מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הייעצות לגבי בנימממ17/02/2013
שלום רב !
יש לי בן בגיל 6 מגיל מאוד מאוד קטן נמשך לשמלות ולכל הדברים של הבנות במיוחד לצבע הורוד ועד היום זה נמשך
למרות שבגן צוחקים עליו לו זה לא מפריע והוא בשלו
אני אמא מאוד ליברלית ובכלל לא שמרנית אין לי בעיה בכלל מה הילד שלי ירצה להיות בעתיד הכי חשוב לי שיהיה מאושר, אבל רציתי לשאול ואשמח לקבל תגובה מכל אחד
גם אצלכם היה מגיל קטן משיכה לכל הדברים של הבנות בובות תסרוקות ורוד וכו ... ואחרכ עם הגיל זה פשוט לא עבר?
מה הייתם עושים במקומי לתת לילד חופשיות ולזרום עם כל מה שהוא אוהב או לעצור בעדו כי החברה מאוד אכזרית ויגיע שלב שיוכל להיפגע חברתית מכך ?
בתור ילדים מה אתם הייתם רוצים שיהיה ?
אני בהיתלבטות מאוד קשה אני מתה על הבן שלי אבל לא רוצה שייפגע
למרות שכלום לא בטוח לא מחייב שיהיה גייז ולא מחייב שלא יעבור לו אבל בכל זאות אצלכם הכל התחיל גם מגיל כל כך קטן ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הייעצות לגבי בני - תגובה
איל זק18/02/2013לאם הדואגת, שלום
לא בדיוק הסברת מה הכוונה שהוא נמשך לשמלות ולורוד ועד כמה זה ניכר. האם הוא מבקש ללבוש שמלות לגן או שהוא פשוט מגלה בהן עיניין? אגב, הוא אמור לעלות לכיתה א' בקרוב, ייתכן וקוד הלבוש בביה"ס וחברת ילדים חדשה ישפיעו על העדפות הלבוש שלו.
כעקרון, הדבר החשוב והנכון ביותר שאת כאם יכולה לתת לילדך, זוהי התמיכה והאהבה שלך ללא תנאי. איננו יודעים מה מקור המשיכה שלו כרגע לשמלות ולצבע ורוד והייתי נזהר מאוד מלהניח שיש בכך סימן לבאות ובעיקר לנטייתו המינית. בכל אופן ובדיוק כפי שאת בעצמך הסברת זאת היטב, הסביבה יכולה להיות גם לא נחמדה. לכן, ככל שאת תדעי לתמוך בו ולפתח את עצמאותו בכל אשר ילך כך גם יגבר בטחונו העצמי והוא יהיה פחות רגיש לביקורות חברתיות וסביבתיות. על זה אמר פעם פרויד כי "מי שידע אהבת אם בילדותו, יישא חיוך של מנצחים לכל אורך חייו".
את מוזמנת לשאול שוב
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה ....
מממ18/02/2013הוא לא מבקש ללכת עם שמלות לגן רק מראה התענינות מוגברת כמשחק בבית או אצל אחותי .
ושוב תודה על העזרה והמענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לי תשובה מאוד ברורה לחלק מהסיבות
יניב10/09/2013את הצגת בעייה מאוד מדאיגה
אבל יחד אם זאת את אומרת שאת מאוד ליברלית ובכלל לא שמרנית
זה מסביר לפחות חלק מהסיבות למה הבן שלך מתנהג בצורה כזו
אנחנו רגילים להשתמש במושגים לועזיים ולכן אנחנו לא ממש מפנימים את משמעותם:
ליברלי פירושו חופשי את אמא שנותנת לבן שלך חופש
חופש כמו שאנחנו תופסים אותו הרי זה הדבר הכי גרוע לתת לילד בגיל הזה
ושמרני פירושו לשמור על המסגרת ולא להפשר לילד לפרוק עול חינוך
וכעת לשורש הבעייה הרי שלילד שלך חסר משהו בסיסי בצרכים וזה יכול להיות אחד מהבאים:
א. או שאת אמא חד הורית והילד רוכש ממך התנהגות נשית וזו קרקע נוחה להיות.. את יודעת מה!
ב. אולי בעלך אינו לוקח חלק בחינוך הילד בגיל שהוא יותר זקוק לו
ג. אולי דווקא את מאוד שתלטנית כלפיו ולא מאפשרת לבעל לעשות את חלקו
(אני אינני פסיכולוג) אבל אני מנסה בכל זאת לעזור מניסיון אישי שלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה בסדר
דור25/09/2013היי , אני לא מומחה אבל אני גם כשהייתי קטן אהבתי מדי פעם לשחק בבובות וללבוש בגדים נשיים , זה עבר לי ואני לא נמשך לזה יותר .
לדעתי הילד סקרן , זה גיל כזה .
את יכולה לנסות להסביר לו בעדינות או אולי לחזק את הצד הגברי שלו (כדורגל, צעצועים של בנים) ולא לחשוף אותו לדברים נשיים.
אולי לקחת אותו לחנות עם צעצועים לבנים או פעילויות לבנים והוא ימצא עניין.
גם שמעתי המון סיפורים על אנשים מכורים וכאלה שאני מכיר אישית שסיפרו לי שכשהם היו ילדים קטנים הייתה להם משיכה לדברים נשיים והיום לא תיראי את זה עליהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)