מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אני צריך ייעוץ בנוגע לנטייה המיניתטל14/04/2014
שלום, אני נער בן 15.9 (עוד מעט 16), בכיתה י' ואני רוצה לספר שמאז גיל 12/13 אני מרגיש משיכה לבנים. כשכל זה התחיל היה לי מאוד מאוד קשה.. אני הייתי בדיכאונות לגבי זה כי לא רציתי להיות הומו ורציתי להימשך לבנות כמו כל הילדים והחברים שלי אבל זה לא ככה.. אני מנסה להסביר פה את עצמי ולא כ"כ מצליח. ככל שעברו השנים אני פחות נלחם עם עצמי ויותר חי את חיי היום יום שלי וכאילו לא מתייחס לזה יותר מדי אפילו שזה דבר שהוא מהותי בחיים שלי. אני יודע שלהיות הומו זה נורמלי וטבעי אבל אני לא מרגיש ככה.. אני מרגיש שונה וכל פעם אני עם השקרים האלה תמיד כל הזמן שאני לא כזה למרות שאני יודע שאני כן כזה אבל מה לעשות שאני לא יכול לבוא ולספר לכל העולם שאני כזה. בשנתיים האחרונות סיפרתי ל-6 חברים/ידידות את ה"סוד" הזה והם ניסו קצת לעזור לי (כמובן ללא הצלחה) כי הצלחתי להיפתח אליהם ולהיות הכי פתוח איתם. בשנתיים האחרונות היועצות שהיו לי בחטיבה (עכשיו אני בתיכון) ניסו לעזור לי בעניין הזה (לא אני סיפרתי להן כי לא חשבתי בכלל על האפשרות של ללכת ולספר להם את הדבר הזה אבל זה נודע להם מחבר שסיפרתי לו שניסה לעזור לי וחשב שהיא תוכל יותר ומאמא שלי שבאותו הזמן ידעה על בלבול בנטייה המינית שלי מאתרים שהיא ראתה שנכנסתי אליהם). אני לא יכלתי לשתף פעולה עם היועצות כי לא הצלחתי להיפתח איתן. בכל זאת זה נושא שלא קל לבוא ולדבר עליו עם אנשים מבוגרים בטח שלא עם היועצות בביה"ס שלי. אני בשנה האחרונה חשבתי על כל הקטע של לספר את זה להורים ולמשפחה ובאמת שזה לדעתי הדבר הכי קשה בעולם למישהו שהוא כזה כי המשפחה שלי כמו כל משפחה מצפה מהילדים שלה להתחתן וכמו כולם ואני חושב שזה כמו לבוא ולהגיד להורים שלי "מצטער אני לא מתחתן כנראה שילדים ממני לא תקבלו ולא תהיה לי אישה כמו לכולם". זה קשה ואני לא הצלחתי אפילו לחשוב על האפשרות לדבר על זה עם ההורים שלי. אני גם בשנה האחרונה חשבתי שאולי זה לא סגור, אולי אני לא כזה ואני רק בתקופה של בלבול ושאני עוד לא יודע לגמרי לגבי הנטייה המינית שלי אך ככל שעובר הזמן אני יותר ויותר מרגיש שזה מה שאני ושזה לא הולך להשתנות. אני גם בשנה האחרונה התחלתי להרגיש חיבה ואולי אפילו התאהבות בשתי בנות (אחת ביוני האחרון והשנייה בפברואר), חשבתי שזה אולי בלבול בנטייה המינית שלי ושהרגשות שלי "מתעתעים" בי או משהו אבל באמת למשך תקופה קצרה של איזה שבועיים וחצי משהו כזה הרגשתי שאני מאוהב בכל אחת מהבנות מתי שהרגשתי לכל אחת מהן.
סליחה על האורך, אני אשמח לקבל עצה או משהו שיעזור לי להרגיש יותר טוב לגבי הזהות המינית שלי. תודה,טל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני צריך ייעוץ בנוגע לנטייה המינית - תגובה
עינת השכל20/04/2014הי טל, אתה מאוד אמיץ בכך שאתה מנסה להבין את הבלבול שלך ואת היותך מרגיש לא טוב לגבי הנטייה המינית שלך. מנסה לעשות משהו עם הרגשות והמשיכה שאתה מרגיש כבר כמה שנים, ביחד עם תפיסות סטראוטיפיות תרבותיות שאתה נושא בתוכך בקשר להומוסקסואליות. אתה יודע להגיד שלהיות הומו זה בסדר ונורמלי, ואתה צודק בכך לגמרי! אבל אתה גם לא מרגיש כך. הניגוד הזה הוא תוצאה של הסביבה בה גדלת, שלמרות שינויים והתפתחות, יש בה עדיין גם הרבה תפיסות שליליות בקשר לנטיה מינית. אתה מספר שפנית לחברים וששוחחת עם יועצות ואם הבנתי נכון גם אמא שלך יודעת, אך זה לא לך עוזר מספיק. נסיון לדבר ולא להשאר לבד הוא קריטי עבורך טל ויכול להיות שבנקודה זו הדבר שיתאים לך זה לפנות לטיפול. לא כי משהו בך לא בסדר, אלא כדי למצוא מקום עוד יותר בטוח ללמוד להרגיש טוב עם מי שאתה. וגם, אם יש לך ספקות בקשר לנטייתך, אז לבדוק אותם. ישנם גם ארגוני נוער כמו איגי, או הקו של יש עם מי לדבר. אם אתה לא יודע עליהם אתה יכול לקרוא עליהם. הכי חשוב טל, אל תשאר לבד עם הבלבול והקשיים ונסה למצא מקום שיהיה לך בו נוח ובטוח למצוא את דרכך. אם תצטרך עזרה במציאת מקומות מתאימים לטיפול אתה מוזמן לפנות שוב.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)