מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ירידה בחשק המיני ובתשוקה לבת הזוגאנונימית02/02/2014
שלום
אני בת 35 ויש לי בת זוג מזה שנה. אנחנו גרות יחד. יש בנינו המון אהבה, מגע ואושר.
אבל בארבעה החודשים האחרונים מורגש לשתינו שיש בי פחות ייצר ותשוקה מינית אליה.
וגם הדחף המיני שלי ירד.
אני שואלת את עצמי מדוע זה כך, ואיך אני יכולה להעיר את חיי הסקס שלנו?
אולי כי אנחנו מבלות המון זמן יחד, ופחות יש מקום לגעגוע?
אולי עצם זה שהיא העלתה במישקל שלה וזה מכביד ופחות סקסי בעייני? ואם כן מה עושים? מה אומרים?
אולי אין בנינו תקשורת טובה? בפנטיות?
אולי קורה לי משהו פיזיולוגי ויש איך לטפל בזה?
אשמח לעצה, לחיזוק. אני מאוד אוהבת את בת זוגתי. אני והיא אוהבות סקס.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה בחשק המיני ובתשוקה לבת הזוג - תגובה
עינת השכל06/02/2014שלום לך, כתבת בפתיחות על הקושי שלך ושאלותייך באשר לירידה בתשוקה המינית שלך. אהבה, אינטימיות, תשוקה וסקס מסתבכים להם לעיתים ולאו דווקא זורמים בהרמונייה שלפעמים מצפים לה. לפעמים הדבר מעיד על קושי ספציפי, אך לא בהכרח. האם היית בעבר במערכת יחסים ארוכה יותר? האם חווית משהו דומה למתרחש כיום? האם הירידה בתשוקה היא רק כלפי בת הזוג, אולם בעולם הפנטזיות שלך התשוקה מתעוררת? לעיתים, דווקא כאשר יש קירבה רגשית והרבה חום ותחושת אהבה יכולה להיות פגיעה בתשוקה של אחד משני הצדדים. הסיבות לכך מורכבות וקשורות גם לתפיסת המיניות והחיבור שלה לאהבה. אפשר גם שהעליה במשקל של בת זוגך פוגעת במשיכה שלך אליה ואפשר שחיי המין שלכן אינם מגוונים מספיק עבורך.
כפי שאת שומעת ויודעת בעצמך, האפשרויות הן רבות. חשוב שתשוחחו בינכן על המתרחש כדי למנוע הצטברות תיסכול ומתח. אתן יכולות לנסות לגוון ואפשר לדבר על העלייה במשקל. חשוב גם שתמשיכי לבדוק עם עצמך מה הציפיות שלך מקשר זוגי ארוך. הכי בעייתי זה לשמור את התסכול בפנים ללא תזוזה. את כמובן מוזמנת גם לכתוב כאן שוב. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אנונימית06/02/2014תודה רבה על תשובתך,
אענה על שאלותייך. לא הייתי בעבר במערכת יחסים ארוכה יותר. רק בשנים האחרונות כיוונתי לזוגיות שתוביל להקמת משפחה, שיש בה כוונה למסד את הקשר לעתיד הרחוק יחד. לבנות את הקן שלי.
האם חוויתי משהו דומה למתרחש כיום, ובכן אני לא יכולה לתת תשובה חותכת. כי היו קשרים שהסקס היה יותר או פחות מוצלח. בחלק מהקשרים, משיכה מינית היתה תמיד בהתחלה והמשיכה עד לסוף הקשר, ובחלק אחר של הקשרים, היתה משיכה מינית בהתחלה ואז החלה לדעוך, כחלק מתהליך הפרידה. והיו גם קשרים שהסקס לא היה מוצלח או כזה שמעורר אותי מינית. וגם לקשר לא היה יותר מחצי שנה.
את בת זוגתי היום, שהיא צעירה ממני במספר שנים,אני מאוד אוהבת, אני מרגישה אחרת איתה ולגמרי רואה אותנו יחד כמשפחה. וזה הדדי. אין ספק שיש לנו פחדים ותהיות של מה יהיה ואיך יהיה וגם מה יקרה בתהליך של הבשלות ההדדית להרחיב את המשפחה, כשאני היא זו שתכנס להריון ראשונה.
בעולם הפנטזיות שלי יש גיוון, יש תעוזה, התשוקה אכן מתעוררת. אבל לאחרונה זה כמו כדור שלג שהולך וגדל. יש תיסכול מהמצב, ועולה חוסר ביטחון שאני מרגישה שאני אהיה יותר טכנית בסקס,בעוד שאני רוצה שזה יבוא ממקום ייצרי ותשוקתי. ואז יש גם- הימנעות.
חשוב לי להצליח כאן, ולהחזיק את התשוקה שלנו , שלי , בסקס. ולהנות מהסקס.
בת זוגתי חשובה לי, והקשר הזה שונה, ומשמעותי לי הרבה יותר. אז יש כאן היתמודדות עם מצב, שבקשרים אחרים לא הייתי צריכה להתמודד כי כך או כך הקשר הסתיים.
אשמח שוב לתגובתך.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
עינת השכל11/02/2014כתבת והרחבת פרטים רבים נוספים. תודה לך. אני מבינה שאת מרגישה בשלה ומוכנה לכניסה לזוגיות מחייבת ולהקמת משפחה, וכי מצאת, להרגשתך, את הפרטנרית
המתאימה לכך. עם זאת, אין לך נסיון רב במערכות יחסים ארוכות ובתוך כך את גם לא יודעת למה לצפות כחלק מההתפתחות והשינויים לאורך הקשר וספציפית מה לצפות בתחום תשוקה ומין. כחלק מזה את בתהליך של להבין מה המשמעות עבורך של התמסדות, של בחירה בבת זוג אחת לאורך השנים. בתוך מורכבות זו, התפתחות אהבה ואינטימיות דורשת פעמים רבות תשומת לב ממוקדת לחיי המין של הזוג. לגיטימי וחשוב שתשאלי את עצמך ואת בת הזוג מדוע יש ירידה בחשק המיני שלך. מדוע בעולם הפנטזיה תשוקה וגיוון, אולם אי אפשר לחברה למציאות הזוגית. המנעות כפתרון היא האפשרות הכי פחות טובה. היא רק תגביר את המתח בתוכך ובינכן ותעורר כעסים ומרחק. חשוב שתשמרו, או תפתחו דיאלוג מתמשך של חיי המין שלכן ותנסו לפתוח שם עולם שיהיה מעניין ומגרה גם עבורך. במקביל את תמשיכי בתוכך את המסע של הבנת משמעות התמסדות עבורך. אם תרגישי שהשאלות נשארות ללא פתרון ו/או שאתן לא מצליחות לתקשר מילולית או מינית, תמיד אפשר לפנות ליעוץ פרטני או זוגי. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אנונימית18/02/2014עינת תודה רבה,
האם יש לך ספר/סדנה או כל המלצה אחרת, שתעזור לי במסע של הבנת משמעות התמסדות עבורי.
שבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)