מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עלייה וקוץ בהנעמי02/10/2010
אני אשת עסקים המתגוררת בלוס אנגלס מזה 12 שנים, אני בת 33 ויש לי ילדים
לאחרונה יצאתי מהארון התגרשתי ואני חיה עם אהבת חיי אשה מקסימה בת 25 ישראלית כמוני ,מאז שהכרתי אותה חיי השתנו לבלי הכר ואני לא חשה את הצורך בחומר וכסף כמניע עיקרי של חיי ואף החלטנו אני ואשת חיקי לעשות עלייה ולהקים בית בישראל , עד כאן הכול נשמע נהדר אך לא כך הדבר , פחדים רבים מציפים אותי . אנני יודעת איך נתקבל אני והיא כמשפחה צבעונית בתוך המשפחות השמרניות שלנו ואיך יתקבלו ילדי בבית הספר , כאן בלוס אנגלס אני חיה את חיי בפתיחות גמורה מחזיקות ידיים בסופרמרקט :) הולכות לאספות הורים יחד , ומתנדבות בוועד ההורים בבית הספר , שם יש לא מעט משפחות כמונו , האם ילדי יוקנטו ?? כאן הן לא חוו שום סוג של עויינות בהקשר הזה ואני דואגת שמה הרצון שלי בעלייה יביא איתו מעבר לקשיי הסתגלות רגילים קשיים אחרים שאנני יודעת כמה אני מוכנה להן , עליי לציין שאני ובת זוגי מתכננות להנשא בקרוב ואף להביא ילד משותף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עלייה ולהט"ביות
טל קרויטורו03/10/2010שלום לך, עם השנים יש יותר ויותר ניראות של משפחות להט"ביות בישראל, ובפרט משפחות לסביות עם ילדים, וגם החוק בישראל הולך ומתקדם בהתאמה. משפחות להט"ביות חיות ומתקיימות בישראל, וזוגות נשים מגדלות ילדים מנישואים קודמים/ילדים משותפים במרכז אבל גם בפריפריה.
בנוגע לפחדים שציינת, כמו עם כל חשש כדאי לא להסתפק ברמת הכותרת ובדינמיקה של רצון-פחד-עצירה אלא לפרט מהם החששות ולראות כיצד אפשר להגביר את המוכנות.
הרבה פעמים פחדים נובעים גם משאילת השאלות במקום הלא נכון שלא מאפשר תשובה עליהם, וכך נוצר מעגל קסמים שלילי של שאילת שאלות רטוריות ורגש שלילי בעקבותיהן ללא "תחנת יציאה" שתאפשר תשובה חליפית (כי שואלים את העצמי החושש במקום את המציאות). למשל איך משפחתך תקבל אותך זו לא שאלה שאת צריכה להפנות ולהחליט בעצמך, אלא להפנות למציאות החיצונית לך. וגם אם משפחתך לא תקבל בתחילת הדרך, מי אמר שכך יהיה גם בהמשך הדרך? פעמים רבות התגובה הראשונית של המשפחה רחוקה מלהיות התגובה האחרונה.
האם ילדיך יוקנטו - לדעתי זו שאלה פחות רלוונטית שלך אין תשובה עליה ופחות בשליטתך והשאלה הרלוונטית יותר היא האם יש דברים שניתן לעשות כדי לסייע לילדייך להתמודד אם יתקלו בתגובה שלילית מהסביבה - התשובה על שאלה זו היא כן. לדעתי זה משאב התמודדות חשוב בכל מקרה, לא חסרים לנו כבני אדם מצבים בהם מנסים להקניט אותנו ואושרנו לא תלוי רק בהאם זרים יעשו זאת או לא אלא במשאבי ההתמודדות שלנו.
לא כתבת איך משפחתך קיבלה את גירושייך ואת הזוגיות החדשה שלך והמשפחה החדשה שאת מקימה (והרי זה רלוונטי גם כשאתן גרות בלוס אנג'לס), יכול להיות שהחשש מהעליה מתישב על חשש של התמודדות עם יציאה מהארון, וכדאי לטפל באחרון (עבודה עצמית ואם היא לא מספיקה אז פניה לטיפול/יעוץ גיי פרינדלי) כדי לאפשר החלטות מושכלות בנוגע לראשון.
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעלייה
נעמי03/10/2010אכן העלת נקודות חשובות שאצתרך לתת עליהן את הדעת . העלייה לארץ חשובה מאוד לבת הזוג שלי ולי ואני מנסה לפתח איזה שהוא סוג של גמישות מחשבתית על מנת שאוכל לעשות זאת ללא אכזבות מיותרות ומשברים דרמתיים , החיים כאן אחרים מאוד מהחיים בארץ , לוס אנגלס היא אפילו לא מדגם למה שקורה בארצות הברית
במובן מסויים אני חיה בבועה ומעניין איך החיים נראים מחוץ לבועה האהובה שלי
תודה רבה על עזרתך הכנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנעמי שלום,
טל קרויטורו03/10/2010את מתארת מצב של מעגל קסמים - את פוחדת מאכזבה מיותרת, והפחד מציף אותך, ובכך כבר כיום את סובלת מאכזבה מיותרת. אף אחד מהדברים שאת חוששת ממנו לא קרה עוד, אך נשמע שאת כבר במידה מסוימת מגיבה לו. הדרך לצמצם באמת רגשות שליליים היא לא לחשוב על "רק לא אכזבה ומשבר" (כיוון החשיבה הזה כבר מעורר רגשות שליליים) אלא לשים דגש על משאבי התמודדות, הם בתורם אם יהיה בהם צורך יסיעו להתמודד עם אכזבה ומשבר. בשורה התחתונה החיים לא בנויים על כך שלעולם לא נתאכזב, אלא על כך שנוכל להתמודד ולשפר.
מעבר לכך החיים הם לא בועה נקודתית ומחוץ לבועה הנקודתית, אלא שפע סביבות אפשריות ונסיבות אפשריות. כל המיסגור של בועה בפני עצמו הוא מיסגור מעורר חשש (מה גבולות הבועה, מה יכול לפרוץ את הבועה, מה גבולות הבועה, וכד'). מדוע לא לשאול שאלות אחרות? למשל - כיצד את ובת זוגך תוכלו להקים משפחה אוהבת בישראל? מה החלום שלכן ומה יעזור לכן להגשים אותו? מה יכול לעזור לכן להתמודד טוב יותר עם העליה?
(אני אדגים רגע מתחום אחר - מה מקדם את בטחונך והרגשתך יותר - לחשוב האם יתכן שתבצעי תאונת דרכים ותפגעי בה או לחשוב כיצד תוכלי להיות נהגת טובה יותר? )
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)