מין לא מוגן-ללא קונדום

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מין לא מוגן-ללא קונדום
    יאיר
    17/08/2010

שלום רב,
    רציתי לשאול או לבקש לשמוע את דעתכם או תיאוריות פסיכולוגיות מדוע אנשים בעיקר גברים מקיימים יחסי מין בלתי מוגנים עם אנשים זרים? אני אישית קיימתי יחסים כאלה אבל רק לאחר בדיקות מסודרות עם אדם אחד.
    אבל אני מודע (ואפילו מקבל פניות) שרבים עושית זאת כלאחר יד...
    השאלה מאיפה זה מגיע ואיך ניתן לטפל בכך לשם בריאות הציבור לפחות?
    הרי בוודאי הידע לא חסר אודות כל המחלות הקיימות והמשמעות שלהם?
    בינתיים אני חושב שיש קווים דומים ומקבילים להתנהגות זו לבין התנהגות של עישון וצריכת סמים,אלכוהול, תזונה לקויה וכו...? אני צ ודק?
    פשוט מתסכל אותי כל העניין.
    לא חבל?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מין לא מוגן-ללא קונדום

הוספת תגובה

• שלום לך, מר בחור

איל זק
    17/08/2010

שאלתך החשובה אכן מעוררת עניין רב שכן בשנים האחרונות עלה שיעורם של ההומוסקסואלים המקיימים יחסי מין ללא קונדום. לתופעה מסוכנת זו אחראיות שתי סיבות עיקריות הפועלות יחדיו:
    הראשונה קשורה לעובדה שלמרות חוסר הנעימות והחששות ניתן לחיות ולהאריך ימים כיום לאחר הדבקות במחלת האיידס. כיום המחלה מוגדרת ככרונית ואינה עוד קטלנית כבעבר ולכן גם החשש פחת במקצת, ועימו גם המודעות הציבורית והעניין שמגלים בה אמצעי התקשורת.
    סיבה שנייה קשורה לכך שלחלק מהאנשים פשוט נמאס להשתמש תמיד עם קונדום. בין אם הוא מכאיב או לא נוח, בין אם הוא מקהה את הרגישות - במצבים מסוימים ובעיקר בשעת להט היצרים, חלק מהאנשים "מחפפים".
    כאן עלינו לעשות גם הבחנה בין אלו "המועדים מדי פעם" לבין אלו אשר כפי שתיארת בדבריך נמנעים באופן שיטתי משימוש בקונדום ומקיימים יחסי מין לא מוגנים במכוון - התנהגות חסרת אחריות, מסוכנת ופסולה זו, מעלה את החשש כי יתכן ולהם כבר אין מה להפסיד...
    צריך גם לזכור כי מרבית ההומוסקסואלים שלא כהטרוסקסואלים מחליפים באופן תדיר בני זוג ופרטנרים לסקס, ומכאן הסיכון המוגבר שלהם להדבק. הסיבות לכך הן רבות ומגובות בתיאוריות פסיכולוגיות מגוונות שאין זה המקום לפרטן. מסיבה זו נגזר עליהם להשתמש בקונדום באופן תכוף, גזרה הנמנעת מכל הטרוסקסואל נשוי.

אז מה ניתן וצריך לעשות? בהיבט האישי - להתייחס לכל אחד שאתה פוגש כאילו הוא נשא ולהשתמש בקונדום. בהיבט הציבורי - להשקיע בקמפיינים של הסברה ולא לאפשר לאנשים לשקוע בשאננות כשמדובר בנושא חשוב מעין זה.
    מקווה שעניתי לך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו