מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קנאהדניאל16/01/2014
אני לא בטוח אם זה הפורום להעלות בו שאלה כזאת, אבל אני מרשה לעצמי כי אני הומו.
אני מאוד סובל מקנאה בבן הזוג שלי. אם הוא עושה לייק בפייסבוק לאקס שלו אז אני ישר מקנא ומתחיל לשאול את עצמי "למה לו לעשות לו לייק? הוא מנסה להראות לו שהוא מוצא חןן בעיניו?" כשהוא מתכתב עם מישהו הומו אני ישר מתחיל לקנא.
תמיד קינאתי במהלך הזוגיות שלנו (אנחנו ביחד שנה וחצי), אבל זה הגיע לשיא כאשר בדקתי את הפלאפון הנייד שלו וראיתי שהוא מתכתב עם האקס שלו (הדבר קרה לפני כחצי שנה). הוא כתב לו שהוא חתיך, והאקס כינה אותו "אהוב שלי", ובן הזוג שלי בנוסף לכך שלח לו לבבות. מאוד הזדעזעתי והגבתי באופן נסער.
אך בן זוגי שכנע אותי שזו פשוט צורת הדיבור שלו איתו ושהוא מבין שזה היה לא לעניין והוא מבטיח להפסיק לדבר איתו בצורה כזאת. כמו כן, הוא שאל אם אני רוצה שהוא יפסיק לשוחח איתו לחלוטין, ואמרתי לו שלא צריך (מכיוון שאני לא רוצה לחנוק אותו, לא רוצה שהקנאה שלי תגרום לכך שניפרד בסופו של דבר).
אך מאותו רגע אני פשוט לא נרגע. מצד אחד, אני באופן קבוע בודק את ההודעות שלו בפייסבוק, בווטסאפ ובפלאפון רק לוודא (כך אני אומר לעצמי) שהכל בסדר ושאני לא יוצא מטומטם ושלא משקרים לי. מצד שני, אני בוטח בו ואני יודע שהוא לא בוגד בי. במילים אחרות, אני לא בודק את ההודעות כי אני חושד שהוא בוגד בי (למרות שלפעמים מחשבה חרדה כזאת עוברת לי בראש, שאולי מוליכים אותי שולל? אך אני מיד דוחה מחשבה זו), אני בודק את ההודעות כי אני קנאי, כי אם אראה שהוא מביע אהדה יתר על המידה כלפי מישהו אז מיד אקנא.
וזה קשה, ואין לי כסףף ללכת לפסיכולוג על מנת שיעזור לי להתמודד עם הקנאה הזאת והפרנויה אשר איתה אני חי יום יום.
חשוב לי להסביר עוד שני דברים נוספים: קודם כל, בן זוגי הוא באמתת נפלא. הוא משקיע בי רבות והוא מוכיח לי את אהבתו, לכן אני מדגיש שוב פעם שאני בטוח שהוא לא בוגד בי,, פשוט החרדות והפרנויה כובשות אותי ולא נותנות לי לחשוב בהיגיון. דבר שני שחשוב לי להסביר הוא שאני לא אוהב את עצמי, את איך שאני נראה, את האופי שלי, את צורת הדיבור שלי,בכלל את מי שאני. אולי חוסר היבטחון העצמי הזה והביקורת הקשה שאני מעביר כלפי עצמי - אולי הן הסיבה לפרנויה ולחרדות ולקנאה?
אני באמת לא יודע מה לעשות, ואיךך לעזור לעצמי להיות בן זוג רגיל ונורמטיבי, ללא חרדות ופרנויות וחשדות יומיומיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קנאה - תגובה
עינת השכל22/01/2014שלום לך, אתה כותב בכנות רבה על הקנאה שלך והקושי שאתה מרגיש בעקבותיה. כמובן שאני לא מכירה אותך, את בן הזוג שלך והדינמיקה הזוגית שלכם. לוקחת את מילותך והבחנתך, שהקושי אינו קשור לבן הזוג או הזוגיות שלכם, אלא יותר לקשיים הרגשיים שלך. אתה מאוד צודק בחיבור שעשית בין ערך נמוך לבין קנאה ופחד נטישה. הקושי לאהוב עצמך מתחבר לקושי שלך להאמין באופן מתמשך באהבת בן זוגך אליך. מבינה שאתה משתף את בן זוגך בקשיים והוא מנסה לתמוך בך. זה מאוד חשוב. בנוסף, טיפול פסיכולוגי הוא אכן אפשרות טובה. אנני יודעת היכן אתה מתגורר, אבל ישנן אופציות זולות יותר לטיפול כמו קופת חולים, תחנות עירוניות, או מרכזים לקהילה הלה״טבית (צפון, מרכז, דרום). בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)