מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלום..שי10/05/2010
אין לי עם להתייעץ זה טיפה ארוך...
אני בן 17 עברתי השנה לתיכון חדש ...הכרתי ים אנשים חדשים והתחברתי...
היה איזה אחד שכל השכבה חושבת שהוא הומו וזה..אבל תמיד היה מכחיש ..התחברתי אליו דיברנו המון ובסופו של דבר היה בינינו אקט מיני...נמשך איזה חודש ואז התנתקנו..
חשוב לציין שאני נראה סטרייט לגמרי..ובגלל שהתנתקנו הוא הרשה לעצמו להגיד שהייתי אומר לו כל מיני דברים כמו שאני אוהב אותו ועוד כל מיני שד"א לא אמרתי.. הוא סיפר אתזה לכל השכבה וכל בשביל לצאת סטרייט שירדו מהגב שלו למה עד לפני שעברתי לתיכון, הוא היה תחת הכיניו "הומו"
החלקתי אתזה ולא הגבתי סיפרתי למי שקרוב אליי שהוא ממציא את זה כי התנתקתי ממנו רובם מאמינים..אבל כל פעם הסיפור הזה חוזר.. מתעלם..ןוזה חוזר..אני לא ידוע מה לעשות...כמה בנאדם יכול להתעלם? הוא אשכרה יושב ומספר לכל אחד...
היה לי קטע עם מישהי שבמקרה היא הידידה הכי טובה שלו והוא אמר לה שאני אמרתי לו שאני מאוהב בו וזה..הוא מנסה לחבל במערכות יחסים ..(ד"א אני נמשך לשתי המינים) ..לכל מי שאני מתחבר הוא אומר על מנת להרוס אותי...והוא לא מבין שאני יכול להרוס אותו בשניה יש לי אסאמסים שלו שהוא היה שולח לי..אבל אני לא ארד לרמה שלו..כי אני יודע שהוא יקח אתזה קשה דרמה קווין כזה..
מה אני עושה? אני הגעתי למצב שאין לי חשק ללכת לבית ספר..כל השכבה חושבת ככה...
תעזרו לי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלאגן
איל זק10/05/2010שלום רב
הסיפור שלך אכן נשמע קצת מורכב. עברת לתיכון חדש, רכשת חברים רבים וכעת בשל הכרות וקשר קצר עם בחור אחר, אתה נאלץ להתמודד עם שמועות ורכילות רעה שהוא מפיץ. די ברור שלבחור הזה יש רגשות כלפיך והוא מנסה לנקום בך על שעזבת אותו. התעלמות כדבריך לא עוזרת.
האם ניסית לדבר איתו בארבע עיניים? יתכן ואם תסביר לו שאתה מבקש שיפסיק להתנהג כמו ילד ושהדרך להשאר בקשר חברי איתך זה רק אם יפסיק לספר סיפורים שכן אחרת אתה יכול להוכיח לאחרים שהוא מרמה ובכך לבייש אותו לפני כולם, אז אולי הוא יבין ויפסיק. (אגב, אני בהחלט חושב שאתה ראוי להערכה רבה על כך שאתה אינך מוכן לפגוע בו כפי שהוא מנסה לפגוע בך).
במידה וזה לא יעזור, האם שקלת לפנות ליועצת החינוכית בביה"ס או למחנכת? אולי אם תספר לה באופן דיסקרטי ותבקש את עזרתה היא תוכל לדבר עם הבחור ולהבהיר לו את תוצאות מעשיו?
ודבר אחרון, אנשים אינם טיפשים. התנהגות כמו שלו משדרת מצוקה, תלותיות וקנאה רבה. אנשים קולטים את זה די מהר ועל כן אני נוטה להניח שמרביתם יכולים להבין שהוא ממציא סיפורים. בעיקר לאור העובדה שאתה בעצמך סיפרת לאנשים הקרובים לך שאתה ניתקת את הקשר.
אשמח לשמוע את דעתך על מה שכתבתי.
בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך..
שי10/05/2010ניסיתי כמה וכמה פעמים..ואז יצא שאני כל הזמן רודף אחריו ומנסה לדבר איתו...לא משנה מה אני ניסיתי לעשות יצא בסופו של דבר שאני מאוהב בו ואוביסיבי אליו..
הוא המציא כל מיני אסאמסים שכיאלו אני שלחתי לו..
וד"א אני לא הראשון שנפל לקורבן אצלו..הוא עשה אתזה למספר בנות שהיו קרובות אליו ואמר שהיה איתם..ועשה איתן כל מיני דברים..שהתבררו כלא נכונים...הוא סוג של פיסכופט..הוא נראה לי מאמין לשקרים שלו.
באמת שאני מנסה לשמור על פרופיל נמוך ומנסה לא להגיב אבל אתמול למשל חבר שלי שאל אותי
"תגיד...אתה הומוו?." והוא הסביר לי שהוא אמר וזה
והוא אמר לי שבגלל שלא הגבתי לשמועות האלה אז הוא חשב שזה נכון..
אבל מצד שני הם אנשים שחיים על רכילות ונושאים כאלה אז נראה לי שהוא סתם ניסה לארגן איזה מריבה ..בשביל שאני אגיב..שיהיה עוד נושא לרכילות
חשבתי על לפנות ליועצת ...אבל ליועצת שלי אין תאקט ..ואני לא מרגיש בנוח להיפתח אלייה במיוחד בנושא כזה..והבנתי שהיא הבינה שהייתה שמועה כזאת וביקשתי מידידה קרובה שלי לדבר איתה ולהסביר לה שזה לא נכון..והיא עשתה אתזה..וחשבתי שבעקבות זה היא תפנה אליי..אבל לא.
ואני חושב שאתה די צודק..אחרי שהסברתי לאנשים הם האמינו לי ואמרו שזה יותר הגיוני מה שאני אומר..
אני משדר חיצוני שהכל בסדר..אבל תכלס..זה ממש קשה..לראות אנשים שמרימים גבה שאני עובר..אנשים ששהייתי קרוב אליהם פיתאום מתרחקים..
אבל זה חוזר שוב ושוב..תמיד אומרים שאם מתעלמים ממישהו שמציק לך , הוא מפסיק...
אז להמשיך להתעלם? ולפזר מאוחרי הקלעים מה שנקרא את השמועות?...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב שלום
איל זק11/05/2010עושה רושם שיש לך עסק עם בחור בעל הערכה ודימוי עצמי נמוכים מאוד שיעשה הכל בשביל להשיג תשומת לב. לעומת זאת אתה עושה רושם של בחור לעניין, שמנסה לפתור את הבעיה מבלי לפגוע בו. נראה שניסיונותיך לדבר איתו אינם עולים יפה ובכל מקרה אל תרדוף אחריו שכן זה מה שהוא רוצה. אתה יכול אולי לחבור לשאר הבנות שנפגעו ממנו ויחד כקבוצה להוכיח שהוא ממציא סיפורים.
לגבי יחסך אל היועצת, אם אינך מרגיש איתה בנוח אז אולי תנסה לדבר עם המחנכת או מישהו אחר אצלכם שיכול להבין אותך ולעזור. יחד עם זאת יתכן גם שהיא לא הייתה בטוחה שאתה מעוניין שהיא תדע ותפנה אליך, ולכן לא פנתה אליך והעדיפה לחכות שאתה תפנה אליה קודם.
מכל מקום, נראה לי שאתה נוהג בחוכמה. תשתדל לא לעשות מזה עניין ואולי בסוף לבחור ימאס כשיראה שאינו מצליח למשוך יותר את תשומת ליבך. ולגבי הספקנים אתה תמיד יכול להסביר להם את האמת.
ועוד דבר לי אליך בנימה קצת יותר אישית - אנשים שמעדיפים להתרחק ממך רק בגלל ששמעו שאתה הומו, הם לא אנשים שתרצה שיהיו חברים שלך. תחשוב על זה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך..
שי11/05/2010אתה צודק..אני אמשיך לעשות את מה שעשיתי עכשיו..
ומי שזה יפריע לו אז הוא באמת לא מי שאני ירצה שיהיה חבר שלי..
תודה רבה לך היה כיף לשמוע חוות דעת נוספת :)
שיהיה לך יום טוב..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)