ביסקסואלית?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ביסקסואלית?
    .
    26/08/2012

עד עכשיו הגדרתי את עצמי כביסקסואלית. לא התנסתי עם בנות, אך אני מרגישה משיכה לבנות מגיל 12 בערך, ועכשיו אני בת 18. כל זאת, לצד משיכה רגשית ומינית מלאה לבנים. אבל נטיה מינית זה כמובן לא שחור לבן, וקורה לי הרבה שאחרי תקופה שאני מרגישה בטוחה במיניות שלי, אני נתקפת שאלות, חששות והסתייגויות ששמא אני בכלל סטרייטית והמשיכה לנשים היא תוצאה של הרבה דברים אחרים. כרגע, מה שמטריד אותי בעצם, זהשאני לא בטוחה אם את הבחורות שאני נמשכת אליהן אני רוצה, או בעצם אני רוצה להיות כמוהן. אגב, זה לא משהו נדיר מסתבר, כי ראיתי כבר דיון בפורום להטב"י בין בנות על אם "הגבול בין אהבה לקנאה דק", ועל כך שגם בבחורות אליהן הן נמשכות יש משהו שחסר בהן, לדעתן לפחות. נגיד, אני יכולה להימשך מינית לבחורה שהיא כליל היופי בעיניי עם פנים מהממות, כאשר אני לא מרגישה יפה ובעיקר לא מרוצה מהפנים שלי. אז שאלה ראשונה, האם זה לגיטימי ויכול להיות שזה נובע מכך שיש לי ולכל אחת אידאל "האישה המושלמת" שאני גם רוצה להיות וגם מחפשת אותו אצל נשים ואני כן נמשכת אליהן, או הגיוני יותר שמשום שאני מרגישה שחסר בי משהו, אז אני מחפשת אותו אצל בחורות אחרות וזה הגורם למשיכה, אף על פי שהיא קיימת מגיל מאד מאד צעיר?

ושאלה שנייה: בחודשים האחרונים (שלושה חודשים בערך), אני שמה לב שהמשיכה לבנות התחלשה/נעלמה. אם זה סדרת טלוויזיה על לסביות בה אני צופה וסיטואציות בין נשים בלבד שעד עכשיו גירו אותי הפסיקו למשוך אותי כמעט בכלל, כאשר סיטואציות דומות בין גבר ואישה ממשיכות לגרות אותי. יש לציין שאני מסוגלת לגמור מסצנה לסבית כאשר אני מאוננת באותה מידה שאני יכולה לגמור מסצנה סטרייטית. יכול להיות שעד עכשיו המשיכה לנשים הייתה בגדר הורמונים של גיל ההתבגרות או שמדובר בתקופה לגיטימית אצל ביסקסואלית (להיות פעם יותר בקטע של בנים ובהמשך ההפך) ואין לי להסיק משהו על הנטייה שלי? הרי בכל זאת מדובר בשש שנים של משיכה...

אשמח לתשובה כנה עד כמה שניתן באינטרנט, אבל אל תגידו לי לתת לזמן להתנסות לעשות את שלהן, כי אני שומעת את הדבר מאנשים סביבי כבר מגיל 16 אבל בכל אני ממשיכה להתעסק באובססיביות בנטייה המינית שלי והדבר מציק לי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ביסקסואלית?

הוספת תגובה

• ביסקסואלית? - תגובה

טל קרויטורו
    26/08/2012

שלום לך, עיקר הענין מופיע בשורה האחרונה של הודעתך - הבעיה היא לא עם מה שקורה לך מבחינת משיכה מתחזקת/לא מתחזקת וכד', הבעיה היא עם עיסוק אובססיבי וזו בעיה שפוגעת באיכות החיים לא משנה במה עוסקים אובססיבית.
    ולכן אם זה מציק לך מוקד הטיפול לא חייב להיות 'מהי באמת נטיתך המינית באופן מדויק באופן סופי ומוחלט', אלא כדאי שיהיה - איך אני בוחרת לחיות את חיי ועם מי לחיות את חיי מבלי להתקף בחששות.
    ספציפית ככל שעוסקים פחות בשאלות ברמה הפילוסופית הכללית של גברים ונשים ויותר ברמה הספציפית - מה אני עושה כדי לקדם את הקשר עם אורי/ת שמוצא/ת חן בעיני - יש יותר מקום למציאות להכנס.
    מה דעתך?
    טל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נכון, אבל...

