לא מצליח להחליט מה אני

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

אנונימי
    31/01/2012

זה לא מדוייק. אני נמשך לאיבר המין הגברי זה מה שמדליק אותי... פחות משנה לי אם בסרט הגבר נראה טוב לדוגמא. ואין כן נמשך לבנות, אין לי טיפת ספק בזה. לבנות אני נמשך מינית ורומנטית ולבנים רק מינית וגם רק לאיבר המין...
    אני באמת מגיע מבית מסורתי אבל אני בטוח שאין קשר כי הבית שלי מאוד פתוח, אף פעם לא הוגבלתי בכלום ואני בטוח שההורים שלי היו מקבלים אותו גם אם הייתי מחליט שאני גיי.
    אני כולי מבולבל, לא מבין מה לעשות עם עצמי ואין לי מישהו גיי להתייעץ איתו כמו שאתה אומר אף אחד לא יודע על זה חוץ מחברה שלי שכרגע אנחנו לא ביחד בגלל זה.
    אני בטוח שאני נמשך אליה ולבנות הבעיה היא שבגלל המשיכה שלי לבנים אני מבולבל ומפחד שאולי יום אחד המשיכה שלי אליה ולבנות תיגמר לגמרי, זה יכול לקרות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה - תגובה

איל זק
    31/01/2012

לא כאן המקום לנסות ולברר מה מסמל עבורך איבר המין הגברי ומדוע אתה כה נמשך אליו. את זה תצטרך לעשות במסגרת טיפול. אם משיכתך ליחסי מין הומוסקסואלים לא הייתה כל כך חזקה, אני מניח שהיית מפסיק בעצמך לראות את סרטי הפורנו ומתרכז בבת זוגתך. אבל מסתבר שלא כך הדבר ועל כן פנית לייעוץ.
    דבר נוסף, המשיכה המינית לא "נגמרת". כפי שכבר הסברתי היא חלק ממבנה האישיות שלך ואינה ניתנת לשינוי. הבלבול שלך נובע ממשיכתך לשני הכיוונים והוא מובן. מה שאתה צריך זה ללמוד להכיר את עצמך טוב יותר, מה הן העדפותיך האמיתיות ואיך בסופו של דבר תרצה לחיות את חייך. את זה עושים בעזרת איש מקצוע. אתה יכול לחפש באינטרנט בהתאם למה שכבר הסברתי בתשובות הקודמות, אופציה נוספת היא לפנות אלינו.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מצליח להחליט מה אני
    אנונימי
    29/01/2012

אני בן 20 וכבר כמה שנים שמגרה אותי לראות סרטי פורנו של גברים.
    אני הייתי כבר עם מספיק בנות בשביל לדעת שאין ספק שאני נמשך לבנות מינית ורגשית.
    אף פעם לא הרגשתי משהו רומנטי אל גבר ואני נרתע רק מהמחשבה על זה.
    כרגע אני נמצא במערכת יחסים של שנה עם מישהי שאני מאוד אוהב, אף פעם לא התאהבתי ככה. הבעיה היא שעניין המשיכה לסרטי פורנו של גברים התחזק אצלי ואני הכי מבולבל בעולם, אני אוהב אותה ולא מצליח לחשוב על גברים בקטע רומנטי, העניין הוא שלפעמים אין לי חשק מיני שאני איתה, לא כל הזמן אבל לפעמים. היא יודעת על המשיכה שלי לסרטי פורנו ומאוד מרגישה דחויה כשלפעמים לא בא לי.
    היא מדברת איתי על זה הרבה עד שזה גרם לי לפקפק במשיכה אליה ולבנות.
    עד שלפני כמה ימים החלטתי שאני חייב לקחת זמן לבד ולברר עם עצמי מי אני ולמי אני נמשך.
    אני מפחד שאני יאבד את אהבת חיי אבל מצד שני אני מפחד לחיות בשקר.
    אני באמת מנסה להבין מה המשיכה שלי ולא מצליח.
    אני נמשך לגברים רק בסרטי פורנו וגם שם אם יש סרט שיש משיכה רומנטית בין גברים כמו נשיקה זה דוחה אותי.
    אני מקווה שתוכל לעזור לי.

לקביעת תור
    סגירה
    לא מצליח להחליט מה אני

הוספת תגובה

• לא מצליח להחליט מה אני - תגובה

איל זק
    29/01/2012

שלום רב
    משיכה הומוסקסואלית נקבעת על בסיס רגשות של משיכה רומנטית ומינית לאדם מאותו המין. אתה מתאר מצב די מורכב שבו אתה מרגיש משיכה מינית אך לא רומנטית לגברים ומצד שני, משיכה רומנטית ופחות מינית לנשים. לא כל כך ברור לי מה הכוונה שאתה נמשך לגברים רק בסרטי פורנו. האם קרה לך שנמשכת לגבר בתקופת הלימודים או מחוץ לבית?
    בין אם אתה דו-מיני ונמשך לשני המינים ובין אם אתה נמשך בעיקר לגברים ומדחיק את זה, המלצתי אליך היא לפנות לייעוץ וטיפול אצל מטפל מוסמך (עובד סוציאלי קליני או פסיכולוג קליני) שמתמחה בנושאי הזהות המינית (גיי פרנדלי) ושיכול לעזור לך למצוא את הדרך הנכונה והמתאימה לך בחיים.
    אתה מוזמן לשאול שאלות נוספות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

אנונימי
    29/01/2012

מעולם לא קרה לי שנמשכתי לגבר, המשיכה היחידה היא שצפייה בסרטי פורנו ומחשבה על איבר המין הגברי מדליקה אותי אבל שוב אני מזכיר אף פעם לא נתקלתי במישהו במציאות ונמשכתי אליו מינית או רומנטית, כשאני רואה הומואים מחזיקים ידיים או מתנשקים זה דוחה אותי. אבל למרות זאת אני מרגיש מוזר שלמרות מה שאמרתי עכשיו אני עדיין אוהב את הסרטים האלה. ומצד שני יש לי משיכה רומנטית לנשים ללא ספק וגם מינית אבל המשיכה המינית היא לא באותה רמה כל הזמן. יכול להיות שבגלל שאני אוהב סרטי פורנו של בנים זה גורם לי לבלבול ובעצם כשיורד לי המשיכה המינית לבנות זה רק פסיכולוגי ובגלל לחץ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה - תגובה

איל זק
    30/01/2012

השאלה היא מדוע אתה נמשך כל הזמן לסרטי פורנו של גברים ומדוע זה מעורר אותך מינית יותר מאשר יחסי מין עם נשים. עירור מיני כתוצאה מצפייה בכל סרט פורנו הוא דבר די טבעי, אולם כפי שאתה מעיד, אתה ממש נמשך לסרטי גברים ונמשך אליהם יותר מאשר לנשים.
    לתחושת הדחיה שלך כאשר אתה רואה הומואים מתנשקים אין כל רלוונטיות לעניין כיוון שהיא מושפעת מהיחס החברתי סביבך לתופעה. לימדו אותך שבחברה ממנה אתה מגיע זה אסור ומגעיל (בית מסורתי / דתי?). וכפי שאמרת, למרות כל זאת אתה עדיין מוצא עצמך נמשך לסרטי הפורנו של גייז.
    המשיכה המינית פועלת על פני טווח שבין משיכה לנשים בלבד ומשיכה לגברים בלבד, וכל אחד מוצא עצמו איפשהו על הטווח הזה. אתה כנראה נמצא קרוב לאמצע אבל עדיין קצת יותר לכיוון הגברים. זה בסדר גמור ואין שום סיבה להרגיש לא נוח עם זה. משיכה מינית זה רגש שטבוע בנו והוא אינו פועל לפי חוקי "היגיון". לכן גם אין להאשים את המשיכה לגברים בכך שאתה נמשך פחות לנשים. הרי אף אחד לא הרגיל אותך לזה.
    כפי שהצעתי, אני ממליץ לך לפנות למטפל נפשי (פסיכותרפיסט) מוסמך שגם גיי פרנדלי, שיכול לעזור לך להתמודד עם ההיבטים הללו ביתר קלות ולהחליט מה מתאים לך יותר בחיים.
    אתה מוזמן לשוב ולשאול.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בניגוד לאנשי המקצוע אני חושב ש...

אודי
    26/03/2012

אתחיל במשהו קצת מיסטי: אני מאמין ששום דבר אינו במקרה, יחד עם זאת איני מאמין בעבודת אלילים/אלוהים. ומה הקשר? איני נכנס לפורומים בנושא התלבטויות מגדריות. הפעם חיפשתי משהו ספציפי וראיתי את שאלתך. שאלתך ותשובות המומחים, גרמו לי להאמין שכל מה שאתה צריך זה להרגע. שום דבר נורא לא קורה פה. הסבלנות והקבלה, הסובלנות וההבנה, הם המפתח לכול. לא ממליץ לך להחליט שאתה הומו, לא ממליץ לך ללכת לטיפול, לא ממליץ לך ללהכנס ללחץ. להרגע. להרגע ולא להלחץ. אז אתה אוהב לראות אברי מין בסרטים בלבד. אז מה רע בזה? מה משונה בזה? לי נראה שיש כל כך הרבה דברים משונים, עד כי אין כמעט דברים לא משונים. הנורמה היא להיות מיוחד. אז אתה אולי מיוחד, אולי אחד מרבים. יש לך נטיה לראות אברי מין גבריים ולהתגרות מהם, ואין בזה כדי לקבוע עליך דבר. אתה אוהב מישהי וזה כיף. לך על זה ותרגע. הלוואי והיא תלמד להתייחס אל זה כאל דבר טבעי ולא חשוב. שהיא תקבל אותך ואת מסתרי ליבך. אולי גם לה יש סודות משלה? אין כמעט אדם שאין לו סודות כאלה. כל החוכמה היא לא לשפוט ולא לשלול. לא אותך ולא את הזולת. אם גם היא תקבל החלטה לא לשפוט ולא לשלול, אלא לזרום ולהינות מהאהבה שלכם, מהייחוד שלכם, מהכנות שלך- אז לשניכם יהיה חלק בעולם האהבה, עולם של קבלה סבלנות סובלנות והכלה. אל תמהר לחפש משמות שתתן לך תוית כלשהי. לא צריך תוית. לא הכול מובן ולא הכול חייבים להבין. מה שכן חשוב הוא, למצות את מה שיש, להפיק את מקסימום ההנאה ככל שיש הנאה, כי זה עולם קשה, וצריך להפיק את המקסימום מכל קמצוץ של טוב, בלי להרעיל את עצמנו בעודף שיפוטיות. אתה כנראה איש נחמד. לבבי. כנה. אתה כנראה רגיש. אתה יודע להינות מאהבה. די בזה. תהנה לך. ממה שיש. זה הכול. לא צריך לנתח כל דבר לא צריך להבין כל דבר. ככל שתיתן לעצמך יותר חירות להרגיש ולחוות, כך תהנה יותר. ככל שתהיה פחות לחוץ, תראה שמה שהלחיץ אותך לא חשוב כל כך. זו דעתי הבלתי מקצועית. דיעה אנושית ותו לא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו