מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שנה לרצחתמי02/08/2010
עכשיו ששנה לרצח הכול חוזר אלי. כל התחושות שלי של פחד באותם שבועות שזה יכול לקרות לי או למישהו שאני מכירה, מישהו מהחברים או מהמשפחה. אני לא יכולה להשתחרר. אני מאד כועסת שהרוצח לא נתפס ולא מרגישה בטוחה. שמעתי גם שהקורבנות לא מקבלים כסף מהמדינה. זה גורם לי לתחושות קשות ואני לא רוצה לחיות פה וכל הזמן מסתובבת עם רגשות קשים. מה לעשות? איך עוברים הלאה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שנה לרצח
טל קרויטורו02/08/2010תמי היקרה,
התחושות הקשות שאת מתארת של פחד פגיעות וכעס היו והינן משותפות לרבים/ות הן לפני שנה והן סביב אירועים מזכירים כמו יום השנה כמובן , אבל גם בחצי שנה לרצח, או כשהיו בעבר שמועות על כך שהרוצח נתפס וכשהן התבדו וכד'.
עם זאת, למרות שהתוכן משותף לרבים/ות, יש מצבים בהם הבעיה היא לא עם התוכן אלא עם כמות ועוצמת הסבל וההשפעה שלהם על חייך, שעשויות להיות שונות מאדם לאדם.
כבעלת הכשרה לטיפול בטראומה לפני כשנה סביב הרצח בבר נוער טיפלתי בשיטה יעודית לטראומה במספר א/נשים שהגם רובם לא היו במעגל הראשון של הנפגעים הם היו במעגל השני או השלישי (היו בעבר בבית האגודה/בבר נוער/שייכים לקהילה/גרים ליד) שהרגשות השליליים לאחר הפיגוע פגעו ביכולת שלהם לישון, לתפקד, לחשוב באופן צלול בשל הכעס והפחד וכד', וגם במהלך השנה שחלפה היו טיפטופים של אנשים שפנו אלי שבעצם סיבת הפניה היתה דברים שהתחילו בעקבות הרצח בבר נוער (סיוטים למשל).
מנסיוני תיאורים של "הכל חוזר אלי" יכולים למעשה להיות לפעמים סוג של פלאשבק בעקבות חוויה טראומתית, ואם עוצמת רגשותייך מפריעה לך, ונדמה מהודעתך שכך הוא, מספר פגישות של טיפול יעודי לטראומה יכול מאד לסייע בהקשר כזה להפסקת סימפטומים (הפסקת נדודי שינה/הפסקת סיוטים/הפסקת פלאשבקים/צמצום חרדה) וצמצום כמות ועוצמת הסבל.
זו נקודה מאד חשובה אז אני אחדד אותה - זה שיש סיבה לתוכן מסוים, לא אומר שצריך להסכים לכל עוצמה של סבל כתוצאה ממנו. לפעמים אנשים סבורים בטעות שאם המצב המקורי שגרם את המצוקה ההתחלתית לא הפיך (קשר שנגמר, אובדן, פיגוע) אז אין מה לעשות מבחינה טיפולית עם עוצמת הסבל- וזו טעות מצערת. בהחלט יש מה לעשות מבחינה טיפולית כדי לשחזר או ליצור את יכולת ההתמודדות גם עם דברים קשים וגם עם דברים קשים מאד ברמת הפרט וברמת יכולתו להתמך על ידי הסביבה. . כאמור בהקשר של חוויות טראומתיות מנסיוני טיפול יעודי לטראומה יעיל מאד תוך זמן קצר מאד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)