חווה מצוקה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חווה מצוקה
    יפית
    09/10/2011

לא יודעת מה לעשות...
    כבר כמה שנים שאני במערכות זוגיות לא מספקות עם גברים- לא מינית (פשוט לא נמשכת כ"כ) ולא ריגשית...בת 25, לעומת זאת אני חווה אהבה גדולה אל הרבה מחברותיי ולעיתים גם נמשכת אליהן. עדיין אני מחפשת גברים לזוגיות ומרגישה שאני רוצה גבר לצידי אך חוששת שרצון זה נובע מתוך פחד גדול להיות שונה. איני מסוגלת לתאר את עצמי אחרת. לסבית. מה יהיה עם העתיד שלי? חושבת להתפשר ובכל זאת להיות עם גבר אך מרגישה כלואה, לא אמיתית, רמאית. איני יודעת עם הבעיה היא עם נטייה המינית או עם מערכות יחסים בכללי. אך המחשבה שאני לסבית הורגת אותי.
    מה הלאה?

תודה.ץ

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חווה מצוקה

הוספת תגובה

• חווה מצוקה - תגובה

איל זק
    10/10/2011

שלום יפית
    סטיב ג'ובס המנכ"ל האגדי של אפל שנפטר השבוע, היה אומר תמיד שזמננו קצר מדי מכדי לחיות חיים של אחרים. התמודדות עם הפחד להיות שונה היא אכן לא קלה, אך בעיני רבים, חיים בתחושת החמצה ופספוס קשים הרבה יותר. בסופו של דבר מה שחשוב זה אינו מינו של האדם עימו את בוחרת לחיות, אלא יכולתו לגרום לך אושר וסיפוק בחייך. בנוסף, לא ברורה לי שאלתך לגבי עתידך בהקשר לבחירה לחיות עם בת זוג. נשים הגרות יחדיו ומגדלות ילדים כמשפחה אחת מאושרת זה דבר שהופך שכיח ומקובל יותר ויותר כיום (בעיקר באזור המרכז) והמחשבה כאילו "אין בכך עתיד" היא מוטעית מיסודה. אגב, לא מעט נשים כיום שאינן רואות עצמן חיות עם גבר, מביאות ומגדלות ילד/ים בעצמן, כמשפחה חד-הורית או במסגרת "הורות אחרת" (כאשר לילד יש אב פעיל השותף בהורות, אך הוא אינו בן זוגה של האם).
    ברור לי הקושי שלך להילחם בסטיגמות ובדיעות הקדומות אשר לצערנו עדיין רווחות בחלקים מהחברה שלנו כיום. לכן, הייתי ממליץ לך לפנות למרכז הגאה בגן מאיר המארגן פעילויות מועילות מאוד ללסביות ומתלבטות וכן דרך האינטרנט לאתרי הכרות לנשים כגון "שידייט" ועוד. במידה ותרגישי שזה קשה לך, אני מציע לפנות למטפל/ת גיי פרנדלי שמתמחה בתחום ויכול להציע לך עזרה מקצועית ותמיכה.
    בגילך הצעיר נראה לי שיהיה זה לגיטימי לחלוטין להתנסות ולבדוק את תחושותייך ובהתאם להחליט מה הכיוון האמיתי בחיים שמועדף עלייך (ולא על אחרים). לכל אדם מגיע לחיות בסיפוק ואושר. מה דעתך, יפית?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבינה את דברייך

יפית
    10/10/2011

אני מבינה ומסכימה עם דברייך אך מאוד קשה לי ליישם אותם.
    טיפול אחד על אחד נשמע לי פתרון טוב.
    הגעתי לצומת דרכים שאיני מצליחה להתמודד איתה לבד -
    ראשית איך להתמוד עם בושה ועם דעת החברה כלפי.
    ושנית איך לדעת מה באמת הנטייה המינית שלי כי אולי וההעדפה המינית שלי הנשית נובעת מקשיים וחוסר סיפוק במערכות יחסים עם גברים (האם יתכן הדבר?)
    מרגישה שיותר השכל הביא אותי למערכות יחסים עם גברים ולא הלב ולכן אולי נסגר ליבי לגברים. כן קורה שאני נמשכת ואף מתאהבת בגבר אך לרוב זהו עניין זמני או מעורער ולא חזק וקבוע.

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבינה את דברייך - תגובה

איל זק
    10/10/2011

אכן, טיפול פרטני בהחלט יכול לעזור לך עם השאלות החשובות שהעלית כאן. מטרתו היא לעזור לך וללוות אותך ע"מ שלא תאלצי להתמודד לבד, אלא במסגרת של תמיכה, קבלה וייעוץ מקצועי. אני בהחלט מסכים איתך שיש גם מקום לברר את הקושי שאת חווה במערכות יחסים עם גברים ומאין הוא מגיע. יחד עם זאת יש לשמור גם על פתיחות באשר לשאר האפשרויות. בסופו של דבר נטיה מינית מוגדרת לפי התחושה הפנימית שלך, הרגשות והמשיכה כלפי האדם. מכל מקום, חשוב שהמטפל/ת יגדיר עצמו כגיי-פרנדלי וכמובן שיהיה מוסמך בטיפול פסיכולוגי.
    מקווה שעזרתי, את מוזמנת לשאול שוב אם יש שאלות נוספות.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו