מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
בקשר לזרמים
רון28/10/2010תשמע בקשר לזרמים ביהדות, היהדות אוסרת על זה ומחשיבה אנשים אלה לחוטאים ואומרת שיגיעו לעולם האמת יענשו. דבר שני אני מעדיף בכל זאת לא לעשות את זה מאז שחזרתי בתשובה למדתי מהיהדות למה נולדי עם המשיכה לבנים, ומה אני צריך לתקן לכן אני מעדיף בכל זאת ללכת בדרך הישר.
וכן אני מכיר את רוב החוקים של התורה כמו:
לא תרצח, לא תגנוב, לא תנאף, לא תחמד בית רעך, כבד את אביך ואת אמך, ששת ימים תעשה מעשיך וביום השביעי תשבת, לא תשיג גבול רעך, לא תסגיר עבד אל אדוניו אשר ינצל אליך מעם אדוניו, מדבר שקר תרחק, שוחד לא תקח, לא תשיך לאחיך נשך כסף, לא תקפץ את ידך מאחיך האביון, לא תטה משפט, לא תכיר פנים, צדק צדק תרדוף וכמו שתראה במשפט הזה התורה אוסרת באיסור חמור מאוד שגבר ישכב עם גבר "ואת זכר לא תשכב אישה תועבה היא". זאת עוד סיבה למה אני מעדיף לא ללכת אחרי הרגשות שלי שזה גם התורה אוסרת ללכת לפי הרגשות וראות העיניים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשר לזרמים - תגובה
איל זק28/10/2010רון יקר
ההחלטה כיצד לחיות את חייך נתונה אך ורק לך. אני בהחלט יכול להבין מדוע בשעת קושי, מצוקה ואף חרדה בחור כמוך יחפש תשובות בעולמה של התורה וכמובן אין בכך פסול בעיניי. אולם, ההשקפה שאתה מבטא כאן אודות יחסה של היהדות להומוסקסואליות כרעה חולה מבטאת את התפיסה השמרנית והקיצונית יותר שבין כלל הדיעות הקיימות. מנגד, תמצא כיום יותר ויותר רבנים הנוטים לקבל את ההומוסקסואליות כמו שהיא ולאמץ את התפיסה המדעית הרואה בכך תופעה טבעית ולגיטימית בדיוק כמו המשיכה המינית הטרוסקסואלית. עשרות רבנים חשובים מהארץ כבר חתמו על ואימצו את מסמך העקרונות של ארגון הו"ד המדבר על קבלתו של האחר וטיפוח האחווה והכבוד ההדדי במקום טיפוחם של הפחד, השנאה והדרישה (השגויה) לשנותו. אני ממליץ לך בחום להכנס לאתר של ארגון הו"ד ולעיין במסמך העקרונות בעצמך.
בעיניי ובעיניי רבים אחרים אינך צריך לתקן דבר בעצמך שכן אין בך שום פסול, וחשוב מאוד שתבין זאת. כפי שאמרתי בתחילת דבריי, רק אתה תחליט לאן לפנות ובאיזו דרך ללכת בחייך. אולם מבחינתי, חשוב שתדע שיש עוד דרך מזאת שאתה מנסה לייצג כרגע, וזו דרך של קבלה והבנה המשלבת בהצלחה בין משיכתו החד מינית של האדם עם עולם ערכיו הדתי והמאמין.
אני מאחל לך בהצלחה בכל דרכיך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבאמת
רון28/10/2010תשמע באמת שאני רציתי לחזור בתשובה מכל הלב ואין שום רבנים שמתירים דבר שכזה ואם הם מתירים אז הם לא רבנים, היהדות נתנה סיבות מפורטות למה זה אסור ולמה זה אחד הדברים החמורים ביותר! גם בגלל שכל הגוים היו ככה גברים ששוכבים עם בנים, וגם ככה הם עבדו את האללים וגם בגלל שעבדים היו נאנסים על ידי זה שמחזיק אותם שזה וגם בגלל הוצאת זרע לבטלה גם אחד המעשים החמורים ביותר שיש. ליהדות יש סיבות משלה ותבין מי שמאמין חזק באמת כל דבר שיגידו לו לא ישנה שום דבר וחוץ מזה ליהדות יש תשובה לכל דבר שתשאל ואני באמת שמח שחזרתי בתשובה עכשיו אני מבין יותר על העולם הזה, למה נבראנו, מה המטרה שלנו בעולם, היהדות מספרת על תגליות שהמדע גילה רק בדור האחרון והזוהר הקדוש נכתב לפני 2000 שנה בשביל הדור האחרון של היהודים כי ידעו שככל שעם ישראל מתקדם לעתיד ככה עם ישראל נהיה טיפש יותר, התורה מספרת גם על דברים חשובים שיקרו בעתיד ובנתיים כל דבר שקרה לעם היהודי נחשף בתורה. אם הייתה רואה אותי שנה שעברה הייתי נלחם עם אנשים שאין דבר כזה אלוהים והיום אני באמת מאושר מלהיות אדם מאמין ובעזרת ה' שאני אגיע לדרגה של אדם דתי (מקיים את כל המצוות). אני באמת מעדיף לוותר על כל הקטע הזה וללכת בדרך שאני מאמין בה ואני גם נהנה בה. טוב היה נחמד לשמוע את הצד שלך מה כדאי לי לעשות אבל פשוט יש לי אמונה חזקה מאוד וקשה לחזור לתקופה של פעם תדע לך גם שאני עזבתי את חבר שלי בגלל זה והוא מאוד נפגע וזה נגמר בריב באמת שקצת כואב לי עליו, למזלי בחיים שלי לא עשיתי את זה עם אף אחד בגלל שהייתי ממש מתבייש לעשות דברים כאלה. לילה טוב, סליחה עם לא כתבתי ברור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבאמת - תגובה
איל זק28/10/2010רון יקר
יש לי הרבה תשובות לדברים שאתה כותב ולהשקפה הדוגמטית ווהשמרנית שאתה מנסה לייצג כאן. אולם זה לא המקום לדיון כזה וגם לא להטפות מוסר דתיות.
ברור לי שנוח לך תחת אוהלה של תורה כיוון שהתשובות שאתה מוצא מפחיתות ממך את החשש והקושי להתמודד לבד עם נטייתך המינית. אתה טוען שאתה שלם עם בחירתך ואין לך בעיה לוותר "על כל הקטע הזה", ואני תוהה אם כן מדוע בכלל פנית לפורום ושאלת האם ניתן להפסיק את המשיכה המינית?
מכל מקום אני באמת שמח בשבילך שלפחות בשלב זה מצאת את הדרך שנראת לך נכונה. ומאחר ואני קצת יותר מנוסה ובוגר ממך, אחזור ואזכיר לך שיש גם דרך נוספת היודעת לשלב בין הזהות המינית והאמונה הדתית, המקבלת את האדם כמו שהוא מבלי לרצות לשנותו, וכפי שכבר אמרתי מקובלת כיום על רבנים רבים (ביניהם גם רבנים אורתודוקסים!). אולי כדאי שתנסה למצוא גם אצלם כמה תשובות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש סיכוי שזה יפסק?רון27/10/2010
שלום, קוראים לי רון ואני בן 16
מאז שאני קטן אני זוכר שתמיד הייתה לי משיכה לבנים אבל לא משהו רציני וככל שאני מתגבר ככה גם המשיכה לבנים מתגברת, לא יודע איך להסביר את זה. רציתי לדעת האם יש סיכוי שזה יפסק בגיל מסוים ואתחיל להיות בן אדם רגיל ולא "מיוחד" (עם בעיה)?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש סיכוי שזה יפסק? - תגובה
איל זק27/10/2010שלום רון
הנטייה המינית בעיקרה טבועה בנו מלידה. אנו נולדים איתה כשם שאנו נולדים עם מכלול תכונות נוספות המאפיין אותנו כגון: צבע שיער, צבע עיניים, תכונות אופי וכו'. מסיבה זו אין המדובר בבחירה אישית ובהתאם גם לא ניתן להכחיד או להפסיק אותה.
בגיל ההתבגרות בו הינך נמצא טבעי הוא הדבר שתחוש בצורה חזקה יותר את המשיכה המינית הטבועה בך.
השאלה אותה אתה מעלה נובעת מתוך החשש שלך להיות שונה ויוצא דופן. זהו חשש שנובע מהדרך בה החברה שסביבנו לימדה אותנו להסתכל על ההומוסקסואליות - כדבר שהוא חריג ושלילי. אולם כיום, דרך הסתכלות זו משתנה והחברה שסביבנו מתחילה להבין (אף אם לא תמיד בקלות) כי להיות הומוסקסואל טבעי הדבר בדיוק כמו להיוולד הטרוסקסואל.
אתה רון, נמצא כעת בתקופה בחייך בה אתה מעצב את אישיותך הבוגרת ואת זהותך המינית. זהו שלב שאינו קל לנער שמרגיש שונה מסביבתו החברתית, וטבעי שעולים בך חששות. יחד עם זאת, חשוב שתזכור כי חששות אלה בשום אופן אינם צריכים למנוע ממך לחיות את חייך באופן ובדרך שאתה תבחר לעצמך ושיאפשרו לך לחוות אהבה אמיתית עם האדם (גבר או אישה) שיתאים לך.
ההתייחסות העולה מדבריך כאילו הינך בן אדם "מיוחד" עם בעיה היא מוטעית מיסודה ולמעשה היא הבעיה שעולה בפנייתך. זהות מינית הומוסקסואלית אינה בעיה כל עוד אתה חי ומגשים את חייך.
עצתי לך, רון יקר, היא כי תרחיב את מעגל החברים שלך לבני נוער המרגישים כמוך. קיימות קבוצות הכרות ותמיכה רבות לבני נוער אותן תוכל למצוא דרך האינטרנט ו"ארגון הנוער הגאה". בכך תיצור חברויות חדשות אשר יעזרו לך לגבש את זהותך וליצור בסיס תמיכה חשוב עבורך. תרכוש חברים חדשים שעימם תרגיש חופשי ובטוח וכתוצאה גם תרגיש הרבה יותר טוב כלפי עצמך וכלפי החברה בכלל.
אתה מוזמן גם לקרוא את תשובותיי בעמוד זה לאנונימי ("האם אפשר לוותר על הנטייה המינית") וכן את התשובה שנתתי לבחור בשם ערן.
אשמח לשמוע את דעתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמע
רון27/10/2010שמע אני כבר יודע את כל הדברים האלה שאמרת אני שאלתי את זה כיוון שלפני כמה חודשים התחלתי ללמוד על היהדות ובעקבות זה החלטתי לחזור בתשובה וגם ליהדות יש סיבה משלה למה אדם נולד עם נטייה הפוכה, למה אסור שגבר ישכב עם גבר אחר כמשכבי אישה, ולמה צריך להוציא גבר ששכב עם גבר להורג, למרות שעונש מוות לא רלוונטי לתקופה שלנו למה עכשיו עם ישראל בעונש ולכן אין בית מקדש אז עונשי מוות לא יכולים להתקיים. טוב בכל מיקרה רק רציתי לדעת מה הצד המדעי חושב על זה למרות שביהדות זה כמעט דומה למה שהסברת רק ביהדות יש קצת יותר הסברים.
שבוע טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמע - תגובה
איל זק28/10/2010ביהדות כפי שהינך בוודאי יודע יש זרמים רבים ופירושים רבים עוד יותר. לא מעט איסורים המופיעים בתורה ובחלקם גם כאלה שעבירה עליהם דינה מוות נתפסים כיום בהיבט מקל ומתוך הבנה רבה יותר (כגון איסור חילול השבת ועוד).
לשאלתך באשר ליכולת לשנות או להפסיק את המשיכה המינית לבני אותו המין עניתי כבר בתשובתי הקודמת ובהתבסס על המחקרים המדעיים. בהמשך לכך ברצוני גם להבהיר ואף להתריע מפני אותו הליך הידוע בקרב חלק מהציבור הדתי והמכונה "טיפולי המרה". אין כיום אף מחקר מדעי המסוגל להצביע על תועלתם של טיפולים אלה (וחשוב להבין כי יש הבדל גדול בין שינוי התנהגותי הנובע מלחץ חברתי לבין שינוי אמיתי של תחושת המשיכה המינית) ומנגד קיימים מספר רב של מחקרים המצביעים על הסכנות האפשריות לאדם כתוצאה מהליך יומרני זה.
כבחור החש משיכה מינית לבני מינו והרואה עצמו כחוזר בתשובה אני יכול אם כן להמליץ לך להצטרף לאחד מהארגונים והקבוצות הדוגלים בשילוב זהותו המינית של האדם עם זהותו ואמונתו הדתית. קבוצות אלה כגון ארגון הו"ד (הומואים דתיים) ו"חברותא" מנוהלות ע"י אנשי דת ורבנים ופעילותן נעשית על דעתם של רבנים רבים בעלי שם השותפים כיום לתפיסה זו.
שבוע טוב ובהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)