מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהיאיר06/09/2010
שלום,
קודם כל אני חייב לציין שבמקרה מצאתי את הפורום הזה. תודה עליו.
יש לי שאלה קשה.
אני עמוק בארון .עברתי תהליך מגיל 14 ואני יותר מקבל את עצמי מאז אבל עדיין מת מפחד,מלא בבושה עצמית, צביעות עצמית כי אני מקבל אחרים ולא את עצמי ועוד דבריםשהייתי מבטא אם לא היה כואב מדי.
אין לי שאלה ספציפית, אשמח לשמוע את דעתך? (כמובן שבעולם מושלם הייתי שואל אם למרות מצבי הקשה אם נשווה למחלה סופנית יש אפשרות לצאת מזה? כלומר להשלים עם הכול ולחיות כפי שאני באמת? ואני אדם טוב חוץ מזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערן יקר
איל זק07/09/2010אני שמח שמצאת את הפורום שלנו. כעת אתה יודע שאנו כאן תמיד לשירותך.
המצב שאתה מעלה מכונה בשפתנו "הומופוביה מופנמת". עולם הערכים בו כולנו גדלים לפיו ומחונכים דרכו שייך ברובו לחברה ההטרוסקסואלית. אנו לומדים מגיל צעיר שזוגיות רומנטית מאופיינת באהבה בין גבר לאישה, שמשפחה מורכבת משני הורים שהם אישה וגבר, והתרבות הסובבת אותנו מרעיפה עלינו דוגמאות כאלה למכביר. לא נותר הרבה מקום לדוגמאות שונות ומודלים אחרים ושונים מכך.
לכן להומוסקסואלים ולסביות הגדלים בתרבות כזו, קשה לתפוס את עצמם שונים והם חווים חרדה רבה וחשש בעת ניסיונם לפלס לעצמם דרך משלהם בעולמנו זה. אולם הרשה לי להרגיע אותך, רבים וטובים כבר הלכו בדרך זו והיא לגיטימית ואפשרית כאחד.
אינני יודע את גילך כעת אך אני מניח שאתה בחור צעיר. ברור לי שאתה עדיין נאבק לבסס את הדימוי שלך בעיני עצמך, ומתקשה להשלים עם עצמך אל מול אותה הומופוביה שלפיה גם אתה חונכת. לפיכך תשובתי אליך נחלקת לשלושה מרכיבים. ראשית, מצא לך מקורות תמיכה: חברים שמרגישים כמוך, קבוצות לתמיכה, השתתפות ובילוי של הומואים המתאימות לגילך (תמצא אותן באינטרנט באתרים של ארגון הנוער הגאה, באתר המרכז הגאה בת"א ועוד). ככל שתמצא יותר חברים ותבסס יותר את מקורות התמיכה החברתית שלך, כך יקל עליך לקבל את עצמך. דבר שני, קבלה עצמית היא חלק מתהליך ההתבגרות הנפשית שלנו. שוב, אינני יודע את גילך אך אני מניח שעם המשך התהליך גם תקבל עצמך יותר. ודבר שלישי ואחרון, במידה ואתה מרגיש קושי מיוחד בנושא זה, גם מסגרת של טיפול פרטני עם מטפל גיי פרנדלי יכולה בהחלט להחיש ולעזור לך לקבל את עצמך באופן מלא ומהיר יותר.
לסיכום ערן, אין שום סיבה או מקום להשוות נטייה מינית ל"מחלה סופנית". נטייה מינית היא חלק לגיטימי וטבעי מהאישיות שלך ואין שום צורך להילחם בה. אבל בהחלט יש הרבה מקום, סיבה ויכולת להשלים עימה ולחיות כפי שאתה באמת: אדם טוב שזכותו לאהוב ולחיות עם מי שהוא בוחר לעצמו.
אתה מוזמן להגיב על דבריי, ולשאול שוב אם תחפוץ.
שתהייה לך שנה טובה, והרבה בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשנה טובה
יאיר07/09/2010למה כולם לא כמוך?
נתת לי חומר למחשבה והבנתי את המסר... אם כולם היו מקבלים כמ וך...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)