ייעוץ קטן בבקשה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ייעוץ קטן בבקשה
    לירון
    26/08/2010

היי (:
    אני רוצה בבקשה ייעוץ בנוגע לאחותי הקטנה בת ה-15.
    לאחרונה אני וההורים שלי חושדים מאוד שהיא לסבית..
    החברה הכי טובה שלה היא לסבית, ולפעמים יוצא לי לשמוע שיחות שלהם ואני רואה איך היא מושכת אותה בכוח אל כל זה.. ועכשיו אני בטוחה לגמרי שהיא חושבת שהיא כזאת.
    אני מדברת איתה על זה לפעמים, שואלת אותה על זה, והיא מסבירה שהיא מאוד תומכת ובקהילה הגאה, ומכל מיני כאלה.. אבל היא לא הזכירה כלום על זה שהיא חושבת שהיא לסבית.
    אנחנו משפחה מאוד דתיה, וההורים שלי לוקחים את זה מאוד מאוד קשה.. אני רואה איך זה שובר אותם, וזה פשוט מתסכל אותי.
    אתם חושבים שיש סיכוי שבגלל שהיא מסתובבת רק עם חברה של הומואים ולסביות, יכול להיות שהיא חושבת שהיא כזאת?
    אין לה בכלל חברים אחרים.. כל החברות שלה לסביות וכל החברים שלה הומואים. אני מנסה להסביר לה כמה זה לא טוב, ושהיא צריכה להפתח לעוד אנשים, אבל היא רק מתעצבנת עליי.

ומהניסיון שלכם, מה הסיכוי לדעתכם שבגיל 15 אפשר להבין דבר גדול כזה?
    זה קורה בד"כ?
    כי לפי מה שהבנתי, זה דבר שמבינים רק בגילאים יותר מאוחרים.. אחרי שמתבגרים. או שאני טועה.
    גיל 15 זה גיל מאוד מבלבל, ואני לא חושבת שאפשר להגיע לכאלו מסקנות גדולות בגיל הזה.
    מה אתם חושבים? אני צודקת?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ייעוץ קטן בבקשה

הוספת תגובה

• ייעוץ בנוגע לאחות

טל קרויטורו
    26/08/2010

לירון היקרה,
    ישנה אימרה שאומרת "אלוהים תן לי את הכח לשנות את מה שביכולתי לשנות, להשלים עם מה שאין ביכולתי לשנות, ואת היכולת להבחין בין השניים".
    האם אחותך לסבית או לא חד משמעית איננו בר שינוי על ידי המשפחה.
    האם אחותך תרגיש תמיכה וקבלה או ניכור ודחיה מצידך ומצד שאר המשפחה - בהחלט בר שינוי על ידי המשפחה.
    נמצא שהעדר קבלה ותמיכה מצד המשפחה קשור לאחוזים גבוהים יותר של דכאון, אובדנות ושימוש בסמים ואלכוהול. לעומת זאת קבלה ותמיכה מצד המשפחה קשורה לאחוזים נמוכים יותר של דכאון ואובדנות ואחוזים גבוהים יותר של תפיסת אושר. כך שרווחתה הנפשית של אחותך בהחלט בת שינוי על ידי המשפחה.

אני מצרפת רשימה של מאפייני דחיה ומאפייני קבלה שנבדקו

מאפיינים של דחייה:
    אלימות פיזית על רקע אי קבלת הנטייה או הזהות המינית.
    אלימות מילולית – כולל כינויי גנאי.
    הרחקה מחוג המשפחה או מפעילות משפחתית.
    חסימת הגישה לחברים להט"ב, למקורות מידע ופעילויות להט"ב.
    תליית האשמה בילד כאשר הוא מופלה על רקע נטיתו או זהותו מינית.
    עידוד הילד/ה להיות יותר או פחות נשי / גברי.
    אמירה לילד שאלוהים יעניש אותו כי הוא להט"ב.
    אמירה לילד שמתביישים בו, או שהוא מבייש את המשפחה, בגלל איך שהוא נראה או מתנהג.
    בקשה מהילד להסתיר את זהותו או נטייתו בסוד משאר המשפחה או למנוע ממנו לדבר על כך.

מאפיינים של קבלה:
    שיחה עם הילד/ה על זהותו או נטייתו המינית.
    הפגנת חיבה כלפי הילד כאשר הוא מגלה למשפחה שהוא להט"ב.
    תמיכה וחיזוק הזהות של הילד/ה גם כאשר מרגישים לא בנוח.
    ייצוג הילד (למשל, בבית הספר) כאשר הוא מקבל יחס רע על רקע היותו להט"ב.
    דאגה לכך שכל בני המשפחה יכבדו את הילד/ה.
    החברת הילד/ה למפגשי או ארגוני להט"ב.
    עריכת היכרות לילד/ה עם מבוגר/ת להט"ב הראוי להיות דמות חיקוי, כדי להראות אפשרויות לעתיד.
    קבלה ואפשור של אירוח של חברים להט"ב של הילד/ה בבית.
    קבלת ביטויים מגדריים של הילד/ה.
    אמונה באפשרות שלילד/ה יהיו חיים בוגרים מאושרים.

לטובת אחותך אנא הפסיקי את מאפייני הדחייה הקיימים והמנעי מנוספים, ועודדי את הורייך להפסיק ולהמנע מהם, והגדילי ככל שניתן את מאפייני הקבלה והתמיכה.

אם אחותך תהיה מעונינת יש קבוצת תמיכה לנערות דתיות לסביות, ביסקסואליות ומתלבטות בגילאי 15-18 בארגון הנוער הגאה,

אם הורייך יהיו מעונינים יש ארגון תמיכה להורים, אני מצרפת קישור לרשימת ההורים המתנדבים ויש שם שתי אמהות שמלוות ותומכות בהורים מהמגזר הדתי
    http://www.tehila.org.il/147312/call-us
    יש ארגון של להט"בים דתיים למען הגדלת הפתיחות בחברה הדתית שנקרא שב"ל - ראשי תיבות של "שהכל ברא לכבודו".
    אנא נצלי את ההזדמנות שנקרתה בפניך לעמוד לצד אחותך - תהא נטייתה המינית אשר תהא-ולא מנגד לה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו