יציאה מהארון (?)

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יציאה מהארון (?)
    חסוי
    17/08/2010

שלום, אני בן 15 ואני הומו. עברתי ייסורים עצמיים קשים עד שהשלמתי עם העובדה הזאת, אך אני מפחד מתגובות של אנשים.
    אני מאוד רוצה לספר לפחות להורים, אך זאת בעיה גדולה .
    לפני כחצי שנה אמא שלי מצאה אתר פורנו של הומואים פתוח במחשב שלי, ונחרדה מכך .
    לבסוף הצלחתי לשכנע אותה שהאתר זה רק וירוס שקופץ לי כל הזמן במחשב . בתוך תוכי אני יודע שהיא לא באמת השתכנעה אך עדיף כך מאשר שהיא תדע ולא תהיה מרוצה ממני .
    כשהיא ראתה את האתר היא אמרה לי שאני צעיר מדי בשביל לחשוב על כאלה דברים, והיא נראתה מעוד עצבנית ומתוחה . מאז אני מפחד שהיא תגלה את האמת, אני מפחד מהתגובה שלה, אני מפחד שהיא לא תאהב אותי יותר, או אולי אפילו תזרוק אותי מהבית .
    הבעיה היא לא רק אמא שלי, אלא גם אבא שלי שהוא הומופוב ידוע . הוא נגעל מאנשים שנמשכים למין שלהם, והוא מקלל אותם בכל פעם שהוא רואה כאלה . הוא בן אדם מאוד פרימיטיבי בדעתו, ואני מפחד מתגובתו יותר ממה שאני מפחד מתגובתה של אמא שלי .
    בקשר לחברים, אין לי הרבה,יש לי הרבה ידידות, וחבר אחד טוב מאוד שאומר שאין לו בעיה עם גייז. הבעיה היא שלפעמים הוא לועג על הקהילה, ואומר דברים שהוא חושב שמצחיקים, אבל לרוב הם פשוט מפריעים .
    אני בן אחרי שתי אחיות, מה שבכללי גרם לי להתנהג ביותר "רכרוכיות" שגרמה לילדים אחרים לצחוק עליי, ולקרוא לי הומו בגיל צעיר יותר, מה שדרבן אותי לפנטז על גברים,מה שהוביל אותי להשלמה עם העובדה שאני הומו .
    ניסיתי לחשוב על נשים בצורה מינית, אך זה לעולם לא סיפק אותי כמו הפנטזיות שלי על גברים .

אשמח לשמוע את עצתכם בנוגע לאיך אוכל לרכך את הקרקע לקראת המידע הזה, ואם בכלל כדאי לי לספר להם בשלב זה או בכלל .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    יציאה מהארון (?)

הוספת תגובה

• חסוי יקר

איל זק
    17/08/2010

שלום רב.
    אכן לא קל להיות שונה. ויותר מכך קשה להיות בעל נטיות הומוסקסואליות בחברה המגלה סימנים הומופוביים. דווקא מסיבה זו ברצוני לומר כי אני מתרשם מיכולת ההשלמה והמודעות העצמית שלך בגילך הצעיר. אתה מתאר מצב בו באומץ רב הגעת להבנה ולהשלמה בדבר זהותך המינית, אך כתוצאה מיחסה של הסביבה אתה מרגיש בודד, אין לך את מי לשתף בכך ואתה חושש מאוד מתגובות הוריך, משפחתך והחברים.
    בגילך תמיכה חברתית היא דבר חשוב ומשמעותי מאוד. אולם הסביבה הקרובה לך ע"פ תיאורך אינה מסוגלת לספק לך אותה בשלב זה. לכן במצב זה הייתי ממליץ לך שני דברים:
    ראשית, כפי שעולה ממכתבך, לבחון את השאלה האם בכלל כדאי לך לספר כעת להורים? אני תמיד מתייחס לכך כ"שאלת המאזניים": מה יצא לך מזה, האם תרוויח יותר או תפסיד מכך יותר? לדעתי שאלת התועלת שבדבר היא היחידה שאמורה להנחות אותך. אתה מצפה לקבל תמיכה וקבלה מהוריך כשלא בטוח שהם יכולים לספק לך אותן כעת. מנגד, אתה עלול להיפגע ולהידחות ובגילך זה המשמעויות וההשלכות עלולות להיות חמורות. לכן נסה לבחון שוב מדוע זה חשוב לך לספר להם כעת ומה יצא לך מזה. אני אשמח אם תשתף אותי בלבטיך אם תרצה.
    שנית, אמליץ לך מאוד לחפש תמיכה חברתית במקומות שתוכל גם למצוא אותה. ישנם בני נוער רבים שנמצאים בדיוק באותו מצב כמוך. תוכל למצוא אותם למשל דרך ארגון הנוער הגאה (חפש "איגי" באינטרנט) המקיים פעולות חברתיות רבות גם לבני גילך. שם תוכל למצוא חברים ובני נוער בדיוק כמוך ותכיר חברים חדשים. מסגרת כזו תוכל לתת לך בדיוק את התמיכה והחיזוק לה אתה זקוק. אשמח לשמוע מה דעתך.
    בהצלחה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

חסוי
    17/08/2010

תודה רבה לך אייל, אני באמת אנסה לשקול את העניין שוב .
    אני אמצא את האתר שרשמת לי, אולי זה באמת יחזק אותי ...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו