לא יודע מי אני

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא יודע מי אני
    אריק
    23/04/2010

שלום אני בחור בן 22לפני כמה חודשים השתחררתי מהצבא עם תעודת הצתיינות כולם אוהבים אותי מחבדים אותי ,עבל אף אחד לא יודע שאני מרגיש נטיה מנית לגברים ,לא שאני לא מרגיש נטייה גם לבחורות עבל לגברים זה יותר חזק ,ואני לא יודע מה לעשות ,כדי שהכול יהיה בסדר ונכון,כי אני יכול להסיק את הראש שלי במחשבות על קרירה ועל לימודים עבל המחשבה שמתי שהו אני הצתרך לפחור עושה לי רע......

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לא יודע מי אני

הוספת תגובה

• שלום א

איל זק
    23/04/2010

מהפנייה שלך עולה חשש רב לגבי הקונפליקט שבו אתה נמצא. מצד אחד אתה חייל משוחרר הזוכה להערכה ואהבה רבה מצד הסביבה הקרובה, ומצד שני אתה חש במועקה רבה בשל משיכתך המינית לגברים. אתה חרד כיוון שאינך יודע מה לעשות בשביל "שהכל יהיה בסדר ונכון" ומפחד שמתישהו תצטרך לבחור בין הצדדים.
    לאור דברים אלה אני רוצה לשאול אותך: מדוע כעת הכל אינו בסדר ונכון? מדוע אתה רואה סתירה בין הערכה ואהבה חברתית לבין קבלתך את נטייתך המינית? סתירה זו נובעת מחוסר קבלה עצמית והיא המקור לחששות ולחרדות הרבים שלך.
    על כן ברצוני להבהיר לך ולהדגיש: משיכה מינית לגברים היא לגיטימית בדיוק כמו משיכה מינית לנשים. אין בה כל בעיה בריאותית וכמובן שאינה מעידה על בעיה נפשית. היכולת להימשך לאדם ולבנות איתו יחסי קרבה וזוגיות היא אמת המידה לבריאות נפשית ואין זה משנה כלל מה מינו.
    אני מבין שהמחשבה עליך כהומוסקסואל מפחידה אותך בשלב זה. בגילך זה די מובן. אולם ככל שתלמד לקבל את עצמך כפי שאתה, ותאפשר לעצמך לבטא את רגשותיך ולהאמין בעצמך, כך גם תצמח ותתמודד עם זה ביתר קלות.
    תהליך הקבלה העצמית הוא תהליך מורכב ואינו פשוט לרוב האנשים. כך גם עבור המשפחות שלהם. אולם ברוב המקרים זהו תהליך שמחזק מאוד הן את העצמי והן את הקשרים המשפחתיים בסופו של דבר. הסביבה לומדת לקבל את זה בדיוק כמוך, והחברה (במיוחד הצעירים) הרבה יותר פתוחים לזה כיום. בהקשר זה אחד הדברים שיכול מאוד לעזור לך זה להרחיב את מעגל החברים שלך לאנשים בני גילך שחשים כמוך. תמצא אותם בפורומים באינטרנט ובשלל פעילויות נוספות (כמו קבוצות חברים וכו'). זו תמיכה חברתית חשובה שתחזק אותך.
    אני מקווה שעזרתי. אם יש לך שאלות נוספות תרגיש חופשי לשאול.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו