שאלה אישית למנהלי הפורום

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה אישית למנהלי הפורום
    יאיר
    15/08/2010

שלום,
    אפשר לשאול אתכם מדוע בחרתם( בין היתר אני משער) לבחור לעסוק בתחום הזה דווקא? כלומר טיפול בחברי הקהילה?
    תודה מראש, וכמובן תודה על כל מה שאתם עושים ועוזרים לאנשים שזקוקים לכך. אנ מקווה שלא תפסיקו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה אישית למנהלי הפורום

הוספת תגובה

• גיא שלום,

טל קרויטורו
    15/08/2010

כבר כשהלכתי ללמוד עבודה סוציאלית ידעתי שזו (קליניקה טרנס וגיי פרינדלי) התוצאה שאליה אני מכוונת, כלומר זה קרה בעקבות תכנון והכנות של שנים.
    הרבה לפני שהתחלתי לעשות זאת כאשת מקצוע, במשך שנים הייתי אוזן קשבת ללהט"ב, כי פשוט הייתי אוזן קשבת לחברים וחברות, מכרים ומכרות ואלו המעגלים שבהם הסתובבתי ושבהם עדיין אני מסתובבת. במסגרת כך גם שמעתי לא מעט סיפורים קשים יותר ופחות על ניסיונות להסתייע בטיפול של אנשי מקצוע ואיך הומופוביה וטרנספוביה עושים בטיפול שמות. זה עורר בי רצון עז להציג אלטרנטיבה.

בחרתי בעבודה סוציאלית קלינית ולא במקצועות טיפוליים אחרים בשל היתרון המהותי שאני רואה בעבודה סוציאלית – שבה יחידת ההתייחסות הבסיסית היא אדם-בתוך-סביבה, כלומר ישנה התייחסות משולשת: לאדם, לסביבתו ולממשק בין אדם וסביבה. עמדתי הטיפולית היא שהתייחסות לאדם ולכוחות הפועלים בתוכו ללא התייחסות לכוחות הפועלים מסביבו, היא התייחסות חסרה, ובכך יתרונה של עבודה סוציאלית על מקצועות טיפוליים אחרים. לדעתי זה נכון במיוחד לאוכלוסיות שאינן ה'מיינסטרים', כמו האוכלוסייה הלהט"בית.

אני מקווה שזה עונה לשאלתך, וכמובן תודה על המילים החמות :)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום גיא

איל זק
    15/08/2010

משאלתך אני מבין שמניענו האישיים בעזרה וטיפול בחברי הקהילה הלהטב"ית מעניינים אותך. הבחירה ללמוד ולעסוק בנושא מסויים נובעת מלכתחילה לרוב מתוך עניין אישי ורצון להבינו טוב יותר. התמחותינו המקצועית שרכשנו בנושא זה מתוקף לימודינו וניסיוננו הטיפולי מאפשרים לנו לנסות לעזור, לייעץ ואף להקל על מצוקתם הרגשית של בני נוער ובוגרים רבים הנקלעים לא אחת ושלא באשמתם לקושי ומצוקה רבה בחייהם היומיומיים. לתרומה זו חשיבות רבה בעיני דווקא משום שבתקופתינו עדיין קיים חשש ופחד במקומות רבים מ"היציאה מהארון" ומתופעת הלהט"ב בכלל, וקיימת בורות רבה ואף עויינות לנושא בחוגים נרחבים. מבחינתי היכולת לתרום ולעזור לזולת לקבל את עצמו, לשפר את איכות חייו ולחיות חיים אותנטיים ומספקים היא בעלת חשיבות רבה מאוד.
    אני מקווה שעניתי לך. אשמח לשמוע את דעתך אם תרצה לפרט.
    תודה על המילים החמות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אתם עשים עבודה קודש

אילן
    10/09/2010

מנהל הפרום עשים פה עבודה קודש
    הקהילה הומו לסבית זה נושא רגיש לדעתי בקרב אנשאים
    אתם המנהלים נתנים את האחי מקצועי שיש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו