מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אבחון אצל ילד קטןחוה26/05/2010
הנכד שלי בן ארבע. אוהב להתלבש ולשחק בבגדים של האמא שלו. יצוין שאין להם בנות. הוא מבקש משחקים של בנות. ילד שביר ורגיש. האם זה אומר משהו בגיל הזה? אני מפחדת שהילדים בגן ובבית הספר יצחקו ממנו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוה שלום
איל זק26/05/2010מפנייתך ניכרת דאגה רבה לנכדך, לדפוס ההתנהגות ולהעדפות המשחק שלו. בגילו הצעיר אין בכך ללמדנו דבר באשר להעדפותיו או לזהותו המינית. יכולות להיות מספר סיבות לרצונו לשחק בבגדי אימו, כגון הרצון להתקרב אליה ולמצוא בעיניה חן (אשר מאוד הגיונית בשלב זה), רצונו לחקות דמויות אחרות שהוא מכיר, וכך גם לגבי "משחקים של בנות".
יתרה מכך, גם אם היה הדבר מרמז על העדפותיו המיניות, במה ידיעתנו זאת הייתה משנה משהו? הנטייה המינית היא בבסיסה מולדת והשפעתה של הסביבה ובעיקר אצל בנים היא שולית אם בכלל לנושא זה. אני בהחלט יכול להבין את חששך שמא הילדים יצחקו ממנו, אך יחד עם זאת אני מתרשם שהחשש שלך נובע גם מסיבות פנימיות. לכן ברצוני להדגיש כי אין זה כלל משנה אלו העדפות מיניות יפתח הילד בהמשך התבגרותו בין אם כהטרוסקסואל או כהומוסקסואל, הדבר הכי חשוב שאתם כהורים והורי הורים יכולים לעשות, זה לתמוך בו לאורך כל הדרך. לתת לו את ההרגשה שאתם עומדים לצידו בכל עת, ללא ביקורתיות או החמצת פנים. בתנאים אלו רבים הסיכויים שהילד יתפתח כבעל בטחון עצמי, הערכה עצמית ודימוי עצמי חיוביים, דבר אשר חיוני לכל ילד באשר הוא ללא קשר לנטיותיו והעדפותיו המאוחרות יותר.
מקווה שעזרתי, את מוזמנת לשאול שוב אם יש צורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)




.jpg)


.jpg)
