שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    אדמית
    12/07/2010

אני בחורה בת 23 סטרייטית. לאחרונה, בכל פעם שאני מדברת עם בחורות, אני נוטה לבחון את החזה שלהן באופן כפייתי (חשוב לציין שתמיד הפריע לי העניין שלי אין חזה בכלל). בים או בכל מקום אפשרי. התחלתי לחשוב על נטיות לסביות בעניין, האם זה אפשרי בכלל? כאילו כל הזמן אני מנסה "לשכנע" את עצמי שאולי יש משהו, ואולי בגלל שלא ניסיתי בכלל אני לא יודעת ובכלל ככה זה כל אחד מאיתנו...זה הזוי. זה ממש כפייתי

חשוב לציין גם שמתקופת התיכון, דבר שפחת עכשיו, כשאני מדברת עם בחורה יפה ממני, אז אני נוטה לפזול, לא להרגיש בנוח.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תחושה כפייתית

טל קרויטורו
    12/07/2010

שלום לך. נטיה מינית לסבית קשורה למשיכה רגשית ומינית לנשים, אך בתיאור שהבאת נשמע שהמוקד איננו בהכרח משיכה אלא תחושה של כפייתיות. תקני אותי אם אני טועה אבל מהודעתך עולה שהדינמיקה היא לא תחושת משיכה לנשים המובילה באופן טבעי לגילוי ענין פיזי בנשים, אלא תחושה של כפייתיות בבחינת חזה של נשים לצד נסיונות לשכנע את עצמך שאולי זה על רקע משיכה.
    התנהגות כפייתית נובעת בעיקר מרמות חרדה גבוהות. התכנים שלה יכולים להשתנות מאדם לאדם (אחד יבדוק כל פעם אם הדלת נעולה, השניה תבדוק כל פעם אם ידיה נקיות לגמרי וכך הלאה). אחד המאפיינים הבולטים בהתנהגות כפייתית היא שהיא לא כפופה להגיון בתכנים ובתדירות.
    במידה ומה שתיארת מציק לך הייתי מציעה לשקול בחיוב לפנות לייעוץ מקצועי כדי לבדוק האם אכן מדובר בחרדה והתנהגות כפייתית ובמידה וכן להתאים טיפול לצמצום החרדה.
    בנוגע לנטייה המינית - אל חשש, רמות חרדה גבוהות פוגעות ביכולת לזהות רגשות כך שטיפול שיצמצם חרדה יאפשר לך להתחבר חזרה למה שאת מרגישה, חיבור בו יש צורך כדי לדעת למי את נמשכת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

אדמית
    12/07/2010

היי טל,

תודה על המענה. אני חושבת שחלק מזה נובע מסקרנות. כאילו מצד אחד שיוצא לי לשוחח עם בנות יפות ממני זה "מציק" לי מבפנים ואני מנסה למצוא בהן איזה פאק.
    משום מה, זה משהו שהכנסתי לעצמי לראש וזה לא יוצא. זה חלק מהכפייתיות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחשבה שלא מרפה

טל קרויטורו
    12/07/2010

שלום לך, מחשבה שלא מרפה ומטרידה בנוכחותה, נחשבת למחשבה טורדנית, וגם היא מסמנת על פי רוב על רמת חרדה גבוהה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

אדמית
    12/07/2010

היי, מצטערת על השרשור רק דבר אחרון לא ברור לי, מדוע אני "משכנעת" את עצמי כאילו רוצה בכך, למרות שאני יודעת עמוק בפנים שזה לא נכון ויש לי משיכה טוטאלית לבנים.
    האם ישנו סיכוי שזה מעבר לכפייתיות שציינתי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום לך

טל קרויטורו
    12/07/2010

אחד המאפיינים הבולטים בהתנהגות כפייתית היא שהיא לא כפופה להגיון בתכנים ובתדירות.
    עבודה על הפחתת החרדה תאפשר לך מעבר להפסקת התנהגות כפייתית ומחשבות טורדניות תנאים להתחבר למה שאת מרגישה, שכן הדינמיקה שאת מתארת של שאלות טורדניות שרצות "בלופ" ולא מרפות לא מאפשרת הקשבה ובירור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו