מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מקרה קלאסי של חרדת ביצוע?אופניק05/04/2010
שלום צוות יקר,
אני בן 21,הומוסקסואל מחוץ לארון שמתקבל באהבה ובחמימות ע"י הסביבה המשפחתית והחברתית.
לפני כשנה קיימתי יחסים מלאים בפעם הראשונה,בקצרה אספר כי החוויה הייתה נורא מלחיצה,הפרטנר עימו שכבתי היה מנוסה ואינו ידע כי זאת "הפעם הראשונה שלי".
כחודש לאחר מכן,התקיימה בינינו פגישה אפלטונית לחלוטין, שבלהט הרגע ובשל משיכה מינית גבוהה של שנינו הסתיימה שוב במיטה, הפעם נלחצתי יותר, הזקפה ירדה לאחר המשחק המקדים ולבסוף לקחתי את חפצי בטענה חסרת הבסיס, "אני חייב ללכת".
מאז לא קיימתי שום יחסים אינטימיים כאלה ואחרים, דבר שמתסכל אותי ברמה המנטלית.
יש לציין כי מאז שגיליתי את המיניות שלי אני יחסית פעיל, אמנם חוץ מהמקרה הנ"ל לא התקיימה חדירה עם אף אחד מהפרטנרים המזדמנים,אבל אני תמיד מלא בחשק מיני,עד שזה מגיע למיטה.
לאחר אותה הפעם פשוט הדפתי את עצמי מכל סיטואציה מינית כלשהי.
יש לי רמת מודעות גבוהה מאוד ואני מקבל מחמאות רבות מהסביבה,אבל משום מה מעולם לא הצלחתי להתגבר על התחושה המתסכלת הזאת שמונעת ממני ליצור קשר רציני/לקיים יחסים מלאים.
אשמח לקבל כלים להתמודדות עם המצב שתיארתי,
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אופניק היקר,
טל קרויטורו05/04/2010הדרך להתמודדות תלויה במהו בעצם המצב שתיארת.
אני אמנה מספר אפשרויות ותראה אם יש תיאור שמתחבר אליך יותר -
לפעמים החוויה המינית שגרמה להמנעות לאחריה היתה טראומטית. גם במונחי לחץ, וגם אולי במונחי דינמיקה . למשל אם מדובר במי שחסר נסיון ושאב את הידע איתו הוא הגיע לסיטואציה מסרטי פורנו הוא יכול להשוות את עצמו לפרמטרים לא רלוונטים של תפקוד, או לנסות להכנס לתבנית של מה זה בעצם יחסי מין שפחות מתאימה לו.
כך למשל חדירה איננה דרישת חובה, אם נהנים ממנה - אדרבה, ואם לא - יש רבים שמקיימים יחסי מין אוראליים וידניים לא כ"משחק מקדים" אלא כמגע המיני בו הם רוצים.
בנוסף כשחסר נסיון אז "המדגם" של איך "זה אמור להיות" מאד קטן - ואפשר להגיע למסקנות שגויות. כלומר שאם המין היה מלחיץ, הפרטנר לא דאג להכנות, או אם צרכיו לא נלקחו מספיק בחשבון (כי הפרטנר "תיסרט" לפי צרכיו)- האדם מסיק שכך זה יהיה גם בעתיד, ונמנע מסיטואציה מלחיצה ולא נעימה כזו. לחלופין ב"מדגם" כזה קטן, אז פעם אחת שלא עומד (מה שקורה לכולם, אין שום תחום בו בני אדם מתפקדים 100% ב100% מהזמן) הופך מהיוצא מן הכלל לחלק ניכר/כל התמונה.
כתבת שמאז שזה קרה הדפת את עצמך מכל סיטואציה מינית כלשהי. הדרך להתמודדות קשורה לסיבה בשלה הדפת את עצמך. כלומר מה קרה לפני ההדיפה. האם מדובר בסוג של מסקנות שגויות כפי שפירטתי? אולי הזכרון של הפעם הקודמת ההיא עדין רודף אותך וזקוק לעיבוד? ואולי זה החלק שמפריע לך בתחום המיני, אבל הדינמיקה של "אם זה לא יהיה מושלם אני מעדיף להמנע" מוכרת לך גם מתחומים אחרים?
בנוגע למה עושים -
1. משתדלים לזהות מה בעצם קורה כאן
2. בודקים האם זה משהו שאתה יכול להתגבר עליו באמצעות עבודה עצמית:
למשל חשיבה מחודשת על כך שמדובר ב"מדגם" שאיננו בהכרח מיצג, או שבקשר רציני אם לאחד הפרטנרים פעם ב לא עומד, זה נורמלי, וזה ממש לא ביג דיל;
למשל לוודא שיש תנאים שרצויים מבחינתך לקיום יחסי מין ושלא מדובר במצב בו התעלמת מהאם אתה באמת בעניין, או שיש משהו בסיטואציה שמפריע לך והגוף מאותת לך שזה המצב;
למשל ללמוד טכניקות הרגעות והורדת לחץ
3. במקרה ועבודה עצמית לא הספיקה לשקול בחיוב לפנות לאיש/ת מקצוע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)