מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בלבול מיניחסוי01/09/2011
שלום,
אני נמצא בשלהי גיל ההתבגרות (בן 18 וחודש), דתי שמאונן על בסיס קבוע בארבע השנים האחרונות. עד לתקופה האחרונה לא היו לי ספקות של ממש באשר לזהותי המינית, וכמובן שהפנטזיות המיניות שלי כללו נשים בלבד. ואולם, בתקופה האחרונה הנושא מטריד אותי לעיתים קרובות. בכל פעם שאני מבצע את האקט המיני, אני שואל את עצמי שאלות רבות שמטרידות את מנוחתי. לדוגמא, מה גרם לי להגיע לפורקן המיני באוננות - האם המשיכה שלי לאישה שבה אני צופה היא שגרמה לכך או שמא אני בכלל מרמה את עצמי והמגע עצמו הביא לכך? אני יכול לומר ללא כל ספק שמצב רוחי מושפע באופן מוחלט מאירועים שקשורים לנושא הזה. אם חשתי התרגשות עזה במהלך האוננות והגעתי לשפיכה משמעותית, אהיה מרוצה. אם לא, אהרהר רבות לגבי נטיותי המיניות.
יש לי פחד גדול מהאפשרות שמא יתברר לי שאינני הטרוסקסואל. אני רואה את עצמי כאדם נורמטיבי, ממוצע עד כדי "משעמם", אחד שיתחתן ראשון וכמובן לא יהיה יוצא דופן בשום נושא. מאחר ואני מגדיר את עצמי כאדם נאור אף פעם לא חשתי שהומוסקסואליות היא "מחלה", אבל מאז שאני מרגיש שהנושא קשור אליי באופן אישי אני מפתח הומופוביות, שבאה לידי ביטוי, למשל, ברצון ילדותי ובלתי רציונלי שכל המושג הזה "הומוסקסואליות" ייעלם מהעולם.
למרות גילי הצעיר ועל אף שכמובן ואין לי שמץ של ניסיון מיני עם כל אדם אחר (אני גם ממעט לפגוש נשים בכל גיל, בבית הספר למדתי עם בנים בלבד), היו לי עד לאחרונה לא מעט מחשבות "בוגרות", של אחד שחושק מאוד בקשר יציב וקבוע עם אישה שתעמוד לצידי ותספק לי הרבה מעבר ליופי חיצוני. גם כשאני רואה בטלוויזיה זוג שמייצג את שני המינים אני מרגיש שזה משהו שאני רוצה להיות חלק ממנו - דבר שאני לא חש כשאני צופה בזוגות חד מיניים. יתר על כן, אני כלל לא רואה את עצמי נוטל חלק ב"ביצת" הרווקות לאחר אמצע העשור השלישי לחיי. עד כאן הכול טוב ויפה, עד שהגיעו הפחדים שתיארתי בפסקאות הקודמות.
אני לא שולל את האפשרות שבשלב מסוים בעתיד הקרוב הנושא יחדול מלהפריע לי - כאדם חרדתי לפרקים, עולה מדי כמה זמן נושא אחר שמציק לי מבחינה נפשית. ובכל זאת, ברור לי שהסוגייה עוד תפריע לי בעתיד, בדיוק כפי שהיא מקשה עליי בימים אלה. אשמח לעזרה מצידכם.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלבול מיני - תגובה
איל זק02/09/2011שלום רב
לאורך כל פנייתך לא מצאתי סיבה אחת מדוע אתה חושש שאינך הטרוסקסואל. אתה נמשך לנשים, מפנטז עליהן, רואה עצמך בקשר קבוע וממוסד עם אישה. נטיה מינית כפי שכבר הוסבר כאן פעמים רבות, נקבעת על בסיס המשיכה הרגשית והמינית לבן אותו המין. זה כנראה לא המקרה שלך.
השאלה מה גורם לך להגיע לפורקן מיני באוננות, אינה רלוונטית לנושא הנטייה המינית. כל אדם יחוש גירוי מיני במצב זה, גירוי שמועצם מעצם המחשבה על האובייקט המיני שמושך אותך (אישה או גבר).
אני מתרשם, כפי שאתה אומר בעצמך, כי נטייתך לחרדתיות היא זו הדומיננטית כאן, ולא בלבול מיני כזה או אחר. אם הנושא מפריע לך בתפקודך היומיומי, הייתי ממליץ לפנות לאיש מקצוע ולנסות לטפל בחרדות אלה.
אם יש לך שאלות נוספות, אתה מוזמן לשאול שוב.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)