מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מבולבלתאנונימית11/05/2014
שלום,
אני בחורה בת 24 ויש לי תחושה שאני נמשכת גם לנשים.
תחושה זו מלווה אותי בערך מגיל 12. המקרה הראשון היה עם המחנכת שלי,
בהתחלה לא הרגשתי כלום אבל כאשר היא התחילה להחמיא לי וליזום קשר{לא מיני}
אלא יותר שיחות עומק התחלתי לפתח סוג של משיכה מינית או רגשית{ראוי לציין שהיא נשואה באושר} והתחושה הייתה חד צדדית כלומר הייתה בראש שלי, אבל ככל
שהיא החמיאה יותר כך התפתחה אצלי התחושה יותר שהיא גם בקטע. בסופו של דבר
התעלמתי ממנה כי חשבתי שככל שאני אראה אותה פחות כך התחושה תיעלם אבל זה רק עוד יותר הכאיב לי ונאלצתי לעזוב את התיכון. את המקרה הזה ייחסתי לגיל ההתבגרות ואמרתי לעצמי שזה אופייני לגיל. לאחרונה קרה לי מקרה דומה עם המרצה
לאחר שקיבלתי ממנה מבטים{בוהה}, והיא מנסה להתקרב וללטף{לא נגיעות מיניות}
שוב החלה התחושה הזו של המשיכה.היה עוד מקרה נוסף דומה.ראוי לציין שהתחושה הזו לא קרתה לי עם חברות בנות גילי אלא תמיד עם נשים שמבוגרות ממני ב 25 שנים ובדרך כלל מורות . יכול להיות שזו משיכה רגשית ולא מינית על רקע מערכת יחסים לא הכי טובה עם אימי וקשר עם אישה עונה על צורך רגשי.יש לי מספר שאלות:
האם ישנה משיכה רגשית בין נשים ולא בהכרח מינית?
2. האם כאשר אישה מחמיאה לאישה, מעיפה מבטים לעיתים נוגעת זה בהכרח מעיד על שהיא בקטע או שפשוט יש אנשים שתוך כדי אינטרקציה הם נוגעים.
3. כיצד עליי לנהוג על מנת לברר את העניין פשוט לגשת ולשאול האם היא בקטע? ומקסימום אקבל תשובה שלילית וכך ארגע בעצמי
אודה לעצות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבולבלת - תגובה
עינת השכל20/05/2014
שלום לך, סיפרת מעט על חייך ועל שנים רבות של משיכה לא ברורה שלך לנשים מבוגרות ממך. את מספרת שאת מבולבלת ושואלת כמה שאלות חשובות עליהן אנסה לענות בקצרה.
ראשית אומר שבהחלט יכולה להיות משיכה רגשית בין נשים שאינה כוללת משיכה מינית. כחלק מכך יכול להיות מגע שאינו מרמז על משיכה מינית, או כוונות כלשהן בכיוון. כמובן, שיכול להיות גם אחרת וכי המגע מעיד על עניין ומשיכה. באשר לשאלתך המעשית, הרי שאפשר בהחלט לנקוט בדרך הישירה ולשאול ולהיות מוכנים לתשובה משני הכיוונים. עם כל זאת אוסיף גם, שאני מבינה ממך שלא ברור לך הבסיס שלך לתחושותיייך. לברר את זה, לא פחות חשוב, מאשר לבדוק במציאות מה מרגישה האישה האחרת. את אומרת שיכול להיות כי מערכת היחסים שלך עם אימך קשורה לבלבול שאת חווה עם נשים מבוגרות ממך. זה אכן יכול להיות קשור, אבל לא בהכרח. גם יכול להיות שהנטייה המינית שלך היא להעדפת נשים, או תהיי פתוחה לשני המינים. כל האפשרויות טובות ולגיטימיות באותה המידה. חשוב שתמצאי מקום בטוח לברר את השאלות הללו בתוכך, במקביל לרצון לבחון אותן במציאות מול האישה המתאימה. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)