מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מתח מיני עם גברים בכל מקוםיאיר03/09/2010
רציתי לקבל את עצתכם לגבי מצב שבו אני מתקשה לתפקד או נכנס לחרדה קלה או לחץ קל(לא חמור) בסביבה של גברים סטרייטים (ו\או בארון) שאני מוצא את עצמ י נמשך אליהם מינית אבל גם רגשית . יש עצות כלליות? התופעה מוכרת?
אשמח אם תשאלו שאלות ספציפיות כדי להתמודד יותר טוב עם הבעיה האישית שלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתח מיני
איל זק03/09/2010שלום לך אנונימי יקר
התרגשות ותחושת חרדה קלה הן תופעות טיבעיות לחלוטין במצבים בהם אנו מניחים כי הזולת שופט אותנו וחוששים מביקורת או אף דחייה כלשהי מצידו. מצב זה מודגש בעיקר כאשר מדובר במושא אירוטי - דמות (או דמויות) שאנו נמשכים אליהן וחפצים בקרבתן. הגורם לכך הוא אכן פסיכולוגי ואינו קשור למידה כזו או אחרת של "חרמנות". אני מניח שזה גם מה שאתה מתאר בפנייתך. תחושות אלו נוטות לעבור או לפחות נחוות ביתר קלות עם הניסיון וההתנסות שאנו צוברים בחיים וכן כתוצאה מתהליך ההתבגרות הנפשית שלנו.
מעבר לכך ע"מ להתייחס יותר ספציפית למצבך, אשמח אם תרחיב ותפרט יותר בהקשר לשאלות הבאות: מהו גילך ומהו ניסיונך עם נשים/ גברים? כיצד מתבטא המצב בו אתה מתקשה לתפקד בחברתם של גברים אלה? האם אתה גלוי עם נטייתך המינית או לא? האם תחושת החרדה הזו מתרחשת גם במצבים אחרים ובאיזו תכיפות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ארז03/09/2010תודה. אני מניח שאת התשובה העיקרית כבר ענית לי (?) כלומר זה אמור לעבור מתישהו?
אני בן 26, למה הכוונה ניסיון עם נשים/גברים? בכל מקרה עם נשים - דל מאוד אם בכלל. עם גברים- בעיקר מערכות מיניות חלקן קצרות וחלקן ממושכות.
לא גלוי עם נטייתי.
יכול להיות שתחושת החרדה,(הקלה אבל בכל מפריעה אחרת לא הייתי מבקש עזרה) מתרחשת במצבים אחרים ופחות רלוונטית ומפריעה לי כרגע ( אבל רק כרגע) בחיים. אני יכול לפרט אם תרצה בכל זאת.
שוב תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנונימי יקר
איל זק03/09/2010כפי שציינתי, תחושות של מתח וחרדה נובעות לעיתים מהחשש שמא לא נעמוד בציפיות שלנו ושל זולתנו. חשש מדחייה, מביקורת, מכישלון, כל אלה בהחלט מזינים רגשי חרדה. עם הניסיון התחושות נוטות להחלש. אתה מוזמן, אם תרצה, לפרט יותר באשר למקור החרדות האלה שלך. האם מהחשש שמא נטייתך תצא לאור או פחד מדחייה, או משהו אחר?
בכל מקרה, מאחר ואתה כבר בן 26 ובעל ניסיון מסוים ביחסים אינטימיים, וכפי שאתה מציין תחושת החרדה מפריעה לך ואף קשורה למצבים נוספים, הייתי ממליץ לך לפנות לאיש מקצוע טיפולי (גיי פרנדלי), אשר יוכל במסגרת העבודה איתך לעזור לך לבסס יותר את הבטחון העצמי והדרך להתמודד עם תחושת המתח והחרדה הללו.
אני מקווה שעזרתי. כאמור אתה מוזמן לפרט יותר ולשאול שוב.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין לי מה לשאול
ארז03/09/2010אין לי מה לשאול נותרתי מבולבל. לא משנה, תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבולבל
איל זק03/09/2010אתה נשמע לי קצת מאוכזב. כפי שציינת עניתי לך על עיקרי הדברים. אולם לא כל דבר ניתן לפתור בתשובה אחת או שתיים דרך הפורום. רגש החרדה הוא בסיסי ועמוק ובכדי להבינו יש לנהל שיחה עמוקה יותר. לכן הצעתי לך שאם הדבר ימשיך להפריע לך, לפנות לאיש מקצוע שיכול לעזור לך. בדיוק בשביל זה קיימים אנשי מקצוע טיפוליים ואין סיבה לחשוש מזה.
כמובן שאתה מוזמן גם לנסות ולהבהיר כאן את תחושות הבלבול שאתה חש כרגע או לפרט יותר באשר לרגש החרדה אם תרצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכן מאוכזב
ארז03/09/2010וגם לא נראה לי שאפנה לטיפול אם כל מה שיקרה הוא כמו שקרה כאן. דיבורים ופרטים.
כלומר אני זקוק לייעוץ פרקטי, מעשי מה לעשות איך להתמודד? טכניקות וכו...
וזה כפי הנראה לוקה בחסר בקרב מטפלים רבים. מכאן באה האכזבה שלי. אבל אני רגיל לאכזבות בתחום הזה בחיי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשיבותו של טיפול
איל זק04/09/2010מאוכזב יקר
אני יכול להבין את אכזבתך. אתה חווה קושי מסוים בחייך אשר מפריע לך לתפקד ברמה כזו או אחרת ולצערך הפנייה לפורום לא פתרה את בעייתך. הקושי אותו אתה חווה והבעיה שהצגת דורשים, כפי שכבר ציינתי, הבנה מעמיקה יותר של המצב, של מבנה אישיותך, של הנסיבות בהן אתה חש את החרדה, של התנסויותיך בעבר ועוד. בירור מעמיק כזה איננו אפשרי במסגרת הפורום וכאן גם חשוב לי להדגיש כי הפורום משמש לצורכי ייעוץ והכוונה ואינו מהווה תחליף לטיפול !
ייעוץ פרקטי כדבריך במסגרת של תשובה אחת או שתיים לא ישרת את המטרה שלשמה פנית לייעוץ בפורום. גם פתרונות פרקטיים דורשים התאמה מדוייקת לבעיה. יחד עם זאת אתה יכול לחפש בעצמך טכניקות כלליות להרפיה והירגעות באינטרנט כגון: תרגול נשימות עמוקות ותירגולי מדיטציה יומיומיים שיכולים להקל במקצת על תחושות החרדה שלך אך כאמור לא יפתרו כליל את הבעיה שהצגת.
חשיבותו ומהותו של הטפול הפסיכולוגי הדינמי נובעת דווקא מהיכולת לעבור תהליך מעמיק, יסודי ולעיתים אף ממושך ממנו צומח הקשר עם המטפל ועימו התובנות והעצמי. דווקא חוסר הסובלנות והחיפוש אחר פתרונות קסם הוא זה שעלול במקרים רבים לעכב את ההתפתחות שלנו.
אני מאחל לך הצלחה רבה בהמשך
ושנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)