מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מבולבלאנונימי27/11/2011
אהלן,
אני בן 19, וכל חיי נמשכתי לנשים, התאהבתי בנשים, והרגשתי סטרייט לחלוטין.
לפני כחודשיים התחלתי להרגיש גם משיכה לגברים.
אני מגיע מחברה דתית, יצרתי כמה קשרים מינוריים עם נשים, אך מעולם לא היו לי יחסים רגשיים קרובים או פיזיים.
מעולם עד לאחרונה לא הייתה לי משיכה לגברים, הייתי צופה בפורנו נשים, גברים בכלל לא עניינו אותי, לא הטריד אותי להתקלח במלתחות בבריכה וכו'.
אני לא חושב שאני הומוסקסואל גמור ולא סטרייט גמור.
נראה לי מוזר שמשיכה מינית יציבה תשתנה ביום בהיר אחד לגמרי. אבל מצד שני אני לא מתכחש לסוג של משיכה גם לגברים.
שמעתי שיש בלבול מיני בגיל ההתבגרות, אבל חשבתי שאני כבר אחרי.
האם יש הומוסקסואלים שהרגישו תמיד משיכה לנשים ופתאום נטייתם השתנה בלי שום 'רקע מוקדם' מגיל צעיר?
אני די מבולבל ומוטרד בגלל כל המצב.
תודה
עזרתכם..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבולבל - תגובה
איל זק28/11/2011שלום רב
אנשים רבים מרגישים שמשיכתם המינית אינה מוחלטת וקבועה רק לכיוון אחד, והם נמשכים לעיתים גם לכיוון השני. ייתכן ובשל גילך הצעיר עדיין לא התנסת מספיק בשביל לדעת בוודאות מה הן תחושותיך, וזה בסדר גמור ונורמלי לחלוטין.
אם הינך מוטרד מהסיכוי שאתה הומוסקסואל, אזי כפי שאתה עצמך אומר ומתאר, אין זה נראה כך, כיוון שאתה נמשך לנשים, רגשית ומינית. יחד עם זאת, יתכן ותגלה שיש לך משיכה דומה גם לגברים, וזה לגיטימי לחלוטין.
אתה טוען שאתה מוטרד ומבולבל, והייתי שמח אם תפרט מדוע. האם זה קשור למסגרות הדתיות בהן אתה חי? לחשש מנטייה מינית הומוסקסואלית?
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
אנונימי03/12/2011הבלבול שלי נובע מכך שלפעמים אני מרגיש משיכה חזקה לגברים, ולפעמים לנשים.
אני מפחד שאולי אני משלה את עצמי בנוגע למשיכה לנשים, ובעצם אני מדחיק נטייה הומוסקסואלית. למרות שכל חיי נמשכתי רק לנשים, ואני עדיין מרגיש משיכה לנשים.
הבעיה היא שזה די משתנה, לפעמים כל ולפעמים כך. אין לי בעיה עם הומוסקסואליות, אבל אף פעם לא ראיתי את עצמי ככזה, ואין לי היסטוריה של משיכה לגברים.
אני מפחד להיות בקשר עם אישה, ולבסוף מבחינה פיזית הדברים לא יעבדו.
כל העניין הזה שלחפש הגדרה מינית (למרות שמעולם לא התנסתי ביחסים לכאן ולכאן) די מטריד אותי.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה - תגובה
איל זק05/12/2011שלום רב
נראה לי שהתשובה לשאלותיך החשובות נמצאת בגוף פנייתך. אינך צריך "לחפש הגדרה מינית" ולהיכנס לחרדות. כפי שנאמר, אתה חש משיכה מינית, במשולב או לסירוגין, לשני המינים. ולא נראה מדבריך כי מדובר כאן רק במנגנון הדחקה.
מה שחשוב בחיים (לפחות בהיבט של מערכת יחסים, סיפוק ורווחה נפשית) זה שתמצא את האדם הנכון עבורך בחיים, זה / זו שתרצה לקשור את חייך בחייו, ולפתח עימו/ה קשר זוגי מספק. אין זה משנה מבחינה זו האם יהיה זה גבר או אישה. לכן, מיותר מבחינתך כעת להכנס להגדרות לא נחוצות.
היה רצוי שתאפשר לעצמך להתנסות בשני סוגי הקשר ולאט לאט לפתח את הכרותך העצמית והעדפתך המינית. ברור לי שמעצם השתייכותיך לחברה הדתית, ייתכן והדבר אינו אפשרי מבחינתך. לסיכום, נסה למצוא את אהבתך בלי קשר למינו/ה. וזכור שגם בחברה הדתית של היום אם ההתנסות אינה צולחת, ניתן להתחרט ולמצוא משהו מתאים יותר.
אתה מוזמן לשתף אותנו בדעתך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)