מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בלבול בזהות המיניתמאיה27/06/2012
עד גיל 18 היה לי בטחון מלא בזהות המינית שלי, חבר שהייתי מאוהבת בו עד מעל הראש וכשנפרדנו זה היה מאוד טראומתי בשבילי.
מספר שבועות לאחר הפרידה התחלתי לנתח מה קרה שם...ולשחזר אחורה אירועים כדי להבין היכן טעיתי ומה היה לא בסדר. אחד הדברים שהפריעו לי הוא שלא הצלחתי לגמור מחדירה ושבסיטואציות מיניות הרגשתי מאוד מנותקת. יש לציין שכן הצלחתי לגמור בדרכים אחרות איתו.
במקרה צפיתי בסרט בטלוויזיה שהיתה בו סצנה לסבית, הסצנה עוררה בי משהו.אז נכנסה למוחי המחשבה שאולי אני לסבית?, אולי בעצם לא נמשכתי לחבר שלי?
התחלתי לחזור אחורה ולשחזר כל מני סיטואציות בעבר בהן מאוד אהבתי לדוגמא מורות שלי בבית ספר, או שהיו לי חברות שאותן ניסיתי להרשים.
יש לציין שגם כשאני אומרת אהבתי, מעולם עד לאותו רגע לא יכולתי לדמיין את עצמי עם אישה, לא היו לי פנטזיות מיניות או רצון לגעת באותן הנשים.
המחשבה הזו הפכה למטרד בלתי פוסק, שיתפתי את משפחתי וחברותיי הטובות במחשבות הללו מתוך רצון לבטלן, קראתי הרבה חומר באינטרנט ואף פניתי לטיפול פסיכולוגי.
הרגשתי שהמחשבות זרות לי, שאני לא באמת רוצה להיות עם אישה, יש לי המון חברות שהן בנות, אני אוהבת להסתכל על בנות אבל מעולם לא ראטיתי את עצמי עם מישהי במערכת יחסים.
עברו 5 שנים, עכשיו אני כבר סטודנטית, הגעתי לסוג של השלמה עם עצמי, כשנכנסתי לאוניבריסטה המחשבה נמוגה כלא היתה, היתי נינוחה ושום אסוציאציה מהסוג הזה לא עלתה לראשי, חזרתי להתעניין בבחורים ורציתי מאוד זוגיות.
לפני כחודשיים נכנס לחיי בחור שהיה בו כל מה שחיפשתי, כל כך רציתי שזה יעבוד איתו וכל הזמן בדקתי מה אני מרגישה איתו והאם אני נמשכת או לא נמשכת...
ואז בנקודה הזו שוב חזרו המחשבות אולי אני לא נמשכת אליו כי אני נמשכת לנשים...
זה חוזר כמו בלופים...כל הזמן אני בודקת את עצמי כדי לראות מי מרגש אותי יותר גבר/אישה...והבדיקות האלה כבר מטישות אותי.
אפילו במכוון צפיתי בסרט פורנו לסבי כדי לראות אם זה מגרה אותי או לא...וזה גירה..והכניס אותי עוד יותר לסטרס ולחרדה.
שורה תחתונה...ברור לי שזו סוג של אובססיה, אני יודעת שאם הייתי באמת רוצה להיות עם אישה זה היה בא לידי ביטוי בדרכים אחרות ולא במחשבות בעלות אופי כפוי, העניין הוא שאפילו שאני מבינה את זה אני עדיין לא מפינה ויש לי חשש שאולי אני מנסה להדחיק נטיה מינית אמיתית?, אבל אז שוב אני חושבת לעצמי שאני כן אוהבת גברים וכשאני נמצאת עם גבר אני מאוד אוהבת את המגע שלו ולא מוכנה לוותר עליו.
עכשיו אני לא מסוגלת לראות את עצמי במערכת יחסים למרות שאני מאוד רוצה וכבר 5 שנים מרגישה ריקנות מאוד גדולה, כל דייט רק מזכיר את ההתלבטות הכואבת הזו...
אני מרגישה שאני לא מכירה את עצמי ולא מצליחה להשתחרר כדי להבין מה אני באמת רוצה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וכתוספת למה שכתבתי
מאיה27/06/2012אני חושבת שיש אצלי סוג של בלבול...מה זה אומר משיכה מינית?...
אם אני אוהבת להסתכל על נשים יפות ובוחנת אותן יותר משאני אוהבת להסתכל על גברים זה אומר שאני נמשכת אליהן? אין לי כל רצון לגעת בהן...או להיות איתן..רק להסתכל.
נראה לי שגם הנסיון שלי להרשים בנות לפעמים זה כדי להיות מקובלת חברתית...ולא כדי להשיג מישהי..
אני חושבת שאני מפרשת פשוט דברים לא נכון..:-/* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוכתוספת למה שכתבתי - תגובה
טל קרויטורו28/06/2012שלום לך, מה שתיארת בהודעותייך לא נשמע כמו בלבול בזהות המינית אלא סימפטומים חרדתיים.
משיכה קשורה לתשוקה, קשורה לרצון באינטראקציות מיניות, לא במחשבות אובססיביות.
אפשר לטפל בסימפטומים חרדתיים שפוגעים באיכות החיים ממגוון כיוונים -
לשלול מצבים פיזיים שמחמירים חרדה ודכאון (מחסור בB12, בעיות בבלוטת התריס, שחלות פוליציסטיות וכד')
למעט בצריכת חומרים שמגבירים חרדה ודכאון (קפאין, ניקוטין, אלכוהול, מריחואנה וצפונה, אגב גם גלולות נגד הריון עשויות להגביר חרדה ודכאון)
לשקול האם מעוניים לפנות ליעוץ פסיכיאטרי כדי ליטול תרופות
ולפנות לטיפול ממוקד לטיפול בחרדה, למשל CBT או EMDR.
לרשותך למידע ושאלות נוספות,
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
מאיה02/07/2012תודה על התייחסותך,
האם זה נכון שבעת חרדה ממשהו,נניח מחשבה בעלת אופי מיני שמעוררת חרדה חשים עוררות מינית גבווה יותר?
כי כשסיפרתי לפסיכולוגית שלי על זה שבמיוחד צפיתי בסצנה לסבית וזה עורר בי משהו..היא אמרה לי שהמח מפרש סצנה מינית כסצנה מינית וזה מגרה אותו ובזמן חרדה הגוף "מעורר" לכן מרגישים ריגוש רב יותר...סוג של פרדוקס..
יש אמת בדבר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה - תגובה
טל קרויטורו04/07/2012בזמן חרדה דרוכים יותר, ולכן מרגישים יותר,
אבל הרבה פעמים בזמן חרדה גם כשמרגישים משהו זה לא בהכרח חדווה ותשוקה.
בנוסף פורנו מטרתו ללחוץ על מה שמעורר גירוי מיני, מה שקובע זה לא מה שקורה בפורנו אלא מה שקורה במציאות - אם במציאות מרגישים תשוקה לא/נשים בסביבתנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)