מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מבולבלתאריאל18/02/2013
אני מנסה להבין את הנטייה המינית שלי כלפי בחורה שהתאהבתי בה. אני בת 27, גרושה ועם שני ילדים קטנים.. היו לי תמיד תחושות של משיכה כלפי בנות כבר מגיל 13 בערך אבל אני נמשכת גם לגברים ואף פעם לא ניסיתי להיכנס למערכות יחסים עם נשים בגלל האופן שבו החברה מתייחסת לזה, ורוב מערכות היחסים ארוכות הטווח שלי עם גברים היו מאוד לא בריאות. את הבחורה הזו הכרתי בלימודים, אבל הבנתי מייד שהקשר לא ידידותי, אני מאוד נמשכת אליה והבנתי גם ממנה שזה הדדי למרות שהיא לא מגדירה את עצמה כלסבית או דו מינית.
אני מפחדת שהמין לא יספק אותי כי אני עדיין נמשכת לגברים, מצד שני לא התנסיתי באמת ואני מאוד אוהבת אותה ורוצה לנסות להתקדם עם מערכת היחסים אבל לא רוצה להרוס את מה שיש בינינו עכשיו או חס וחלילה לפגוע בה.. אשמח לקצת ייעוץ, הכוונה.. האם זה אומר שאני דו-מינית? מה ההשלכות כלפי הילדים שלי?.. לא ממש יודעת מה לעשות..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבולבלת - תגובה
איל זק18/02/2013אריאל שלום רב
אם את אכן נמשכת הן רגשית והן מינית גם לגברים וגם לנשים, ניתן להבין מכך שמשיכתך היא דו מינית. יחד עם זאת, לא תיארת היכן נמצאת הבחורה שבה התאהבת בסיפור הזה. האם אתן בקשר רומנטי? האם היא מעוניינת ביחסים איתך? כיצד היא מרגישה? האם היא רואה את עצמה חיה לצד בחורה ולא גבר? לתשובות שלך לשאלות אלו יש חשיבות רבה לגבי הדרך בה תלכי.
לגבי הילדים שלך, אין כרגע כל השלכות כל עוד אתן לא זוג רשמי לעיני הסביבה. נראה לי שכרגע זה קצת מוקדם מדי, כל עוד לא ביססתן את היחסים ביניכן.
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב..
אריאל18/02/2013אני מפחדת לנסות לבסס את היחסים משתי סיבות, אחת היא שעוד לא התנסיתי מינית עם אשה ולמרות המשיכה שלי אני מפחדת שהסקס לא יספק אותי, אני לא רוצה לברר את העניין על חשבון הרגשות שלה. יצאנו במשך כמה חודשים אבל זה לא נמשך הרבה זמן בגלל החששות שלי, עכשיו יש מחשבה לתת לזה ניסיון נוסף מבחינת שתינו אבל אנחנו מאוד קרובות ולא רוצות להרוס את מה שיש עכשיו במידה והקשר שוב יתפרק, הסיבה השנייה היא שהיא אמרה שייתכן ובעתיד היא תרצה משפחה, יכול להיות עם גבר אבל היא צעירה ממני בכמה שנים ועוד לא יודעת מה היא תרצה בעתיד.. אני לא רוצה להכנס למשהו שיפגע בנו בעתיד מצד שני שנינו מאוד רוצות להיות ביחד.. אז עדיין מבולבלת מאוד..
הבלבול שלי לא נובע רק מהקשר איתה אלא עם העובדה שאני בכלל נמשכת לנשים, איך יכול להיות שעד היום זה לא התעורר ? רק כשהקשר איתה התחזק זה התפרץ, ועכשיו זה מרגיש כאילו שאני חייבת לבחון את הצד הזה במיניות שלי, אבל מפחדת משום מה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב.. - תגובה
איל זק19/02/2013שלום רב
נשמע לי שאת מנסה קצת "להיכנס למים מבלי להירטב". בשביל לחוות יחסי מין צריך להתנסות בהם. סיפוק מיני נובע ברוב המקרים בזכות מיזוג רגשי, דבר שלפי תיאורך יש ביניכן.
נראה לי שהפחדים שלך לעבור "לשלב הבא" מקורם בתפיסתך העצמית ולאו דווקא במהות הקשר ביניכן. יחד עם זאת מרגע שתשלבו יחסי מין בקשר שלכן, בהחלט ייתכן והוא כבר לא יהיה אותו הדבר.
אני מציע שתערכו ביניכן שיחה פתוחה על מה חשוב לכן יותר ומה הציפיות שלכן מהקשר ואחת מהשנייה. לא חייבים להמשיך לקשר מיני אם טוב לכן במצב הקיים. בנוסף, התנסות מינית את יכולה לחוות גם עם נשים אחרות שתכירי.
מעבר לכך, עבודה עם מטפל גיי-פרנדלי יכולה לעזור לך לחדד את הכיוון שלך ואת העדפותייך המיניות, למרות החששות שהזכרת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)