מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מבולבלת..ליטל13/10/2012
היי,
אני בת 22, היו לי שני קשרים רציניים עד עכשיו הראשון היה עם בחור, קשר שארך שנה והיה חיבור ממש טוב אבל בדיעבד לא הייתה שם משיכה אמיתית. שכבנו וזה היה נחמד אבל לא יותר מזה. אחרי תקופה מסויימת הבנו שזה לא זה וסיימנו את הקשר. הייתי פגועה מאוד כי זה היה הקשר הרציני הראשון שלי, היה לי קשה להיפתח והפרידה ערערה אותי. אחרי כמה חודשים הכרתי מישהי במקום העבודה, בילינו יחד המון שעות ובדיוק בתקופה הזאת עלו בי מחשבות ורצון לנסות את הצד השני. הקשר התפתח והפכנו לבנות זוג. היא בטוחה בזהות שלה ואני נכנסתי לזה כי רציתי לנסות. היום, אחרי שנה בקשר התחילו לעלות מחשבות על העתיד. אני מרגישה שמה שטוב לי בקשר הזה זה האהבה הגדולה שיש בינינו, אבל גם פה לא הייתה משיכה בהתחלה, המשיכה נבעה מהאהבה שהתפתחה. דיברתי איתה ואמרתי לה שכשאני חושבת על העתיד אני לא בטוחה שאני לא ארצה לנסות שוב להיות עם גבר ואני לא רוצה עדיין לספר למשפחה אם אני לא בטוחה בעצמי.
אחרי השיחה הזאת נפרדנו (אתמול), ממש קשה לי כי היה לי טוב ולא באמת רציתי לסיים את הקשר אבל הרגשתי שזה לא פייר כלפיה להשאר אם יש לי מחשבות על הנטיה שלי ופחד מלהשאר בקשר מהסוג הזה כי זה קשה.
אני לא יודעת אם עשיתי צעד נכון או שסתם מתוך פחדנות הרסתי קשר שהיה לי טוב בו.
ואני לא יודעת בכלל מה הזהות שלי, אני מרגישה שאני יכולה להיות עם שני המינים אבל אולי אני מבלבלת רגש עם משיכה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבולבלת.. - תגובה
איל זק13/10/2012שלום ליטל
את מתארת שתי מערכות יחסים שהיו לך. האחת עם גבר, שהייתה טובה אך ללא משיכה מינית אמיתית. השנייה עם בחורה, שהתפתחה להיות אהבה גדולה ובמקביל התגברה גם המשיכה המינית. את מסיימת דברייך בהרגשתך שאת יכולה להיות עם שני המינים ושואלת בצדק מהי משיכתך המינית האמיתית. נראה לי שאת מבינה כמוני, שעד שלא תתנסי יותר לא באמת תדעי.
כפי שנאמר כאן פעמים רבות, מה שחשוב בחיים בהקשר לזוגיות זו מערכת יחסים חמה ואוהבת, בעלת משיכה מינית הדדית, איכפתיות והערכה. הרבה פחות משנה, מבחינת הבריאות הנפשית של האדם, מהו מינו של האדם עימו הוא בקשר.
ייתכן והבחור שיצאת עימו לא היה הבחור המתאים עבורך, והתנסויות נוספות יעזרו לך לחדד את הרגשתך בתחום זה ואולי גם למצוא את הבחור שאיתו תרגישי התאמה רגשית ומינית. ייתכן גם שלאחר התנסויות נוספות תגיעי להכרה כי הרגשות שלך עמוקים הרבה יותר דווקא עם אישה, וגם זה בסדר גמור. בגילך הצעיר זה בהחלט הזמן להתנסות. ולבת הזוג שלך ממנה נפרדת זה עתה הייתי אומר, שאם את באמת חשובה לה, היא צריכה להבין שעלייך לגבש עם עצמך את הכיוון שלך לפני שאת יכולה להכנס למחוייבות רגשית.
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)