מחפשת פתרונות מעשיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מחפשת פתרונות מעשיים
    יונה
    10/05/2012

אני בת 26 וניהלתי בחיי קשרים משמעותיים רק עם גברים בעוד שהבנתי שאני לסבית לפני כעשור. הבטחתי לעצמי שעליי לקטוע את הקשר האחרון כדי לאפשר לי לחיות באמת ובחופש שאני ראויה להם. כרגע אני בטיפול - זו הפעם הראשונה שהבעתי את זהותי במילים ובקול רם. הלכתי לטיפול כדי לשנות את המצב הקיים ואולי גם להאיר את הסיבות שבגינן פעלתי בניגוד לנטייתי המינית כל השנים הללו. לתחושתי נושא הזהות המינית הוא מים עמוקים מידי בשביל המטפלת שלי ואני מרגישה שרוב הזמן אני מנסה לשכנע אותה במה שאני משוכנעת כבר מזמן (בעוד שהיא מסמנת את מצבי כ"בלבול" או "סימן שאלה" וכד'). אך עם זאת אני לא עסוקה בלעזוב אותה ולהמשיך לטיפול אחר מפני שהמרחב איתה הוא בטוח לשיחה ושיתוף, ובעיקר כי הסמליות של האקט עצמו- של לנסות ולקדם את עצמי, לשים את עניין הזהות המינית בסדר עדיפויות גבוה, נותנת לי תקווה לשינוי על אף הנסבות הספציפיות של הטיפול הזה. במהלך השיחות איתה גברה בי ההבנה שהתרת הבעיות שלי לא בהכרח מצויה בניתוח מעמיק עוד יותר, רציונלי ושכלתני של עברי. וכך, תפקידן של השיחות מתגמד ואני מחפשת נואשות בראשי דרך פרקטית לצאת מהכלוב של המחשבות שלי ולהתנסות בחיים שעד כה היו בגדר פנטזיה. אני גרה כרגע בפריפריה בבית הוריי לתקופת זמן מוגבלת אך לא קצרה. חזרתי למעשה לעיר נעוריי אחרי תקופה ממושכת של לימודים. אין לי מרחב פרטי לחלוטין, ואין לי מסגרות חברתיות כאן. אין לי רכב ואין לי מושג מאיפה להתחיל. אף אחד בחיי לא יודע, אפילו שחבריי הטובים ביותר הם לסביות והומואים. אני לא בשלה לספר להם, במיוחד כשלא התנסיתי עדיין במפגש אמיתי עם אישה בשר ודם. נדמה לי לפעמים שהדרך היחידה שבה אוכל לתת דרור לעצמי היא בחו"ל (ואכן אני מכירה כמה לסביות שרק אחרי טיול ממושך יצאו מהארון בארץ) אך המחשבה הזו גורמת לי למצוקה- למה להמתין עוד? למה למשוך עוד את הפחד? למה לדחות? ומתי נסיעה מיוחלת שכזו תתקיים? הגיל שלי מגביר את המצוקה הזו. אני כבר לא נערה. אשמח לכל תגובה, לכל עצה או הכוונה למשהו שיחבר אותי לחיים האלה. תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מחפשת פתרונות מעשיים

הוספת תגובה

• מחפשת פתרונות מעשיים - תגובה

טל קרויטורו
    12/05/2012

שלום לך,
    את מתארת מצב בו הקושי העיקרי הוא טכני רק בחלקו (שכן אמרת שחברייך הטובים ביותר הן לסביות והומואים), וחלק ניכר ממנו רגשי (שאפילו לחברים אינך מרגישה בשלה לספר).
    החלק הטכני פחות מורכב - עיקר הפעילויות החברתיות הנרחבות יותר נמצאות אכן בת"א, אך פעילות ערה ישנה גם באינטרנט (בפורומים ובאתרי הכרויות).
    בנוגע לפניה לסיוע - היא מבורכת אם את מרגישה שאת זקוקה לו, אך חשוב לבחור סוג רלוונטי. שינוי בדר"כ לא מספיק לו שיחול רק באמצעות שיחה עם מישהי שסבורה שאת 'מבולבלת'. מרחב פתוח איתה רחוק מלהספיק.
    אני מסכימה איתך שניתוח רציונלי ושכלתני של עברך לא בהכרח רלוונטי למה שיכול לקדם אותך כיום, אך למרבה המזל טיפול איננו שירות או מוצר אחיד, וישנם טיפולים יותר מתאימים ופחות מתאימים בהקשר של קבלת נטייה מינית.
    מצב בו את משלמת זמן וכסף כדי 'לשכנע' את המטפלת על פניו איננו מיצוי מיטבי של משאבייך.
    השאלה כאן היא לא איך את נוסעת לטיול להגשמת פנטזיות, אלא איך את מתארגנת רגשית ופיזית לבנות את החיים שאת מעונינת בהם לעצמך. מכיון שהקושי העיקרי שאת מציינת הוא רגשי - ממליצה לפנות לסיוע רלוונטי, מהסוג שלא יסתפק בלהקשיב לך (זו יכולה להיות נקודת התחלה, אך זה איננו מספיק כשזו גם נקודת הסיום).
    בהצלחה,
    טל קרויטורו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול- עצה נוספת

יונה
    12/05/2012

תודה רבה על תשובתך טל, שמחתי לקבל הד לקריאתי. טרם שחיפשתי סגרת טיפול היו לפני שני שיקולים מרכזיים- תקציב וטיפול ספציפי לזהות מינית. חקרתי כמה שיותר ולא מצאתי מטפלים באזור שלי שמצהירים על תחום עיסוקם כמוכוון נושא זה (באינדקסים שונים ברשת, ברשימות של מטפלים שעובדים עם הקופה וכד'). כמו כן בשלב זה חיפשתי פתרונות מסובסדים והעדפתי להתחיל איפשהו מאשר לחכות שיהיה תקציב (המצוקה הייתה גדולה וההבנה שלא אוכל לפתור זאת לבד התחדדה). המטפלת שלי היא עו"ס בהכשרתה והיא יושבת בתוך קופת החולים שם אנו נפגשות ללא תשלום וללא הגבלת מפגשים. כיום יש לי הכנסה שמאפשרת טיפול בתשלום, ולכן שיקול טכני אחד הוסר ומרחיב את האפשרויות. השאלה היא שוב- האם יש מטפלים בצפון שנושא הזהות המינית הינו מרכזי בתחום עיסוקם, ואם כן, היכן מוצאים? ויש דבר נוסף. אני מסכימה איתך לגבי מגוון השירותים ומנגנוני התמיכה שטיפול טומן בחובו אך זמן רב רודפת אותי השאלה, האם די במילים? אני עצמי, עטפתי את עצמי בשכבות של מילים במשך שנים רבות, הגרעין הפנימי של עולמי טוייח במילים לבלי היכר. מילים שימשו אותי להציג תמונה מנומקת לעולם החיצוני, ובפנים, מילים היו הכלי שבעזרתו ניתחתי את מניעיי וחיי והגעתי לתובנות עמוקות שלא סייעו ולו במעט לצאת מהמצב. מתי יוצאים מהקליניקה והמילים שפוזרו בחלל סגור ההוא משתחררות וממומרות במעשים? האם באמת ייאמר משהו חדש? משהו מהפכני? שיהיה לו הכוח לנער אותי מהתרדמת המודעת והרצונית שאני שרויה בה? תודה רבה על שאת נמצאת בצד השני ומקדישה מעצך לקרוא ולהגיב, את עושה עבודה חשובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול- עצה נוספת - תגובה

טל קרויטורו
    12/05/2012

שלום לך,
    בטיפול ישנם שני אלמנטים חשובים לדעתי - א' תפיסת העולם של המטפל ב' הכלים העומדים לרשותו על מנת לסייע. כלים עם תפיסת עולם לא רלוונטית - יעזרו בצורה מוגבלת. תפיסת עולם רלוונטית ללא כלים מעבר להקשבה - לדעתי רחוק מאד מלהספיק.
    אני לא חושבת שאת זקוקה ליותר מילים, אלא זקוקה ליותר תהליכים רגשיים רלוונטים.
    הדינמיקה היא לא שיום אחד מטפל יגיד לך משהו שיוביל אותך להארה, אלא תהליך שיאפשר לך להשתחרר ממה שעוצר אותך.
    בנוגע למטפלים בצפון - אפשר לשאול בפורום החיפאי אם יש להם במקרה מאגר מטפלים, בנוסף אם תפני במייל אשמח לבדוק אם ביכולתי להפנות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

יונה
    26/05/2012

היי טל,
    רציתי להודות לך על תגובתך הקשובה והעצה הממוקדת. עשיתי חיפושים יותר מעמיקים בתחום הטיפול הגיי פרנדלי שהניבו תוצאה חיובית. נפגשתי עם מטפלת שהתרשמתי מהמפגש בינינו מאוד, אכן השיח היה ברמה אחרת לחלוטין ואני מתכננת לעזוב את המטפלת הנוכחית שלי לטובת התהליך החדש. נ.ב ניסיתי לברר עם הפורום החיפאי לגבי נושא זה, ובכלל, וגיליתי שהוא נסגר.. תודה שעזרת לי להתניע את החיפוש ולהשיב את האמון שלי בכוח שיש לעזרה מבחוץ. בשורות טובות והמשך עבודה פוריה ומשמעותית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו