדת שיהיה דימום חזק מדי, הרי בסך הכל זה ילד קטנטן. מה עושים? יש אולי יעוץ שניתן לעבור? איזה אמצעי זהירות נוקטים כדי להימנע מדימום יתר אצל הילד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום בברית מילה
פרופ' שאול דולברג15/01/2010דימום בברית מילה הוא ארוע נדיר יחסית. יש שני דברים שיש להקפיד עליהם: יש לוודא שהמוהל בודק את התינוק מספר דקות לאחר המילה לוודא שאין דימום פעיל. יש לוודא שהמוהל מסביר לפני עזיבתו מהם הסימנים לדימום פעיל ולוודא שניתן להתקשר למוהל בכל עת (24 שעות ביממה) במקרה של דימום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)