מין בטוח

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מין בטוח
    אנונימי
    16/09/2010

שלום אני בן 17 וחצי, מעולם לא קימתי סקס לא עם בנות ולא עם בנים. אני נמשך בעיקר לבנות אך קיימת בי גם משיכה לבנים. יש לי חבר (לא בן זוג) הוא בצבא ואני והוא חברים טובים כבר כמה שנים....בקיצור רציתי להנעים לו את אחד הסופשים שהוא חוזר מהם בצבא... אני רוצה לשכב איתו אבל אני לא יודע איך לקיים מין בטוח כלומר אני יודע על קונדום...אבל אם אני רוצה לקיים מין אורלי... האם זה יכול להעביר מחלוץ ?אם כן איזה מחלות ? ובכלל איזה סוגי מגע ניתן ללא סכנה ממחלות כאלו ואחרות...?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מין בטוח

הוספת תגובה

• מין בטוח

איל זק
    17/09/2010

שלום לך אנונימי יקר
    שאלתך נוגעת למחלות המין, סוגי המחלות ודרכי העברתן. לשם קבלת תשובה מקצועית ומפורטת אמליץ לך להפנות את השאלה לפורום שלנו כאן באתר העוסק במחלות מין. בנוסף, תוכל למצוא הסברים מפורטים ברחבי האינטרנט באתרים כמו ויקיפדיה, הוועד למלחמה באיידס ועוד.
    באופן כללי ניתן לומר כי הכלל הבסיסי בנקיטת משנה זהירות בקיום יחסי מין הוא לא לאפשר מגע של נוזלי הזרע עם דם. לפיכך, כאשר מדובר במין אוראלי, יש להימנע מלהגיע למצב של שפיכה בפה ובנוסף יש לוודא כי אין בפה פצעים פתוחים / מדממים. בכל הקשור למין אנאלי, חשוב כמובן להשתמש תמיד בקונדום. אלה הכללים העיקריים התופסים לגבי מרבית המחלות (אך לא כולן) ומספקים עבור מרבית האנשים. אגב, גם נשיקות נחשבות לבטוחות מבחינה זו.
    אני מקווה שעניתי לך, אתה מוזמן לשוב ולשאול וכמובן לברר פרטים מדוייקים ומפורטים יותר באתרים שהזכרתי לעיל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מין בטוח

אנונימי
    18/09/2010

לפעמים לפני הגמירה יוצא נוזל ? האם זה נוזל זרע ? האם גם ממנו יכולות לעבור מחלות ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום אנונימי

איל זק
    19/09/2010

שאלתך מתייחסת לנוזל המקדים את שפיכת הזרע, והתשובה תלויה בסוג המחלה בה אנו דנים. כפי שהצעתי מקודם, תוכל לקבל תשובה מפורטת ומוסמכת יותר אם תפנה לפורום שלנו בנושא מחלות מין. בכל מקרה, אני ממליץ לנקוט משנה זהירות כאשר מדובר במין אנאלי ולהשתמש בקונדום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום לך,

טל קרויטורו
    18/09/2010

שאלת שאלות מאד ממוקדות וקיבלת עליהן תשובות והפניה למקומות בהם ניתן להשיג מידע נוסף, אבל ציינת חלק מההקשר ועל אף שלא שאלת עליו ישירות עולות ממנו אולי שאלות נוספות שאינן עוסקות רק במין בטוח מבחינה פיזית בריאותית. זה לא טריויאלי להפוך מערכת יחסים חברית למינית, וזה לא טריויאלי שהמין הראשון יהיה בהקשר של להנעים למישהו אחר. כדאי לשקול לשאול את עצמך לא רק כיצד לא תדבק מחברך במחלות מין אלא להוסיף שאלות נוספות כגון האם אתה נמשך אליו, האם זה הדדי, כיצד אתה רואה את הוספת המין לחייך, כיצד אתה רואה את הוספת המין לקשר עם חברך, כיצד אתה רואה ביניכם את המשך הקשר וכד'. מה דעתך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו