מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פסיביות מחשבתית?יואב05/07/2011
שלום לשניכם,
אני בן 35, בזוגיות מקסימה מספר שנים...ויש לי תהיה, שאלה שרצה לי בראש מספר שנים:
הניסיון המיני שלי כולל בעיקר התנסויות אקטיביות (=אני החודר)..ובשנים האחרונות יש לי רצון או פנטזיה על מישהו גברי ממני שחודר אלי, ואני מפנטז על הסיטואציה.
היו לי בעבר מספר התנסויות פסיביות, עוד לפני הזוגיות הנוכחית, וגם מספר פעמים בזוגיות הנוכחית... ואיכשהו זה לא נעים, לא עושה לי את זה, בדרך כלל גם כואב אם כי אני גומר תוך שניות...כך שכנראה שבמישהו הפיזי או משהו כזה אני בכל זאת נהנה.
התהיה היא למעשה אם יכול להיות שהקבעון/פחד שלי הוא בראש ולמעשה אני כנראה פסיבי "בארון" ? :) או שמא פנטזיה היא פנטזיה (גבר גברי וסיטואציה שבה אני פסיבי) היא בגדר נחמד שיש פנטזיות? בקיצור...הגיגים כלליים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פסיביות מחשבתית? - תגובה
טל קרויטורו08/07/2011שלום לך,
גומר תוך שניות לא נובע בהכרח מהנאה, זה לפעמים יכול לנבוע מלחץ וחרדה, לכן מפרק הזמן לא ניתן להסיק הנאה, מתחושת הנאה כן אפשר...
יכול להיות שהחוויות הקודמות שהיו מכאיבות גורמות לך להתכווץ ומשחזרות את המעגל של חשש מפני הכאב -התכווצות כתוצאה מהחשש- כאב כתוצאה מההתכווצות.
מעבר לכך כתבת ש'איכשהו' זה לא נעים - חדירה זה לא 'מוצר אחיד', אפשר לנסות מגוון של 'איכשהו' ולראות אם מי מהם נעים לך.
ההמלצה שלי אליך היא כדלקמן -
א. לא לעשות שום דבר מיני שלא נעים לך או כואב לך - לעשות רק מה שכן נעים.
ב. אם אתה רוצה בכך תוכל לנסות מגוון של גירויים אנאלים (לשון, אצבע, צעצועי מין וכד') לראות אם מי מהם נעים לך.
ג. אם יש לך רצון אפשר לבדוק בטיפול רלוונטי האם מדובר אכן במעגל של חשש-התכווצות-כאב באמצעות עיבוד החוויות הלא נעימות הקודמות וכן בדיקה האם מדובר בנושאים רגשיים נוספים שרוכבים על הנושא.
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
יואב10/07/2011שלום טל,
ראשית תודה על התגובה.
אני חושש שהרעיון שלי פוספס/הדגש היה לא במקום שאליו התכוונתי.
חיי המין שלי מספקים, ואני לא מרגיש לחץ או צורך לרצות את בן זוגי על ידי כך שאהיה פסיבי ולכן תוהה לגבי כך.
אנסה לחדד: בפנטזיות שלי אני פסיבי, ו"משתגעגע" עם גברים עם איברים גדולים.. ונהנה מהקטע הפסיבי. אפילו אני שם לב שבדרך כלל אני שם לב ו"מתרגש" מגברים גבריים....כאלה שאני מדמיין איזה סיטואציה מינית כזאת או אחרת.
אני רוצה לציין שזה משהו יחסית חדש, ולפני מערכת היחסית הנוכחית, במספר הפעמים הבודדות שניסיתי לעשות משהו בכיוון...ברגע "האמת" איכשהו לא בא לי. כלומר זה מדליק מאוד בראש, אבל לא בפועל במיטה.
אין לי רתיעה מיחסים אנאליים כשאני הצד הנחדר, ויש לי התנסויות סה"כ טובות, כולל עם בן הזוג, לא זכור לי כאב מיוחד (מעבר לפעמים לכאב הספציפי הרלוונטי, ואז עוצרים...) בפעמים הבודדות שעשינו, פשוט לא ראיתי בזה עונג פיזי כזה גדול.
כנראה שזה מסוג המקרים שהפנטזיה עולה על המציאות. בסרטים הרי זה נראה פשוט וקל, והגברים הנחדרים מצליחים לקבל את האיברים המפלציים בקלות כזאת שזה מעורר קנאה... במציאות מה לעשות יש אנטומיה, והיא לא תמיד תואמת.. והפנטזיה היא כנראה מגיעה מתחום של שליטה/אובדן שליטה או משהו כזה...
או פשוט פנטזיה, שהיא פשוט פנטזיה. כרגע בכל מקרה במערכת יחסית כבר מספר שנים, ולכן העניין לא רלוונטי עם גברים אחרים, ולא דחוף לי לנסות ולהחדר שוב עם בן זוגי - כאמור היחסים מספקים בעיני, וטובים, וגם בעיניו לפי עדותו.
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
טל קרויטורו10/07/2011שלום יואב,
יש משפט שימושי מאד שהולך בערך כך "תן לי את הכח לשנות את מה שביכולתי לשנות, להשלים עם מה שאין ביכולתי לשנות ולדעת להבחין בין השניים". אז האם הפער בין מה שאתה מפנטז לבין מה שאתה עושה הוא משהו שאפשר לשנות או מצב נתון להשלים עימו - קטונתי מלדעת מכאן, אפשר לבדוק את זה כאמור כפי שפירטתי בהודעתי הקודמת.
נ.ב.
מהכרות עם מה שקורה בפורנוגרפיה ההומוסקסואלית ועם גברים שלקחו בזה בעבר חלק - המציאות של המשתתפים רחוקה מאד מלעורר קנאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
יואב10/07/2011שוב תודה על התגובה.
ברור לי שמה שנראה על המסך כהנאה אחת רצופה הוא שעות של זקפות מיוסרות, וישבנים כואבים... (שמעתי על צילומים שלקחו יום שלם, שבסופו של תהליך רואים על המסך 3 דקות של הנאה, גם כן הנאה...)
כנראה שהפנטזיה שלי על גבר גדול שיבוא ויסחוף אותי ויעשה בי מעשים... קשורה אולי יותר לשליטה, אולי לאיזה רצון לעשות כמוהם, ואולי סתם עוד פנטזיה (ואני יכול להעיד שיש הרבה, את רובן מימשתי, וחלקן לא פרקטיות).
תודה רבה על ההתייחסות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)