מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נזק נפשייאיר28/11/2010
יכול להגרם לי נזק נפשי (להשתגע?) מכך שאני בארון וכל שאלה אם יש חברה מה עם חברה מתי חתונה וכו.. מרגישה לי כמו סכין בלב או בגב? אנשים לא מבינים שזה כואב אני באמת מעדיף לשמש שק אגרוף ולקבל מכות פיזיות מאשר לסבול רגשית ככה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נזק נפשי - תגובה
איל זק29/11/2010שלום "ירון"
"הארון" הוא מקום סגור ומבודד. לחיות בארון משמעו לחיות בסתר חיים סודיים ולא לשתף אף אחד בתחושותיך האמיתיות, ברצונותיך וברגשותיך הכנים. אמת, קשה מאוד לחיות כך. האדם מטיבעו נדרש לתמיכתה של החברה, הסובבים אותנו ובעיקר הדמויות המשמעותיות שבחיינו כמו ההורים ובני המשפחה.
במצבך, בנוסף להסתגרותך בארון, אתה גם חווה שאלות פולשניות הנחוות אצלך כביקורת על כך שאין לך עדיין חברה או קשר עם בנות המין השני. ביקורת זו מחדדת בך את תחושת השונות, מעלה בך תחושות שאתה מאכזב את האחרים ואינך עומד בציפיות ועוד. נסיבות אלה אכן גורמות ללחץ נפשי כבד שעלול לפגוע בהערכה העצמית, בביטחון ובדימוי העצמי ועוד.
בפנייתך ניכר הקונפליקט שעימו אתה מתמודד: האם להישאר בארון ולהסתכן בנזק נפשי או לצאת החוצה ולהסתכן אף בפגיעה פיזית (?!)
מסיבה זו נראה לי שאתה זקוק לעזרה ותמיכה. קשה מאוד כפי שאתה אומר בעצמך להישאר במצב זה, אך "לשמש שק איגרוף ולקבל מכות פיזיות" זו בהחלט לא הדרך!
ראשית, אין לאף אחד זכות להרים עליך יד! ולא משנה מה גילך או על מי מדובר (אם יש מצב כזה אנא פנה אלי במייל ישיר).
שנית, לרוב הפחדים שלנו אינם מממשים את עצמם ומסתבר לנו שהמשפחה (לאחר שלבי "העיכול" הראשוניים) דווקא מקבלת ברמה כזו או אחרת את הנטייה החד מינית של הבן או הבת.
ושלישית, אל תמשיך לחיות ולהרגיש לבד! כנס לאתרי האינטרנט של ארגון הנוער הגאה ושאר אתרים נוספים של הקהילה, בוא למפגשים החברתיים והשתתף בקבוצות התמיכה שהם מציעים ובנה לך בסיס חברתי ותמיכתי של אנשים כמוך בני גילך שיכירו אותך ויעריכו אותך כפי שאתה. זה בהחלט יכול למנוע נזק נפשי כנ"ל.
במידה ותרגיש צורך יש מקום לחשוב גם על פניה למטפל גיי פרינדלי שיעזור לך להתמודד עם סביבתך ועם היציאה מהארון.
מקווה שעזרתי. אשמח לשמוע את דעתך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
יאיר01/12/2010קצת הבנת אותי לא נכון. רק התכוונתי שהסבל הרגשי גבוה יותר מאשר הכאב הפיזי אותו הייתי מעדיף לסבול לו הייתה לי בחירה( זוהי התבטאות רגשית לא מציאותית)...
אבל האמת היא שנסיתי לפנות ולא הייתה לי כימיה\הרגשה של חיבור לאיש הספיציפי או לתחום הטיפול ונראה כי אין מי שיעזור לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה - תגובה
איל זק01/12/2010"ירון" יקר
אני שמח לדעת שהתיאורים אודות האלימות הפיזית שהופיעו בפנייתך הם אכן מטאפורה בלבד. זהו נושא בעל רגישות רבה כיום ועל כן מצאתי לנכון לשאול בכ"ז.
מדבריך עולה בברור שהינך סובל במצב הנוכחי מהשאלות הרבות, התכופות והטורדניות המופנות כלפיך. מסיבה זו הצעתי לך להרחיב את מעגל התמיכה שלך וליצור קשר עם בני גילך שנימצאים במצבך. בכך תוכל לשנות את סביבתך החברתית ולקבל את התמיכה והחיזוקים להם אתה זקוק.
באשר לנושא הטיפולי - אכן לעיתים זו אינה משימה קלה למצוא מטפל שיתאים לך. בעיניי מציאת מטפל מתאים זה קצת כמו לצאת לדייט. כפי שלא תצא עם כל אחד שיקרה בדרכך, כך גם לא יתאים לך כל מטפל. אולם אני בטוח שתסכים איתי שבגלל דייט גרוע אחד לא תפסיק לצאת לדייטים נוספים, נכון? כך גם בטיפול.
תחושתך כי אין מי שיעזור לך מבטאת את הרגשת הבדידות וחוסר האונים שאתה חווה, אולם דווקא מסיבה זו חשוב שלא תיכנע לה. לרוב אמירה כוללנית כזו נובעת מהחששות והעכבות הפנימיים שלנו ולא מכך שבאמת אין מי שיעזור. אני אשמח אם תפרט יותר מדוע אתה מרגיש ש"אין לך חיבור לתחום הטיפולי". ואולי נוכל להבין יחד את מהות הקושי שלך.
חג אורים שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)