מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מתבגר בן 13אני30/10/2010
בערך בגיל 4-5 חשדתי שבני האמצעי נוטה לכיוון בנים..התייעצתי בזמנו עם אחות טיפת חלב והיא צחקה ואמרה שזה נורא מוקדם לדעת ולהניח לו לנפשו.
הנחתי לזה,אבל עדיין נראה לי היום יותר מתמיד שיש לבני נטיות מיניות לבנים.
נסיתי לדבר איתו על כך אך הוא מכחיש ולמרות זאת אני עדיין יודעת כמעט בוודאות שאלו נטיותיו...אני חברה טובה שלו וגם אמרתי לו שאם הוא חושב שהוא הומו אני אוהבת אותו ומקבלת אותו-ונתתי לו להבין שזה בסדר מבחינתי ושהמצב לא גרוע-אבל הוא מכחיש...הוא מסתכל באתרי פורנו של הומואים,חבר שלו מהכיתה שולח קישורים דומים..
מה עליי לעשות?
איך עוזרים לו לצאת מהארון? איך מתנהגים? ואיך בכלל בודקים שזה ב100%
בעלי בכלל אומר שהוא בגיל עם בלבול בזהותו המינית זה נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתבגר בן 13 - תגובה
איל זק30/10/2010שלום לך אמא יקרה
תחילת גיל ההתבגרות אצל בנים היא בסביבות גיל 10, לכן הגיוני שבגיל צעיר יותר קשה להעריך את נטייתו המינית של הילד. יתרה מכך, שלבי גיבוש הזהות המינית במיוחד אצל מתבגר (גם בגיל 13) החש משיכה מינית לבני מינו הם מורכבים ולעיתים אף מאיימים ולפני שהוא יכול לספר על כך לאנשים היקרים לו, עליו להצליח להודות בכך בפני עצמו.
לכל אדם יש את הקצב הפנימי שלו והחשוב מכל מבחינתנו הוא לתת לו את המרחב והזמן עד שירגיש שהוא בשל לצאת החוצה ולהתמודד עם הסביבה.
מבחינה זו הדבר הכי טוב שאת יכולה לעשות כרגע זה מצד אחד לא ללחוץ עליו כיוון שהלחץ עלול לייצר תחושת מחנק ואף חששות, ומצד שני לייצר בבית - ללא לחץ - סביבה תומכת ואוהדת (כפי שכבר ניסית לעשות - וכל הכבוד לך על זה) שתגרום לילדך להבין שמבחינתכם הכל כרגיל ובסדר ואתם לצידו תמיד ובכל תנאי.
חשוב גם לשים לב שהוא מתפקד כרגיל ואין שום דבר מיוחד בהתנהגותו. שיש לו חברים וטוב לו. מעבר לזה, תני לזמן לעשות את שלו, וחיבוק של אימא תמיד עוזר (-:
מקווה שעזרתי. אשמח לשמוע את דעתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה...
אני30/10/2010אני לא מראה סימני לחץ וגם לא מדברת איתו על הנושא,יחד עם זאת הוא בודק אותי במגוון שאלות כמו:"אמא,קראתי באינטרנט על נער שאמר לאמר שלו שהוא הומו,והיא זרקה אותו מהבית", אז אני מייד הגבתי שזה לא בסדר מה שהאמא עשתה וצריך לאהוב את ילדינו ללא תנאי.
אני מאוד מחבקת,תומכת ומפרגנת לו בכל הזדמנות,אקשיב לעצתך ובכלל לא אראה סימני לחץ אך בכל זאת איך אוכל לבדוק זאת ללא ידיעתו?
והאם זה שהוא יוצא לבילויים רק עם חברים ללא חברות זה מעיד על משהו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה... - תגובה
איל זק31/10/2010שלום רב
השאלה של בנך אלייך (במידה והוא אכן בעל נטייה חד מינית) מעידה על כך שעדיין אינו חש בטוח מספיק והוא בודק את תגובותיכם. כפי שאמרתי, לא קל לגדול בתחושה שאתה שונה מאחרים והחשש מיחסה ותגובתה של החברה הוא גדול ובמיוחד כשמדובר באנשים החשובים לנו כמו אמא ואבא. לכן גם לוקח זמן עד שהזהות העצמית (בכלל והמינית בפרט) מתגבשת, וגיל 13 הוא גיל יחסית צעיר עבור מתבגרים "לצאת מהארון", בדר"כ צעד זה נעשה רק כמה שנים מאוחר יותר.
שאלתי אלייך היא מדוע זה כל כך חשוב לך לבדוק ולברר כבר עכשיו מהי נטייתו המינית של בנך? מה הרלוונטיות של התשובה כעת ובמה היא תשנה משהו מבחינתך? נראה לי שבתשובותייך לשאלות אלו נוכל להבין קצת יותר את המקור לדאגתך.
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
אני31/10/2010ראשית חשוב לי לדעת כדי לתמוך ולחזק ולתת לבני שלוות נפש שאמר את דברו ופרק את הנטל.
שנית,אני אקבל אותו בכל מצב אבל אולי אעזור לו בשיחות,ובהתיעצויות .....
מעבר לכך אין באפשרותי לשנות דבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה - תגובה
איל זק01/11/2010רצונך לעזור לבנך ודאגתך מובנות לחלוטין. יחד עם זאת יש לתת לו לעשות זאת בקצב שלו, כשירגיש בטוח ושלם עם זה מספיק בשביל לצאת ולדבר על כך. מעצם הקשר הטוב שיש ביניכם והעובדה שהוא מודע לכך שאהבתכם אינה מותנית בדבר, אני די בטוח שכשיגיע הזמן מבחינתו הוא יבקש לספר לך. אולם סבורני כפי שציינתי כבר, שבגיל 13 זה לרוב קצת מוקדם מדי.
המשיכי לייצר אווירה תומכת ומקבלת בבית כפי שעשית עד עתה, זאת מבלי להפעיל על הילד לחץ או לנסות לזרז את היציאה שלו מהארון (יש משל נחמד על זחל הפרפר שמנסה במאמצים לצאת מהגולם, ורק כאשר הוא עושה זאת בעצמו ובדרך שלו, הוא מצליח לפרוס כנפיו ומתפתח לפרפר מרהיב).
אגב, האם בן זוגך ואביו של הילד שותף לאווירה זו גם כן? לדמות האב יש חשיבות רגשית רבה עבור בן עם נטיות חד מיניות. ושאלה נוספת, האם יש סיבה מיוחדת שבגינה את חושבת שהבן זקוק להתייעצות ועזרה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לאמא
הורים23/11/2010שלום לך,
איך הרגשת בגיל 4-5 שלבנך יש נטיות הומוסקסואליות? מה הוא עשה או איך הוא התנהג? מה גרם לך לחשוב כך אז?
נשמח לתשובתך,
הורים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)