לחיות בארון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לחיות בארון
    רון
    29/06/2012

שלום קוראים לי רון ואני בן 17.7 ואני מגדיר את עצמי כהומו ואני לא רוצה לצאת מהארון כיוון שאימא שלי תתאכזב.. אני בא ממשפחה מסורתית ואני בעצמי מאמין בה' וברבנים. רציתי להסביר את עצמי קודם, לפי איך שאני מכיר את אימא שלי אין לה בעיה עם הומואים אבל כל עוד זה לא במשפחה שלנו אז זה בסדר ואני יודע שאם אגיד לה שאני הומו היא עדיין תאהב אותי אבל היא תתאכזב מאוד ותצטער שהבן שלה ככה ולכן אני לא רוצה לצאת מהארון, בגלל שאני אוהב אותה ולא רוצה שהיא תצטער ותתאכזב ממני. שאלתי היא האם יש כאן מישהו עם ניסיון? אני מתכוון חיי בארון ויכול להגיד לי איך.. על הקשיים, האם זה כדאי לחיות ככה, האם זה מפריע לבן הזוג שלכם שאתם בארון, האם כדי לחיות ללא בן זוג בגלל המצב וכו'.. אשמח שתשתפו הכל כדי להבין איך חיי יראו בעתיד.
    תודה מראש רון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לחיות בארון

הוספת תגובה

• אגב אני מעוניין להישאר לגור בעיר..

רון
    30/06/2012

אגב אני מעוניין להישאר לגור בעיר שאני גר בה עכשיו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אגב אני מעוניין להישאר לגור בעיר.. - תגובה

איל זק
    30/06/2012

שלום לך, רון
    אתה מעלה שאלות חשובות שנובעות מהדילמה בה אתה נמצא והאופיינית לגילך הצעיר. הרשה לי לענות לך דווקא מהסוף. ראשית, חייך ייראו ויעוצבו בהתאם לבחירות שתעשה במהלכם. עוד נכונו לך הרבה מאוד אירועים חשובים, אנשים שתכיר והחלטות בחיים שיעזרו לך לעצב אותם לפי ראות עיניך. על כן, כל ניסיון להחליט מראש בשלב זה כיצד ייראו חייך, הוא די מיותר.
    שנית, השאלה האם לצאת מהארון או לא, היא שאלה מהותית שיש לבחון אותה בהתאם להרגשתך ולצרכיך. אין שום סיבה שתצא כעת מהארון אם אינך מעוניין בכך. ביום שתרגיש שזה חשוב לך לספר להורים, שההסתרה מהם מעכבת אותך בחיים, ושיש לך יותר מה להרוויח אם תספר להם - תדע שהגיע הזמן (לרוב זה יקרה עוד כמה שנים). בינתיים אין לך סיבה להילחץ מזה. יש אנשים שיצאו מהארון בגיל צעיר כמו שלך ויש כאלה (שנימצאים גם בזוגיות מוצלחת) ומעדיפים גם בגילאים הרבה יותר מבוגרים להסתיר ממשפחתם את נטייתם המינית.
    שנית, נכון יותר לספר להורים (בדר"כ לאימא קודם) כאשר אתה בא ממקום בטוח ושלם עם עצמך. ולגבי ההורים - רובם המוחלט עוברים את ה"משבר" הזה ובסופו של דבר (לאחר תקופת הסתגלות) מאמצים בחוזקה את הילד והקשר עימם רק מתחזק.
    כפי שאמרתי, המצב בו אתה נמצא אופייני לגילך הצעיר, ולכן תוכל למצוא בחורים כמוך, צעירים, שעדיין חיים "בארון", וליצור עימם קשרי חברות ואף למצוא בן זוג. חלקם אף יעדיפו בשלב זה מישהו במצב כמו שלהם. בהקשר לכך, הייתי ממליץ לך לפנות לקבוצת התמיכה של איגי (ארגון הנוער הגאה) ולהשתלב בפעילות החברתית שלהם, המיועדת לחבר'ה בגילך ובמצבך. שם תוכל לפגוש חברים כמוך וללמוד כיצד הם חווים את חייהם ולקבל תמיכה.
    דבר נוסף, כיוון שהזכרת את היותך אדם מאמין, כדאי שתדע שיש ארגונים חברתיים להומואים דתיים שמקיימים גם הם פעילות חברתית והסברתית כגון: חברותא, הו"ד וכמוך. את כולם ניתן למצוא דרך האינטרנט.
    אני מקווה שעזרתי לך, רון. אתה מוזמן לשאול שוב או לחוות דעתך על מה שכתבתי.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

רון
    30/06/2012

תודה רבה.
    אגב אני לא דתי.. רק מסורתי.. חגים וקידוש בלי לשמור אותם אבל עדיין מאמין שיש ה'.
    התשובה שלך מחזקת ומעוררת מחשבה, תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמחתי לעזור

איל זק
    30/06/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו