בנוגע לקהילה ההומו - לסבית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בנוגע לקהילה ההומו - לסבית
    ע.
    21/03/2012

אני בחור סטרייט. אף פעם לא היה לי נוח עם הומואים ולסביות. רתיעה אינסטיקטיבית, או משהו. הבעתי בקול רם את דעתי השלילית מאוד עליהם. למען האמת, די שמחתי על הרצח של הנערים ההומואים בזמנו.
    לפני כמה חודשים פגשתי אישה, לסבית מוצהרת. התחלנו לדבר ונוצר ביננו קשר יפה תחילה בנוגע לתחום עניין משותף, ואחר כך זה הפך למשהו יותר עמוק ואינטימי. הכל אפלטוני, כמובן.
    בשלב מסויים היא הכירה לי את בת זוגה, והתיידדתי גם איתה.
    הן הזמינו אותי לחתונה שלהן. זה היה טקס מרגש מאוד ויפה מאוד, והזלתי כמה דמעות.
    למה אני מספר לכם את זה?. כדי שתדעו שגם מי ש"שונא אתכם" - לא באמת שונא אתכם. ואני מדבר מנסיון אישי. הוא לא מכיר אתכם מספיק, או בא עם דיעות קדומות, או אולי מזהה אצלכם משהו שיש בו עצמו, וזה מפחיד אותו.
    אני סבור שעם הסברה נכונה ואמפתיה תוכלו להגיע אל המתנגדים שלכם ולשנות את דעתם.
    (איני יודע אם זה חשוב לכם בכלל, אך זאת הדרך).
    בדיעבד, אני לא מאמין איך "שנאתי" את הקהילה ההומו - לסבית, בלי להכיר אותה בכלל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בנוגע לקהילה ההומו - לסבית - תגובה

איל זק
    22/03/2012

תודה על דבריך הכנים. אני חושב שהם מהווים עדות חשובה לדרך בה החברה נעזרת בסטריאוטיפים וסטיגמות על מנת להדיר ולהוקיע אנשים שכל חטאם הוא בהיותם שונים ממנה (בדבר זה או אחר) ונתפסים בעיניה כאיום על דימוייה ה"אידיאלי".
    השאלה המתבקשת היא אם כן, מדוע אנחנו נזקקים לשנוא את האחר בשביל להרגיש יותר טוב עם עצמנו? (כפי שאמרת, שנאה היא לעיתים תולדה של הפחד להיות כזה). שנאת חינם היא זו שהרגה את ניר כץ וליז טרובישי ז"ל, שני צעירים שכל חטאם היה רצונם לחיות בשלום עם עצמם, בדיוק כמו כל אחד אחר.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו