מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הבהרה חשובהעינת השכל18/10/2013
חברות וחברים, במרוצת השנים בהן אני עובדת כפסיכולוגית ופוגשת אנשים במצוקה למדתי שלעתים הכוונות הטובות ביותר שלי עלולות להחוות כמשהו שונה בתכלית ממה שאליו התכוונתי. עוד למדתי, שלעתים אני טועה. ככה יוצא, שלעתים אינני מובנת, לעתים נדמה לי שהבנתי את הפונה אך טעיתי, לעתים נדמה לי שהובנתי, אך בהמשך התחוור לשנינו שלמעשה דבריי לא הובנו כפי שהתכונתי. אני כותבת כל זאת כדי לספר לכם שאני חושבת שבמקרה הזה גם טעיתי וגם דבריי לא הובנו כפי שהתכוונתי (ובאמת קיוויתי!!) שיובנו.
אני חושבת שטעיתי בניסיוני "לגונן" על אייל מפני ביקורת במקום להזמין אותו להסביר לכולנו למה התכוון בדבריו. מאחר ואינני מכירה את עמדותיו באופן אישי, סביר להניח שחטאתי לאמת בניסיוני לייחס לו כוונה כזו או אחרת.
בנוסף, אני חושבת שטעיתי כשחשבתי שאפשר להגיב על נושא כל כך טעון וכל כך מורכב בכמה שורות קצרות. יכול להשתמע מדבריי כאילו ומדובר ב"טעות טכנית", אך במחשבה לאחור, יש לי הרבה מחשבות ותהיות משל עצמי על הנושא המורכב, שייתכן שממורכבות זו נמנעתי בכתיבתי התמציתית שהחמיצה היבטים חשובים של הנושא.
כעת בנוגע להיבט השני – אותו היבט שכיניתי אותו "דבריי לא הובנו כפי שהתכוונתי/קיוויתי שיובנו". תחום הפסיכולוגיה, כמו מדעי החברה בכלל, נוטה להתעלם כבר שנים רבות מביסקסואליוּת כזהות מינית בפני עצמה. רוב המחקרים משווים בין חוויות של להט"בים לבין אלו של הטרוסקסואלים, מבלי לקחת בחשבון הבדלים משמעותיים בין תתי-הקבוצות בתוך הלהט"בים. בשנים האחרונות בלבד מסתמנת נטייה חדשה הנוגעת להבנה שההבחנה בין מונוסקסואליוּת (המשיכה למין או למגדר אחד) לבין ביסקסואליוּת (משיכה ליותר ממין או מגדר אחד) חשובה לא פחות מההבחנה בין הטרוסקסואליות ללהט"ביות. מחקרים שמתפרסמים בתקופה האחרונה מצביעים על קשיים ואתגרים משמעותיים שחווים ביסקסואלים לעומת הומו והטרוסקסואלים, הנובעים מהסטיגמה שקיימת כלפי ביסקסואליוּת בחברה שלנו, ממחיקת הזהות הדו-מינית ומהבנייתה כ"בלתי קיימת" או כ"שלב בדרך להומוסקסואליוּת מלאה". גם בתחום הטיפול הולכת ומתגבשת ההבנה כי על מנת להבין כראוי את העומק ואת העושר של המיניות יש להכליל בחשיבה גם זהויות שאינן עונות על החלוקה הבינארית המסורתית גבר-אישה, נקבה-זכר, או הטרו-הומו – וביניהן ביסקסואליוּת (תוכלו לקרוא על כך עוד בבלוג של צוות מטפלים שם הפסיכולוג אלעד ליבנה מציג מאמר חשוב בנושא מאת חברת צוות אחרת בשם ד"ר אסתר רפפורט).
ולענייננו, במפגש בין אנשים, מטפלים, מטופלים ואחרים, מילים יכולות לגעת, להושיע מבדידות קיומית ולרפא, אך לעתים, מילים עלולות להופיע בחסרונן, ביכולתן להטות מהמסלול, לשבש ואף להכאיב. פעמים רבות מידי ביסקסואלים וביסקסואליות סבלו ממילים: מדירות, מסלפות, מכאיבות. אני רוצה להודות לכל המגיבים והמגיבות על מאמציכם לסייע לי להפוך את הפורום שלנו למקום כזה שבו ביסקסואלים/ות יוכלו להרגיש יותר "בבית" ולכאוב פחות. אני מודה לכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה
Kutaly19/10/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על ההתייחסות. בתור התחלה
בי19/10/2013אפשר לשנות את שם הפורום לפורום להט"ב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על ההתייחסות. בתור התחלה - תגובה
עינת השכל23/10/2013מסכימה בהחלט. הדבר כבר בטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)