מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם אפשר לוותר על נטייה מינית ?אנונימי19/08/2010
אני בן 20, ואני נמשך לנשים אבל גם לצערי לגברים וזה מפריע לי מאוד להיות עם נשים בגלל
המשיכה המינית לגברים.
אני בתול ומפנטז על שני המינים אבל רוצה להפסיק לפנטז על גברים בגלל שאני מרגיש שזה לא נכון
ולא טבעי וגם מרגיש בושה וגועל, רוצה להפסיק לחשוב על גברים לגמריי להיות סטרייט שנמשך לנשים בלבד אבל לא מצליח.
האם אפשר לעשות עם זה משהו שלא תיהיה לי יותר משיכה מינית לגברים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנונימי יקר
איל זק20/08/2010הנטייה המינית בעיקרה טבועה בנו מלידה. כפי שאיננו בוחרים את צבע העיניים שלנו כך אין אנו זוכים לבחור למי אנו נמשכים מינית. זהו חלק ממבנה האישיות של כל אחד מאתנו. אנשים רבים נמשכים כמוך, לשני המינים, הן לנשים והן לגברים (במידה כזו או אחרת).
את הנטייה המינית לא ניתן לשנות, להכחיד או "להמיר". ניתן עם זאת לעשות שני דברים שונים:
האחד, כפי שעולה מפנייתך, לנסות לעזור לאדם המבקש זאת, להתמודד ביתר קלות עם נטייתו ע"י חיזוק דפוסי חשיבה ועידוד התנהגויות המעדיפות את הנטייה הנורמטיבית על זו ההומוסקסואלית. שוב, המדובר כאן הוא בחיזוק ועיצוב התנהגותי בלבד ולא בשינוי או הכחדת הנטייה.
הדבר השני, החשוב והאפקטיבי יותר בעיניי, הוא ללמד את האדם לקבל את עצמו כפי שהוא ולאפשר לו לחיות בהשלמה ובקבלה עם נטייתו המינית השונה. צורך זה עולה בברור מפנייתך כאשר אתה מתייחס למשיכתך לגברים כמשהו שהוא "לא נכון, לא טבעי" המעלה בך תחושות של "בושה וגועל". השקפה זו על הנטיה ההומוסקסואלית היא שגויה ומעוותת ונובעת מסטריאוטיפים חברתיים והומופוביים שאין להם מקום כיום.
לסיכום, אנונימי יקר, ברור לי שאתה נמצא כעת במצוקה וחשש רב לאור תחושותיך מצד אחד והשקפותיך המנוגדות מצד שני. קונפליקט זה אופייני גם לגילך הצעיר ולניסיון לעצב ולגבש את זהותך המינית. הצעתי אליך היא לזנוח את הדעות השליליות באשר למשיכה המינית כלפי גברים ולהכיר בזה שזהו מרכיב בסיסי ולגיטימי באישיותך ואין כל דבר רע בכך. בהקשר לזה ובמידת הצורך, הייתי ממליץ לך גם לפנות לקבלת ייעוץ מקצועי ממטפל/ת גיי פרינדלי שיכול לעזור לך להתמודד ביתר קלות עם תהליך זה.
אשמח לשמוע את דעתך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך אייל
אנונימי20/08/2010תודה לך אייל, אנסה לקבל את עצמי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)




.jpg)


.jpg)
