מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- במה לבחור?מבולבל12/08/2010
היי טל המדהימה, אני בן 16 מהמרכז, לא בארון (למרות שההורים שלי לא שמחים מכך בלשון המעטה וזה מגיע לגידופים כלפיי). כל חיי הייתי בטוח שאף אחד לא ירצה אותי ולא באמת אהיה שווה משהו, אבל רצה הגורל והכרתי אנשים נפלאים, והרגשתי נהאב, אך עדיין בלי אהבה.
לפני שבועיים קרתה נקודת מפנה - הכרתי שני בחורים מדהימים בפתאומיות, והכוונה היתה ידודותית בלבד, אך אז התפתחה מעבר. עם שניהם. המצב הזה כל כך מלחיץ אותי, מכיוון שאני בתול וחסר ניסיון באהבה או בכל דבר אחר.
אחד מהם, בן 16, בגילי, חתיך אמיתי עם חיוך כובש שנמצא בארון בצורה טוטאלית - הוא אפילו לא מוכן לחשוב על העיניין הזה (כולל העיניין של להבין מה הוא רוצה מהחיים, מה ואיך), וזה בעצם מה שהסביר לי שאחנו נמצאים במקומות שונים בחיים, ואיתו כנראה שזו תהיה רק "התנסות", דבר שאני בהחלט לא מעוניין בו, למרות גילי הצעיר. אני רוצה משהו אמיתי, ובעזרת השם, לעבוד שלבים מתקדמים במערכת יחסים.
השני, וכאן בעצם הבעיה, בן 21, חייל משוחרר לא בארון, ועבר 4 מערכות יחסים רציניות בחייו, מוזר אך כשאני איתו אני מרגיש שהוא הרבה יותר מבין אותי ואין צורך להסביר כלום. ושזה יכול להתפתח לכיוון "אמיתי" יותר (ולהגיע למקומות מתקדמים בקשר). לא תיכננתי שהדברים האלו יקרו לי. כבר השבוע החלטתי לא להיפגש עימם, ולעשות סדר בראש, מה שלא כל כך הולך. אני לא מצליח להבין עם מי כדאי להמשיך בפאן הרומנטי וזה משגע אותי. אני מרגיש מידת חיבור שווה פחות או יותר. ניסיתי הכל, מלשבת על כוס תה ועד לרשימות של בעד ונגד.
מה אני צריך לשאול את עצמי? מה אני צריך לקחת בחשבון? מה אני יכול להוציא מהמשוואה?
ומה את ממליצה?
אני ממש אובד עצות
שלך באהבה והערכה עמוקה
מבולבל
3>* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבולבל יקר
טל קרויטורו12/08/2010תודה על המילים החמות :)
באופן כללי כל פעם כשאומרים לי שמתלבטים בין שתי אופציות אני מציעה לקחת צעד אחורה ולראות האמנם יש רק שתי אופציות. ברוב המקרים מתגלה שיש הרבה יותר משתי אופציות...
בעיני בזוגיות תנאי מפתח צריך להיות הדדיות במצב וברצונות.
עם הראשון נשמע שאין הדדיות ברצון אם הוא מעונין אכן בהתנסות ואתה לא מעונין בהתנסות אלא בקשר רציני.
עם השני זה נשמע פחות מתאים בגלל הגיל - 5 שנים בגילאים שלך זה פער של ממש, אתם לא נמצאים באותו מקום ואותו שלב בחיים, ואין שום סיבה להיות בקשר שמועבר בו בגלוי או במשתמע מסר שאתה "מפגר בהתפתחות" - בזמן שאתה ממש ממש לא, ועד שתגיע לגילו יש לך שפע של זמן.
מעבר לכך אני חושבת שנקודות המפתח בקושי שאתה מעלה הן לא היתרונות והחסרונות של א' ולא היתרונות והחסרונות של ב', אלא יכולות להיות באחת או יותר מהנקודות הבאות שפירטת (ואולי נקודות אחרות שלא פירטת):
זה שכל חייך היית בטוח שאף אחד לא ירצה אותך ולא באמת תהיה שווה משהו
זה שאתה משייך את הכרותך של אנשים הנפלאים לגורל (ולא לדברים בשליטתך)
זה שאתה נלחץ מכך שאתה בתול וחסר נסיון באהבה בכלל ובגילך שבו זה מותאם ונורמלי לחלוטין בפרט.
זה שרק לאחרונה ובפתאומיות פגשת מועמדים לקשר רומנטי - לפעמים זה מצביע על כך שאין מספיק חברים מהקהילה/לא משתתפים מספיק בפעילויות בהם אפשר לפגוש עוד אנשים סביב גילך.
זה שאולי אתה כל כך נלחץ לממש למרות החסרונות שאתה רואה כי באיזה מקום אתה חושש שלא תהיינה בעתיד עוד הזדמנויות.
ההמלצה שלי היא ברמה החברתית והזוגית לראות איך אתה מכיר עוד חבר'ה סביב גילך כדי שיתאפשרו תנאים לקשר הדדי כולל קשר רומנטי (אולי בקבוצות של איג"י? אולי בפורומים של איג"י? אולי במטבחון? אולי בברנוער? אולי באחד מהפורומים החברתיים שיש ברשת?)
וברמה האישית לזהות את המקומות בהם אתה נלחץ לא כתוצאה מהמציאות אלא כתוצאה מפרשנות שלילית של המציאות (אף אחד לא ירצה אותי/לא באמת אהיה שווה משהו/זה נורא שאני חסר נסיון וכד') ולעבוד על התמודדות עם הפרשנות הזו. אם לא הולך לבד אז עם חברים, ואם לא הולך עם חברים כדאי לשקול בחיוב לפנות לאיש/ת מקצוע.
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני לא בטוח שהדבר הנכון לעשות
מבולבל12/08/2010הוא לוותר על שניהם, הם אנשים מקסימים שיש לי חיבור איתם, ולמרות שזה לא מסתדר, אחרי שיחה עם חברה טובה אני אמשיך את הקשר עם בן ה-21.
תודה על הייעוץ, אבל אני פוחד שלא אהיה שלם לוותר על שתי האופציות, כשהברכות האלה מגיעות, קשה קשה לי ביותר לא לנצל אותן.
בנוגע למה שאמרת, גם אני חושב על העיניין הזה לא מעט, האם כל מה שהייתי צריך זה בכלל להרגיש נהאב לרגע, ובעיקר לקבל "אישור" שאני מסוגל להיות בן זוג של מישהו, ולא כי זה מה שאני מעוניין בו.
אבל בינתיים, אני קופץ למים בזהירות (:
תודה רבה(:
בנוגע לברנוער והמטבחון, קשה לי לתפוס ביטחון כשאני ליד אנשים חדשים, עד לרמה שאני לא מוציא מילה מהפה, ואני לא כל כך יודע איך לגרום לעצמי לעשות את הדרך למקומות האלה, זה מאוד מפחיד אותי.
ראיתי את הודעתך לפני כמה ימים, בו אמרת לנער על העיניין הזה, וזה מאוד עזר לי והייתי בטוח שזה ישפיע עליי להגיע, אבל אני עדיין לא מצליח להיות שלם.
שלך בתודה
מבולבל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבולבל יקר,
טל קרויטורו12/08/2010קשר הדדי ורצוי אכן עשוי להיות ברכה, קשר שאיננו כזה איננו בהכרח ברכה.
יש משפט כזה שמדבר על "הדרך הארוכה והקצרה לעומת הדרך הקצרה והארוכה", והוא מתיחס לכל הפעמים בהם מנסים לעשות קיצורי דרך ועיקופים ובסופו של דבר זה לא באמת מקצר אלא מסבך...
אני סבורה שבסופו של דבר יהיה לך קצר יותר, משתלם יותר ומסבך פחות לעבוד על בטחון עצמי ויכולת תקשורת עם אנשים חדשים מאשר להצטמצם בחיים למבחר המצומצם שנגיש לך כשאינך עושה זאת.
בסופו של דבר זה שמישהו בן 21 עדיף על מישהו שלא רוצה קשר רציני לא הופך אותו לעדיף בשבילך לעומת שפע האפשרויות האחרות הקיימות לכל אדם בחייו כאשר מזהים ומתיחסים למה מצמצם את האפשרויות מלכתחילה, למשל כמו הפחד.
כפי שכתבתי חמש שנים בגילאים האלו זה כמעט תמיד פער גדול מאד מבחינת מקום בחיים, שלב בחיים, נסיון בחיים וכד ', ומכאן גם פערים אפשרים גדולים ביותר בכמה כח והשפעה יש לצד אחד על הצד השני.
הייתי מציעה שתשאל את עצמך ואותו מדוע כחייל משוחרר הוא מחפש מישהו חמש שנים צעיר ממנו ולא מישהו סביב גילו, ובכלל להמשיך להיות קשוב עד כמה הקשר (ואולי גם אתה) מנוהל מתוך רצון והדדיות ועד כמה מתוך פחד (פחד לפספס, פחד שלא יהיו אחרים, פחד שהוא יעזוב וכד').
שמור על עצמך, ואתה תמיד תמיד מוזמן לשוב לעדכן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלתי אותו
מבולבל13/08/2010התגובה שלו בכל הפעמים היא ש"גיל זה רק מספר בשבילי". אמרתי לו שאם הייתי במקומו, אני בספק גדול אם הייתי נכנס למערכת יחסים עם בן 16, או עם תיכוניסט בכלל, אבל הוא אומר שזה לא מפריע לו (מה שבאמת נשמע לי מוזר). למרות כלז ה הוא אמר שהיתה לו כבר מערכת יחסים עם בן 16, ולכן הוא ודע שזה יכול להתקדם לשלבים מתקדמים.
האמת שאני חושב שאם לא אתחיל עכשיו להיות חלק מה"קהילה" אחרי הצבא זה יהיה ממש קשה עבורי, ואני גם מפחד ללכת בכלל לצבא ללא כל נסיון. אני מקווה שלא בגלל זה אני אגשים את הקשר, אני לא רוצה להוליכו שולל.
תודה על הכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבולבל יקר,
טל קרויטורו13/08/2010מעבר לכך שבגילאי ההתבגרות גיל זה ממש לא רק מספר אלא קשור לשינויים התפתחותיים גדולים (היית יוצא עם בן 12 ?), לפעמים אלו שאומרים "גיל זה רק מספר" - בכוונה מחפשים מספר צעיר משלהם, כך שעבורם זה לא רק מספר.
האם הקשר שלו עם בן ה16 היה בעבר - כשהוא היה צעיר יותר ולכן פער הגילאים היה מצומצם יותר, או לאחרונה והוא מחפש משום מה קשרים עם בני 16 שזה הגיל הכי צעיר שעונה על תנאי של גיל ההסכמה ליחסי מין?
אני מציעה שתברר מה זה "להתקדם לשלבים מתקדמים" בשבילך ובשבילו והאם הכוונה לאותו דבר, וכן מה זה בשבילך להיות חלק מהקהילה ומה הדרך שתתאים לך להיות חלק ממנה.
בנוסף כדאי לברר מה הנסיון אותו אתה רוצה לפני צבא ומה הדרך אליו.
אני לא חוששת שאתה תוליך שולל אותו. כשאנשים מחפשים בכוונה גילאים צעירים מהם בהרבה ובפרט במצב בו המשמעות היא פערי נסיון גדולים/פערים כלכליים גדולים וכד', מתקיים גם חוסר סימטריה בוטה אני חוששת מהולכת שולל בכיוון ההפוך, לצערי היו דברים מעולם. לפעמים לא מדובר מתוך זדון מודע אלא מתוך חוסר מודעות לפערי הכח איך מצב בו תמיד אדם א' משלם על אדם ב', אדם א' נחשב המבוגר והמבין יותר, אדם א' נחשב המנוסה יותר, לאדם א' יש רשיון לאדם ב' לא וכו' וכו' ובקיצור יש מצב שבכל מיני תחומים יש סיכון למצב בו "בעל המאה הוא בעל הדעה" (מבחינת כסף, נסיון וכד') מה שיכול להיות קל ונוח לצד החזק יותר (שלכן פעמים רבות גם ממשיך לחפש את זה) אבל הרבה פחות קל ונוח לצד השני, ולפעמים בגלל העדר הנסיון אין לו למה להשוות ולזהות את העדר הסימטריה ומשמעותה.
שמור על עצמך והמשך לעדכן,
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)