מכתבי אהבה מלכוליים מבוגרשוב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מכתבי אהבה מלכוליים מבוגרשוב
    לירון
    06/07/2010

נפרדתי מבן זוגי (לאחר 3 שנים בקשר הפכפך למדי) ומאז אני לא מסוגל להיפתח לאף גבר אחר
    נאטמתי רגשתי ואני מרגיש שאני לא יכול לסמוך על אף אחד ומרגיש שלעולם לא אוכל להגיע לשיאים של רגשי קרבה ואינטימיות כמו שהגעתי איתו
    אני יזמתי את הפרידה ואני מקבל הרבה הצעות ופניות של מעוניינים, אבל אני נאטם לתוך עצמי ומסתגר (מפרשים אותי כסנוב) וזו פשוט חומת הגנה.
    אני לא מתחבר לשוק הבשר של הקהילה (במיוחד כשאתה גר בת"א מרגיש לך שאתה לא נורמטיבי אם את לא חלק מזה) ומחפש קשר רגשי משמעותי, אני אפילו שוקל לאמץ ילד כהורה יחיד. איבדתי את האמון בזוגיות, ביכולת האישית שלי להקים תא משפחתי או להתקיים בקשר זוגי על אף שהרבה אנשים רואים אותו כבעייתי במשוואה ולאו דווקא אותי

מאז הפרידה עברו 16 חודשים, שבהם יצאתי לדייטים אבודים מראש, ללא סקס (מתוך בחירה) והחשק המיני שלי נרדם או שהוא בכלל התפטר (ואני בחור בריא ונראה טוב למדי)

אני תוהה, האם אני סובל מדיכאון?
    האם תחושה זו תעבור או שנשמע לכם שאני צריך לגשת לעזרה מקצועית?

אשמח אם תשתפו אותי במחשבותיכם, גם האישיות (ולאו דווקא רק המקצועיות)

תודה :-)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שלום לירון

איל זק
    06/07/2010

פרידה זה דבר כואב. זהו תהליך המאלץ אותנו להיפרד מאדם שהיה חלק מאיתנו, מהייצוג שלו עבורינו ומה שהוא סימל בשבילנו. תהליך הפרידה ככל תהליך של אבל, דורש מאיתנו להשלים עם אובדנו ויחד עם זה אובדנן של הפנטזיות והציפיות שהיו לנו ביחס אליו. בהתאם לטיב ומשך מערכת היחסים, מבנה האישיות, אופן הפרידה וגורמים נוספים, יכול תהליך זה להימשך החל ממספר שבועות ועד למספר שנים.
    אתה מתאר מצב בו לאחר פרידה שהתרחשה לפני כשנה וקצת, איבדת כל עניין ואמון במערכות יחסים והפכת לאטום רגשית. בנוסף, כתוצאה מהפגיעה שאתה חש בשל איבוד הקשר איבדת גם את ביטחונך העצמי. תחושות אלו מוכרות ונובעות מאותו תהליך של אבל שאתה עדיין עובר ואשר מונע ממך להיתפנות לקשרים נוספים. ניתן להבין מהתמונה שתיארת כי מצב זה אכן מדכא את יצר החיים שלך ומונע ממך להמשיך לצמוח ולהתפתח בחייך האינטימיים (אם כי אין המדובר כאן בדיכאון קליני כהגדרתו).
    תחושות ורגשות אלה שהינך חווה אכן אמורות לחלוף עם הזמן, אולם כפי שרשמתי, מסגרת זמן זו היא אינדיווידואלית לכל אחד ומשתנה בהתאם לנסיבות. מבחינה זו ייעוץ מקצועי יכול להטיב עימך ולעזור לך לעבד את האבל ואת תהליך הפרידה בצורה טובה יותר, לאפשר לך הבנה טובה יותר של דפוסי הזוגיות והאינטימיות שלך ובכך גם להחיש את סיומו של התהליך ולאפשר לך להמשיך בחייך ולמצוא את בן זוגך הבא.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו