לא רוצה בזה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא רוצה בזה
    רונית
    11/01/2011

שלום אני בן 25
    אני יודע שאני הומו לגמרי מילדות.
    אני לא רואה בזה דבר טוב. טבעי זה לא אומר שזה בסדר.
    אני לא חש אשמה בזה שאני הומו.
    אני לא רוצה באפשרות לחיות חיים הומוסקסואלים זה לא פיתרון עבורי.
    אני לא יוצר קשר זוגי ובטח שלא קשר מיני כבר שנים.
    השאלה שלי האם יש דרך שאוכל פשוט לקבל פטור מצורך רגשי ומיני מקיום יחיסים אלה, וביתר הזמן אעבוד ואלמד ואתרום לעולם כמו כולם, כלומר בלי לפגוע במוטיבציה שלי.
    ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לא רוצה בזה

הוספת תגובה

• לא רוצה בזה - תגובה

איל זק
    11/01/2011

אוהד שלום
    שאלתך משולה בעיניי לשאלה האם ניתן לחיות חיים ללא כל ריגוש? ללא אהבה, תשוקה, אכזבה... האם באמת אלה החיים שתרצה לעצמך? אינני חושב כך. לכל אדם באשר הוא מגיעה הזכות לחוות את חייו ולחתור לסיפוק רגשי ואושר. אינני מכיר שום שיטה לקבלת "פטור" מצורך מיני ורגשי ובוודאי שאינני מאחל זאת לאף אחד.
    אני מבין מדבריך כי אתה מתקשה לקבל את זהותך המינית והדבר משפיע עליך מאוד. זהו קושי לגיטימי ומובן שמאפיין את גילך ואת החשש מהתמודדות עם תהליך היציאה מהארון. יחד עם זאת חשוב לי להדגיש בפניך כי גם כעת אתה בדיוק כמו כולם ונטייה חד מינית לא עושה אותך אדם פחות טוב.
    כמענה לשאלתך אני יכול להציע לך שני דברים. בראש ובראשונה למצוא לך מטפל גיי פרנדלי שיעזור לך להתמודד עם נטייתך ולקבל את עצמך. בכך תסלול את דרכך לחיים אותנטיים ומספקים.
    מעבר לכך, באם תחליט שעדיין אינך מעוניין בחיי זוגיות חד מינית, קיימות כיום מסגרות אלטרנטיביות (כגון "הורות אחרת") בהן תוכל למצוא לך בת-זוג ולהקים משפחה מתוך הבנה מלאה עימה (זהו מענה לצורך הקונפורמי של "להיות כמו כולם" אולם לא מהווה פתרון למשיכה ולרגשות חד מיניים).
    אני מקווה שעזרתי במקצת. אשמח אם תכתוב לי מה דעתך על הדברים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

רונית
    14/01/2011

תראה תביט,
    אני מבין שבטיפול אחרי שמכירים אדם אפשר לשנות לו רגשות ותחושות לגבי דברים בחיים וכך גם מחשבות,תפיסות והחלטות.
    אני שואל:
    האם אתה מכיר (בלי לומר שם) מטפל גיי פרנדלי דתי ואקזיסטנציאלי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה - תגובה

איל זק
    15/01/2011

אוהד יקר
    מטרת הטיפול אינה לשנות את האדם או את רגשותיו, מחשבותיו והחלטותיו. מטרת הטיפול היא לחזקו בהתמודדויות היומיומיות שלו תוך בחינה פנימית של הקשיים העומדים מולו והכוחות העומדים לצידו. טיפול נכון יכול (ברוב המקרים) לאפשר לאדם לצמוח ולהתחזק ובסופו של דבר לשפר את איכות חייו ורווחתו האישית. ובהחלט גם במקרה שלך.
    בתגובתך לדבריי הוספת נתון שבעיניי רלוונטי מאוד למצבך: הדת. אני מבין כעת כי אתה בעל רקע דתי והדבר בהחלט מסביר את הלחצים והחששות שאיתם אתה נאלץ להתמודד ביחס לתחושותיך החד מיניות. זה אכן בהחלט לא קל.
    מסיבה זו המלצתי אליך היא להשתלב בקבוצות תמיכה ומפגשים חברתיים של הומואים דתיים. קבוצות כאלה לבני גילך קיימות במסגרת ארגונים כגון "הוד" ו"חברותא" אותם תוכל לאתר בגוגל. אני אישית מלווה באופן מקצועי את ארגון הוד ומכיר את הפעילות החברתית החשובה שהם מציעים ואתה יותר ממוזמן להתקשר ולשוחח עם הרב רון יוסף שעומד בראש הארגון.
    לגבי טיפול פרטני - גם זאת תוכל לברר במסגרת ארגונים אלו. יחד עם זאת חשוב להדגיש כי אין כל חשיבות או רלוונטיות להיותו של המטפל "אקזיסטנציאליסט" וגם אין הוא חייב להיות דתי או גיי. מה שחשוב זה שהוא יהיה גיי פרנדלי ובעל רגישות והכרות עם העולם הדתי - חרדי.
    אתה מוזמן גם לפנות אליי ישירות דרך המייל / טלפון, וכמובן להביע דעתך כאן או לשאול שוב אם תחפוץ.
    מקווה שעזרתי, בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו