זקוקה לעצה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זקוקה לעצה
    יעל
    21/02/2014

שלום קוראים לי יעל אני בת 18 אני ביסקסואלית ואני זקוקה לעזרה.
    תמיד ידעתי מי אני ומה אני ותמיד הייתי גאה בכך.אף פעם לא התביישתי בפני עצמי ואף פעם לא הכחשתי ואמרתי לעצמי זה יעבור.תמיד הייתי הבת שמתלבשת כמו בן ומשחקת כדורגל עם בנים.אני לא נותנת למין להגדיר עבורי אהבה מהי.אם אני אוהבת בן אדם אני אוהב אותו לא משנה מה המין שלו.בסופו של דבר אהבה היא שקובעת ולא מה שנמצא בין הרגליים של האדם.
    אני מתחזקת זוגיות כבר חצי שנה עם בת ואני מרגישה שאני מוכנה לצאת מהארון אך אני מרגישה שזהו צעד ענקי עבורי,אין לי ספק שהמשפחה יודעת,לכמה אפילו סיפרתי.אך הרצון האמיתי שלי הוא לספר לאמא שלי.אני לא יודעת איך לגשת לנושא הזה בכלל.תמיד בבית אנחנו צוחקים על כך שאני לסבית ורק אני יודעת שהצחוק הזה קרוב מאוד לאמת ושהנושא אינו מהווה עבורי צחוק כלל וכלל.אמי אישה מדהימה ובכל זאת אני חוששת מהתגובה שלה,היא לא חובבת במיוחד להטבי"ם למרות שכששאלתי אותה כבדרך אגב "ואם הייתי לסבית היית מקבלת אותי?" ענתה היא כן אך במין עצב.עד לפני כמה זמן הייתי בטוחה ב100%שהיא תקבל אותי אך כשצחקנו באחת מן הארוחות שבת והצהרתי בציניות שאני לסבית(אבל אני לא-אני ביסקסואלית) צחקנו מלא אך שמתי לב שאימי לא צחקה,היא הייתה שרויה שוב במבט של עצב ורק החזיקה לי את היד,מה עושים,איך מספרים לבן אדם שהכי קרוב אלי וחשוב לי מבלי לפגוע?למרות שאני יודעת שזה יכאב ויפגע..אני לא רוצה להסתיר ממנה יותר את האני האמיתי,לא רוצה לחיות בהסוואה אך באותו הנשימה אני לא מסוגלת לפגוע בה ומפחדת מהמצב שאולי יקח לה זמן להתרגל לרעיון והיא לא תתנהג אלי כתמול שלשום למרות שאני יודעת שהיא אוהבת אותי אהבה עצומה וענקית..אז מה עושים?..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זקוקה לעצה

הוספת תגובה

• זקוקה לעצה - תגובה

עינת השכל
    27/02/2014

שלום יעל, היציאה מהארון היא תהליך מורכב. כיום חשוב לך, יותר מאשר בעבר, לספר לקרובים לך, לאמך במיוחד, משהו מאוד חשוב על עצמך. משהו על נטייתך המינית. את הרי יודעת שאת אותה יעל לפני ואחרי היציאה מהארון, אולם יש גם חשש שמשהו בראיית האחרים אותך ובקשר עימם ישתנה. במיוחד בנוגע לאמא שלך. שומעים בדברייך את הקשר החזק שלך איתה ואת האהבה החזקה שלך אליה ושלה אלייך. בתוך זה, לחשוב שאולי תפגעי בה, או שמשהו בקשר יפגע, זה מפחיד כלכך. יעל, עם כל זאת, נשמע גם מדברייך שאת יודעת שיש במשפחה הרבה ידיעה על מי את וגם רמיזות מצד אימך. אין אומר הדבר שלא יהיו קשיים. סביר שאת צודקת ויקח לה זמן להתרגל ותהיה תקופה של הסתגלות, בה דברים ירגישו מוזר. עם זאת, הרווח העצום לכולכם היא האפשרות שלך להרגיש שלמה ונראית על ידי משפחתך, אימך במיוחד, ולא מוסתרת ומסתתרת.
    ומה עושים את שואלת. חשוב שתבדקי עם עצמך האם את מוכנה לצעד הזה מתוך ידיעה שיהיה בו שלבים שונים וגם מתח. במידה וכן, דברי עם אימך במקום ובזמן שירגישו לך מתאימים והתחילי את התהליך מולה ומול משפחתך. בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו