מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פדופיליהשלומית25/10/2012
שלום בני בן שש עשרה בקשר עם גבר כבן 30 הוא כמובן הומו מה עליי לעשות הוא טוען שהוא מאושר אני בתור אמא שבורה צריכה דחוף עזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאם המודאגת
איל זק26/10/2012שלום רב
דאגתך לבנך מובנת וכמובן טבעית לחלוטין. יחד עם זאת מפנייתך הקצרה קשה להבין מה בדיוק מהות וטיב הקשר ביניהם (ידידות, חברות, סקס, ניצול)? האם גם בנך מגדיר עצמו כהומוסקסואל? ובעיקר עולה אצלי השאלה: ממה את חוששת? האם חששך נובע בשל פער הגילאים ביניהם או מכך שייתכן שבנך נמשך לגברים?
באשר לחשש הראשון, אינני משפטן, אולם לפי הידוע לי, גיל ההסכמה בישראל ליחסי מין (הטרוסקסואלים או הומוסקסואלים) הוא 16 שנה. כך שאין מדובר כאן בעבירה פלילית. גם ההגדרה "פדופיליה" מתייחסת בעיקר ליחסי מין של בגירים עם ילדים ובנך כאמור כבר אינו ילד. אע"פ שפער גילאים של 14 שנה אינו דבר שכיח או רגיל, הרי שבקהילה ההומוסקסואלית מקובלים יותר המקרים בהם נרקם קשר בין שני גברים עם פער גילאים גדול יותר (ביחס לקהילה ההטרוסקסואלית). יש לכך כמה סיבות שאין זה המקום לפרטן. באשר לבנך, ייתכן שהוא מחפש דמות בוגרת ויציבה שמבינה אותו, או מודל לחיקוי שממנו יוכל ללמוד כיצד להשתלב טוב יותר בחברה, וייתכן שהוא פשוט נמשך יותר לטיפוסים בוגרים.
מבחינה מעשית וע"מ להסיר חשש מליבך, עצתי לך היא לנסות לשבת ולשוחח עימו בארבע עיניים, בשקט, בלי לחץ ובלי ביקורתיות והאשמות. להבין מדוע הקשר הזה כ"כ חשוב לו ומה טיב מערכת היחסים שיש לו עם אותו גבר בוגר. להסביר לו שאת בסך הכול דואגת לו, ולהדגיש בפניו שאם יקרה מצב שבו ירגיש לחץ כלשהוא, ניצול, כפייה או סחטנות מצידו של הגבר הבוגר (או כל אחד אחר) חשוב ביותר שיבוא ויעדכן אותך בהקדם. בצורה זו תוכלי לגייס את שיתוף הפעולה וההבנה שלו ולא תגרמי לו לפתח יחס של ביקורתיות או אנטגוניזם כלפייך.
באשר לחשש השני בדבר היותו הומוסקסואל - בעניין זה חשוב לי להדגיש בפנייך שלא מינו של בן/בת הזוג של בנך הוא החשוב, אלא יכולתו לגרום לו להיות מאושר בחייו. אין שום בעיה בלהיות הומוסקסואל, אך יכולה להיות בעיה עם הדרך שבה הסביבה תופסת ומתייחסת לזה. אם ההתמודדות עם עניין זה קשה לך, הייתי מציע לך לפנות לארגון תהיל"ה (דרך גוגל) שעושה עבודה נהדרת ומספק תמיכה להורים של בני הקהילה ההומו-לסבית. אפשרות נוספת היא לפנות לטיפול פרטני אצל מטפל (פסיכולוג) גיי-פרנדלי.
מקוה שעזרתי. אשמח לשמוע את דעתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפדופיליה
שלומית26/10/2012תודה רבה על היעוץ אתה צודק במה שכתבת בני גם בעל עבר של ניסיונות של התאבדות ככה הוא טוען אני יודעת שהוא סיפר לי וגם שהוא טיפוס דיכאוני אני יותר מודרנית כמו שכתבתי לך אבל בעלי מאוד פרימיטיבי לא יכול לקבל את העובדה הזאת ישבתי עם בני ודיברתי והוא טען שטוב לו וכייף לו אבל בכל זאת לדעת שהוא כבר עושה מה שהוא רוצה זה קצת קשה משום שעברנו איתו המון בחיים וגם הפחד מאיידס הכל ביחד אני מודה לך על העזרה כבר חודש שהבית כבר לא אותו בית בלגאן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאם המודאגת - המשך
איל זק26/10/2012לאור תשובתך ועברו הדיכאוני ואף האובדני של בנך, ברצוני להדגיש עוד כמה דברים:
ראשית, אם בעלך אינו מסוגל לקבל בשלב זה את נטייתו המינית של בנו, עדיף לא לשתף אותו ולספר לו כמה שפחות. ככל שידע פחות, כך יפעיל פחות לחץ על הבן.
שנית, תהליך ההתבגרות והעצמאות של הילד תמיד אינו קל להוריו וכך גם הרגע בו הוא מתחיל לבסס קשרים אינטימיים עם אחרים. אולם, חשוב מאוד שתצליחי את לבסס עימו קשר חברי ותומך (ולא ביקורתי ומתערב), כך שאם יהיה צורך (למשל אם הקשר עם אותו גבר לא יעלה יפה) הוא יוכל תמיד לפנות אלייך ולקבל תמיכה ועזרה.
ייתכן גם שבנך נכנס לקשר עם אותו גבר כיוון שאינו מכיר מספיק בנים כמוהו. מסיבה זו רצוי שתכירי לו את ארגון הנוער הגאה "איגי" (דרך גוגל) שמקיים פעילות חברתית מסודרת לבני גילו ויכול לעזור לו למצוא תמיכה חברתית. זה מאוד חשוב לבחור בגילו ובמצבו כעת. לגבי סכנת האיידס, כל עוד משתמשים באמצעי מניעה מגומי זה אמור להיות בסדר, הפני אותו לאתר הועד למלחמה באיידס שם מסבירים כיצד להיזהר ולקיים יחסי מין מוגנים.
חשוב ביותר לשים לב למצבו (מבלי להתערב). אם הוא חוזר למצבי דיכאון יש להפנותו ללא דיחוי לאיש מקצוע (ורצוי גיי-פרנדליי). כל עוד מצבו טוב והוא מאושר, אין סיבה שבבית יהיה "בלגאן" כפי שתיארת.
אם יש שאלות נוספות את מוזמנת לשאול שוב
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)