פנייה לטל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פנייה לטל
    ארז
    08/08/2010

שלום,
    יש לי הרגשה שתוכלי לעזור לי.. אני חושב על טיפול (וזקוק לו) זמן רב אבל יש הרבה בעיות וקשיים עם זה החל מההיבט הכלכלי (אני סטודנט) ועד ובעיקר ההתנגדות העצמית העזה שלי לעניין.
    איך בכל זאת נוכל לעשות משהו?
    תודה,
    ארז

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פנייה לטל

הוספת תגובה

• ארז שלום,

טל קרויטורו
    08/08/2010

פעמים רבות שנושא המחיר עולה בטיפול יש צורך לבחון לפחות שלושה נושאים:
    א. הענינים הטכניים (יש מסגרות שונות בעלויות שונות החל בחינם במרפאות בריאות הנפש, טיפול מסובסד דרך קופות החולים, הנחה לסטודנטים או על בסיס כלכלי בקרב חלק מהמטפלים הפרטיים, תשלום מלא וכד')
    ב. מה זה טיפול בשבילי, איזה ערך אני נותן לו והיכן הוא בסדר העדיפויות שלי
    ג. אני ופרנסה/כסף/הכנסה
    ויש המוסיפים את הנושא הרביעי של מה זה בשבילי לשלם עבור טיפול.
    מנסיוני להתעסק רק בתחום הטכני עשוי פעמים רבות לסגור פינה בטרם עת בתחומים האחרים שפירטתי .
    אני אתן דוגמה - קרה לא פעם שאדם שלא עבד/התפרנס במידה מעטה ביקש הנחה, ובזכות זה שהנושא התעסוקתי הפך להיות מטרת טיפול ראשונית השתנו הנסיבות וכבר לא היה צורך בהנחה ...למשל אדם שחשש מהומופוביה של בוסים עתידיים אז נמנע מלחפש עבודה או אדם שבשל הומופוביה עצמית וערך עצמי נמוך עסק רק בעבודות פשוטות הרבה מתחת ליכולתו. משם עברנו גם למטרות אחרות. כיצד אני חי באופן שהולם את צרכי כולל מבחינה כלכלית זו מטרה טיפולית ראויה לא פחות מכל מטרה אחרת.

בנוגע להתנגדות - תלוי האם זו התנגדות שיש לפתור אותה טרם הכניסה לטיפול כי היא מהווה חסם המונע אפילו את ההתחלה או שניתן לפתור אותה במסגרת הטיפול. כך או כך מה שעושים עם התנגדות זה לראות מה סיבותיה, והאם ניתן לתת לחסרונות מענה/האם הם מתאזנים לעומת היתרונות.

מכיוון ששאלתך היתה כללית עניתי בקוים כלליים, אם תפרט אשמח לתת התיחסות יותר ספציפית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ארז
    09/08/2010

אוקי, מה לפרט בעצם? סיבות להתנגדות? אני מניח בשל אופי הנושא,הצורך לדבר על זה על מנת להגיע לפתרונות פרטיים מצד אחד ומצד שני הצורך לשנות את אורח החיים וכו..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיבות להתנגדות

טל קרויטורו
    09/08/2010

שלום ארז, לפעמים לפני החלטה (כמו האם להתחיל בטיפול) אין נצחון בנוקאאוט להחלטה מסוימת אלא בנקודות אל מול האלטרנטיבות.
    בפועל לא רק לפניה לטיפול עשויים להיות מחירים, גם לאי פניה לטיפול עשוים להיות, וכל אדם צריך להחליט לאיזה תמהיל (של מחיר ורווחים) הוא מוכן. יש לציין שבמסגרת טיפול אפשר לבחון מחדש גם את הרכב התמהיל - לזהות אולי יתרונות שלא נלקחו בחשבון קודם לכן או לפעמים לחשב מחדש מחירים.
    לבסוף אציין שעבור רבים לדבר על זה על מנת להגיע לפתרונות פרטיים והשינוי באורח החיים אלו לא בהכרח סיבות להתנגדות אלא פעמים רבות סיבות כן ללכת לטיפול, אז אולי כדאי לחדד לעצמך את בסיס ההתנגדות כדי לבדוק את נתינת המענה לה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ...

ארז
    09/08/2010

קצת היה קשה לי להבין חלק מזה, אבל הבנתי את הנושא של ההשלכות של אי פנייה,בעצם שימור המצב הרע של היום.
    משום מה עכשיו עצוב לי מאוד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ארז היקר,

טל קרויטורו
    09/08/2010

צר לי לשמוע מדבריך שמצבך כיום רע, ואני מקווה שתמצא את הדרכים לשנות ו/או להעזר על מנת שמצבך ישתפר. אם נוכל לתת לך קצה חוט לשיפור דרך הפורום - נשמח. לפעמים קצה החוט זה כל מה שצריך, ולפעמים קצה החוט שניתן בפורום איננו מספיק וכדאי לשקול בחיוב סיוע נרחב יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו