מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אני ממש צריכה עזרהאנונימי26/01/2012
אני בת 14 וחצי ואני נמשכתי לבנים ועדיין נמשכת אבל פשוט המחשבה של אולי אני לסבית יושבת לי בראש חודשיים בערך ובהתחלה נמשכתי לבנים בלי לשים לב ושכחתי לרגע את המחשבה אבל עכשיו זה פשוט כל הזמן איתי אני הולכת ברחוב והמחשבה איתי אני לא מצליחה להנות אף פעם לא הרגשתי משיכה לבת והמחשבה עלתה לי סתם ככה אחרי שקראתי כתבה על זה שגייז זה משהו מולד
אני קודם כל מרגישה שאני משתגעת וקראתי הרבה שזה הגיוני בגיל שלי ויש לי עוד זמן להחליט אבל זה הגיוני שזה יושב כל כך חזק בראש ?
ואני עברתי הטרדה מינית לפני כמה שנים זה קשור ? כי אני גם מרגישה מאוימת ולא פתוחה שאני חושבת על סיטואציות עם בנים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני ממש צריכה עזרה - תגובה
טל קרויטורו26/01/2012שלום לך,
לסבית היא מי שנמשכת מינית ורומנטית לבנות, לא מי שיש לה מחשבה טורדנית שאולי היא לסבית.
מחשבה טורדנית - כשמה כן היא - מחשבה שלא מרפה וחוזרת ב'לופ'.
מחשבה טורדנית היא פעמים רבות סימפטום של חרדה. התוכן שלה פחות משנה - יש כאלו שיש להם מחשבה בלופ על חיידקים, כאלו שיש להם מחשבה בלופ על האם הם זכרו לסגור את הדלת, וכאלו שיש להם מחשבה בלופ של האם הם X. הבעיה היא לא בתוכן, מה שמשנה הוא שמדובר במחשבה שמפריעה ולא מרפה.
בנוסף הטרדה מינית לא קשורה לנטייה המינית, אבל בהחלט יכולה להיות קשורה לכך שאת מרגישה מאוימת כשאת חושבת על בנים.
אני ממליצה בחום לפנות להורייך ו/או יועצת בית ספר כדי לקבל סיוע כדי להתמודד עם ההשלכות של ההטרדה המינית שעברת בגיל צעיר וכדי להקל על החרדה. כשהחרדה תוקל הסימפטומים שלה (דוגמת מחשבות טורדניות) יוקלו גם הם.
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך
אנונימי26/01/2012יש לי בעיית חרדה , ואני מטופלת אצל פסיכולוג אבל פחדתי לשתף אותו כי פחדתי שזה יהיה כמו "יציאה מהארון" . זה שאני נרתעת אם חברות שלי עם גופייה אבל לא נמשכת לזה זה קשור לחרדה ? ובכל זאת הרגעת אותי.
אני יודעת שזה לא הפורום המתאים אבל בכל זאת יכול להיות שעם זה קרה לפני 7 שנים שהייתי בת 7 ולא הבנתי את המשמעות כי האדם הכניס לי למוח שזה בסדר מה שהוא עושה ועכשיו אחרי שראיתי אותו לפני שנה אני מתחילה להיכנס לחרדה בגלל שעכשיו אני מבינה את המשמעות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך - תגובה
טל קרויטורו26/01/2012שלום לך, לשתף במחשבה טורדנית זו לא יציאה מהארון (וגם אם היתה כדאי ללכת לטיפול בו לא מפחדים לשתף דברים כאלו).
חשוב רק לוודא דרך הורייך שזה טיפול רלוונטי לחרדה כי יש שיטות יותר מהירות ופחות מהירות לטיפול בחרדה.
יכול מאד להיות שזה שבדיעבד את מבינה את החומרה קשור לעוצמה בה את מרגישה את ההשלכות.
אנא שתפי בנושא את המטפל ואת הורייך כדי לוודא שתקבלי סיוע רלוונטי.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)