מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התאהבות ואהבהליאל23/10/2012
אני בת 28 נשואה לגבר כבר מספר שנים, לא התחתנתי מהתאהבות אלא כי היה לי נוח בבחירה.
בעבר נפגעתי המון מגברים ולכן התפשרתי בבחירה ונשאתי לגבר שלא יפגע בי...
הכרתי לפני כחצי שנה בחורה לסבית.... והתפתח כאן אהבה, התאהבות, משיכה...
אף פעם לא חשבתי על בחורה כמשהו מיני או כקשר לעל החיים...
ופתאום אני מרגישה דברים..... אני מבולבלת... לא יודעת מה לעשות...
אני לא יודעת מה לעשות....לנתק את הקשר איתה קשה לי
מצד שני אני לא רוצה לאשלות אותה כי אני לא יודעת מה יהיה הסוף...
זה הגיוני שאני צריכה להתגרש? לחיות איתה?
האם אהבה והתאהבות זה מספיק בשביל להתגרש כי אצלי אין אהבה בנשואים?
אני פשוט מאוהבת בה ולא יודעת מה לעשות עם זה...
אשמח לתגובה, לעצה....
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התאהבות ואהבה - תגובה
איל זק24/10/2012שלום ליאל
הדילמה שאת מציבה היא מהותית ומורכבת ונראה לי שקצרה היריעה על גבי פורום זה מלספק תשובות אחראיות. ההתלבטות שלך מערבת שאלות כגון מה מידת המשיכה המינית שלך אל בן זוגך ומנגד אל הבחורה שהכרת? מה מידת החיבה, הערכה והרגש שאת מרגישה לכל אחד מהם? כיצד חווית את השנים האחרונות בהן את נשואה לבן זוגך? האם יש לכם ילדים? האם שקלת את ההשלכות במצב שבו הזוגיות עם הבחורה לא תצלח? ועוד.
את טוענת שמעולם לא חשבת על בחורה כעל משהו מיני. האם זה אומר שמשיכתך המינית נוטה יותר כלפי גברים אולם בשל קשרים / אירועים לא מוצלחים בעבר העדפת למצוא גבר נחמד אך פחות מושך בעינייך? אם כן, יש לטפל בסוגיה זו ולא לחפש פתרונות פחות מתאימים.
ככלל זוגיות יציבה אמורה להתבסס על משיכה מינית ורגשי הערכה, אחווה ואמון הדדיים, ואין זה משנה לעניין זה מהו מגדרו ומינו של בן/בת הזוג. לכן, נראה לי שחשוב להבין לפני הכול, מהו כיוון המשיכה המינית והרומנטית שלך ובהתאם לכך לנסות ולעצב את המשך דרכך.
איש מקצוע (גיי-פרנדלי) יכול גם הוא לעזור לך להבין את עצמך טוב יותר ואף ללוות אותך בהחלטות שלך.
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ליאל28/10/2012אני קרואת שוב ושוב את תגובתך ועדיין מנסה להבין מה עלי לעשות....ולא מצליחה...
נכון כיוון שנפגעתי מגברים התפשרתי, והינה היום אני במקום הכי מבלבל שיש להיות עם אישה וזה משהו אחר השאלה מה עושים...להתפשר כל החיים או לחיות פעם אחת... אין לנו ילדים ...... אבל יש ביני לבין בעלי זוגיות המבוססת על חברות הדדית צוחקים יחד כמו חברים אך אין רומנטיקה ומשיכה כמו שהבחורה גורמת לי להרגיש... אני מבולבלת מאוד ולא מתפקדת כבר ביום יום........מה עלי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
איל זק29/10/2012ליאל שלום
אינני חושב שחיים מתוך פשרה הם הכיוון אליו אנו אמורים לשאוף. הרווחה והבריאות הנפשית שלנו תלויים ביכולתנו לחיות חיים מלאי סיפוק ומימוש עצמי. אם לפי הרגשתך לחיות עם גבר (כל גבר) זה חיי פשרה, ואילו חיים בזוגיות עם אישה הם חיים מלאי רגש ואהבה, אזי נראה לי שאת יודעת מהו הכיוון שלך.
אולם נראה לי שהקושי שלך להחליט נובע הן ממורכבותו של הנושא והשלכותיו על חייך והן מגורמים אישיים עמוקים יותר שלא זה המקום לעסוק בהם. מאחר וקושי זה פוגע בתיפקודך היומיומי חשוב שתפני כבר עכשיו לטיפול פסיכולוגי אצל מטפל גיי פרנדלי. טיפול כזה יכול לעזור לך להתמודד עם הדילמה המורכבת הזו. הוא יאפשר לך להכיר את עצמך טוב יותר מתוך מקום בטוח וללא חשש ויספק את המסגרת שבתוכה תוכלי להתפתח ולהחליט מה מתאים לך יותר.
את מוזמנת לשאול שוב ולחוות את דעתך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)