.
    27/08/2012

אני מסכימה, הבעיה היא קודם כל שאין אורי/ת בחיים שלי כרגע, ואני כן מאד כמהה לזוגיות וזה חסר לי. בחברה שאיתה אני מסתובבת, במסגרות בהן אני נמצאת, כשאני יוצאת, אין שום בחור שמוצא חן בעיני ואם יש אז הוא בכלל בקטע של חברה שלי או לא מעריך אותי מספיק או הומו. והבחורה האחרונה שנדלקתי עליה, הייתה מישהי שהכרתי בתחילת שנה שעברה בפנימיה שלי אבל בכלל שפחדתי "לצאת מהארון" שם, אז לא אמרתי כלום למרות שידעתי שהיא בי ועכשיו הפכנו לחברות מאד מאד טובות. והמחשבות הכלליות שלי נובעות מהעובדה שאני כן רוצה לעשות משהו בעניין הזוגיות ולא לחכות שמישהו/י יפלו עליי מהשמיים. לכן חשבתי "להיכנס" לקהילה הלהטבי"ת בין אם זה דרך איגי והברנוער או ברים לקהילה הגאה ולנסות גם עם בנות. אבל הפחד שלי מכל זה, זה שאני אכיר בחורה שאני ארצה, או לפחות מה שידמה לי שאני ארצה, ניכנס לקשר יותר רציני ובשלב כלשהו אני אבין שאני לא בקטע ואני אפגע בה. אני גם לא יכולה פשוט להציג את עצמי "אני מתלבטת ואני רוצה לנסות... מישהי בעניין?" או מנגד "אני ביסקסואלית ואני בטוחה בזה" כשאני מפקפקת בזה בצעמי. אני מפחדת פשוט לגשת לעניין הזה בלי שאני בטוחה בכך ומצד שני אני מרגישה שאני מפספסת משהו כשאני לא עושה עם זה כלום. איך יוצאים מהברוך הזה??
    חוץ מזה קשה להגדיר את עצמי ולהבין את עצמי כשאני אפילו לא יודעת למי אני נמשכת. יש לי בעיה עם ביטחון עצמי ודימוי נמוך שאני מנסה לעבוד עליה וזה רק מקשה עליי כי אני מרגישה שקצת הלכתי לאיבוד בכל זה ונכנסתי לעניין חזק מידיי, שמי שאני לא אהיה ומי שאני לא נמשכת אליו/ה, אני כבר לא רואה את זה מרוב נסיון לראות את זה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נכון, אבל... - תגובה

טל קרויטורו
    27/08/2012

הי, יש אלף ואחת סיבות למה קשרים לא ממשיכים. חסרים סטרייטים שסיימו קשרים, למרות שהם סטרייטים? עוד לא פגשת את הבחור/ה וכבר את חוששת מה יקרה אם לא ילך? אולי עוד עשר שנים את תרצי להגר והוא/היא לא, או ההפך? או שהמשיכה לאותו אדם נחלשה, אבל לא המשיכה למגדר של אותו אדם? ואולי תגלי שאת בגדול נמשכת יותר לבנים, אבל מה שמשנה שלבת הזוג שלך את נמשכת?
    הבעיה כאן היא לא בתכנון, אלא בעוצמת החששות (וגם בביטחון העצמי ובדימוי הנמוך).
    טפלי בהם, ואז כשאת פוגשת את אורי/ת את לא צריכה להכריז מה דעתך על גברים או נשים באופן מדויק או מעורפל, אלא מה את מרגישה כלפי אורי/ת, ומה היית רוצה שיקרה ביניכם/ן.
    אם הולך לבד - מצוין, אם לא הולך לבד - אז לפנות כשיתאפשר לך לטיפול רלוונטי לטפל בחרדה/בטחון עצמי נמוך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו