מבולבל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מבולבל
    מבולבל
    29/08/2014

שלום,
    אני בן 18, מתיימר להיות סטרייט ולחיות ״חיים רגילים״, אך עמוק בלבי אני יודע שאני נמשך גם לגברים.
    הכל התחיל כאשר בגיל 13 התחלתי להימשך לחבר הכי טוב שלי, הוא סטרייט לחלוטין ומעולם לא התוודתי בפניו אך בכל מקרה הבנתי שזה לא מציאותי והתגברתי על הפרשה.
    מאז אני מבולבל וחושב גם על גברים. המון שנים אני חולם על קשר עם גבר. אני אפילו לא חושב על החלק המיני שבעניין אלא יותר על החלק הרגשי. אני מאוד ביישן ולא מרגיש מוכן להתוודות בפני משפחתי וחבריי על משיכתי לגברים.

חשוב לי לציין שאני ״נראה ומתנהג״ כמו סטרייט ויש לי חברים סטרייטים, לכן אני פוחד שאם אתוודה בפניהם הם יופתעו ויורתעו ממני. בפני משפחתי אני לא מסוגל להתוודות כי אחי הגדול התוודה בפנינו לפני כמה שנים שהוא הומו. אני יודע שמשפחתי תקבל אותי אבל המחשבה על כך שאת הוריי אולי תצער העובדה שיש להם שני בנים הומואים מקשה עליי מאוד..

בשנה האחרונה התחלתי לגלוש באתר בינלאומי שבו אפשר לדבר עם אנשים מכל העולם
    ולשוחח עמם בנושאים שונים. נכנסתי לאתר הזה כדי לחפש מישהו שעבר חוויות זהות לשלי ושזקוק לאוזן קשבת בדיוק כמוני, אך לא הצלחתי..

מסקנה- אני מרגיש מאוד בודד.
    מעולם לא שיתפתי אדם במחשבותיי וברגשותיי.

מצד אחד אני מבין שכדי להכיר מישהו אני אצטרך לחשוף את עצמי. אני מבין שאי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה, אבל קשה לי לפתוח את העניין הזה... אני רוצה להיות אסרטיבי אבל אני כל הזמן ניזון ממה שיחשבו עליי בעניין זה. החברה יכולה להיות מאוד לא סובלנית כלפי אדם.

סיבה נוספת שקשה לי להכיר מישהו היא שאני בא מאזור מלא בסטרייטים.. (ואולי גם באנשים כמוני שתקועים עמוק בארון, אך אין לדעת...).

יש גבול לכמה שאפשר להדחיק ולהתנהג כאילו הכל בסדר.. אני לא נותן לזה לטרוף את דעתי אבל זה מעיק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מבולבל

הוספת תגובה

• מבולבל - תגובה

עינת השכל
    08/09/2014

שלום לך בן 18, צר לי על העיכוב בשליחת התגובה לדבריך וכי השארנו אותך עוד לבד. ראשית אני רוצה לחזק אותך על החלטתך לשתף אותנו בבלבול שלך, שמלווה אותך כבר מספר רב של שנים. אני שומעת בדבריך את הקושי והכובד המלווים שאלות הפנימיות בדבר הנטייה המינית שלך. אתה מדגיש שהמשיכה שלך לגברים היא לא רק בפן המיני אלא גם הרגשי ואתה מעיד על עצמך כביישן וכי הבושה לא מאפשרת לך לחלוק את רגשותייך עם אחרים. עם זאת, אתה כבר כנראה מבין, וטוב שכך, שיש גבול לכמה אתה יכול לחסום חלקים מהביטויי הנפשי שלך. רבים אחרים מרגישים רגשות דומים לך, המעוררים סימני שאלה וקושי. אנשים מתמודדים במגוון צורות כשתקשורת עם הסביבה היא אכן אחת הדרכים המאפשרות בדרך חיובית את תהליך הגדילה וההתפתחות. אני חושבת שאתה צודק ויעזור לך לדבר עם אחרים המתלבטים או שהתלבטו. אבל חשוב שתמצא את הדרך לשתף גם את מי שבסביבה המיידית שלך. חבר, או בן משפחה. אמרת שאתה חושש מהפתעתם, ואולי מדחייה שלהם אותך כי אתה מעיד על עצמך שנראה מאוד סטרייטי. תחושות אלה משקפות גם תגובות אפשריות של הסביבה, אך גם הם גם את הקושי שלך לקבל את עצמך. חשוב שתמצא דרך לעבד קשיים אלה כדי להיות יכול לקבל את כל החלקים של מי שאתה. כמובן שדרך אפשרית היא גם כזו שמערבת אנשי מקצוע למשל טיפול אישי או קבוצתי, או קבוצת תמיכה עם הנחייה.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אהלן

מבולבל מאד
    14/10/2014

אהלן,
    הדברים שכתבת מאד נגעו בי. אני בן 24, גם אני מאד מצליח ומתיימר לחיות באושר עם משפחה, אלא - שאני גיי.
    הדבר הזה לכאורה, בעולם מושלם, שזו הרי נטייה לגיטימית לא צריך לעכב אותך כלל. אפשר לפתור את עניין הילדים ביחסית פרוצדורה מסוימת שדורשת השקעה אך היא משלמת וכמובן לבנות משפחתיות וזוגיות בריאה.

אלא שהשונות הרבה פעמים מרסנת אותנו ומרחיקה אותנו לשנים רבות. אני ממש מבין אותך. אני כן רוצה לייעץ לך ללכת לטיפול פסיכולוגי, שייתן לך פרופרציות - מה מפחיד, מה כואב, מה נכון לך, איזה קשרים יחזקו אותך ועל איזה אנשים, בהינתן הידיעה על הנטייה המינית, תצטרך לנטוש מאחור כי הם כנראה לא מספיק משכילים או נאורים לקבל שונות ולהכיל אותה.

מאחל לך בהצלחה!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו