מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אף פעם לא אוננתידן12/02/2011
אני בחור בן 21, יצאתי מהארון לא מזמן והיו לי מספר קטן של התנסויות עם גברים. אף פעם לא עד כדי חדירה, יותר חשוב מזה אף פעם לא הצלחתי לגמור בכזו סיטואציה.
אני חושב שהבעיה היא שאף פעם לא התנסתי בעצמי בגמירה, רק לאחר חלום, בזמן שינה.
אף פעם לא ממש ניסיתי לאונן וזה גם לא ממש משך אותי, אבל אני מבין עכשיו שזו בעיה ממשית ושזה מונע ממני להתקדם עם נושא המיניות ולהרגיש הומו שלם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אף פעם לא אוננתי - תגובה
איל זק12/02/2011דן שלום
לבטים בזהות המינית וחששות מקבלת הזהות המינית השונה (הלא נורמטיבית) בהחלט יכולים למנוע מחשבות בעלות אופי מיני וכתוצאה מכך גם הימנעות מכל פעילות אוטואירוטית (אוננות). תחושות של הומופוביה מופנמת (החשש מלהיות הומו בעקבות לחצי החברה) אכן מעכבים ומקשים על התפתחות הזהות ההומוסקסואלית, כפי שעולה גם מדבריך.
האם אתה יכול לפרט יותר מדוע נמנעת עד כה מלאונן ולגמור? מה התחושות שלך בנוגע לזה? האם תוכל לפרט קצת יותר מהו הרקע שלך (חילוני/ דתי)? ומהי הרגשתך לגבי זהותך המינית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לתגובה
דן18/02/2011אני בטוח שהיותי הומו לא סייעה בגיבוש הזהות המינית שלי ויכול מאוד להיות שזה גרם להדחקה מסויימת או דיכוי שמנעו ממני להגיע לגירוי מיני אפילו עם עצמי, להכיר את הגוף שלי.
גדלתי במשפחה חילונית, בן יחיד. בתיכון חוויתי פנטזיות מיניות כמעט על כל סגל המורים הגברי אצלנו, ועל חלק גדול מבני השכבה שלי.. זה פשוט אף פעם לא הגיע לאוננות, לא ממש חשתי צורך לנסות משהו מעבר לפנטזיות (אני לא בטוח שבפנטזיות הייתי מגיע לכדי חדירה, אולי היה בזה משהו יותר אירוטי). עד הצבא לא הרגשתי שזה אפשרי בכלל לנסות ולממש את הפנטזיות, רק בצבא התחלתי להרגיש מסוקרן יותר והרגשתי שדברים נפתחים בפניי. כיום אני לקראת שחרור, אני מחוץ לארון, ההורים יודעים ומקבלים באהבה וכך גם החברים. לא אמורה להיות לי בעיה בנושא, מעבר לזה אני מרגיש מיוחד בהיותי הומו, זה אפילו כיף.. אז למה זה כל כך קשה ומסובך?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לתגובה - תגובה
איל זק19/02/2011דן שלום
תיארת מצב שבו מעולם לא חשת צורך לאונן ולגמור אף על פי שהיו לך פנטזיות מיניות. האם לא חשת מעולם רצון להגיע לפורקן מיני? מה מנע ממך לנסות ולענג את עצמך? מה מונע ממך לעשות זאת כיום? מדוע אתה חווה את זה כ"קשה ומסובך"?
העובדה שחווית שפיכה תוך כדי חלום (קרי לילה) מעידה על תפקוד מיני גופני תקין. גם עצם העובדה כי אתה נמשך מינית ויש לך פנטזיות מיניות מצביעה על בריאות נפשית. השאלה שנותרת היא מדוע אתה מתקשה לממש זאת בפועל.
נראה כי מדובר בחסמים ועכבות פסיכולוגיים. ייתכן ובשל גילך הצעיר וחוסר ניסיונך בתחום המיני אתה מרגיש לחוץ ומאויים בסיטואציה כזו. אם כן, זוהי תחושה טבעית שתחלוף ככל שתתנסה יותר ביחסים אינטימיים. יתכן גם שהימנעותך עד כה נובעת מדימוי גוף נמוך ותחושת חוסר נוחות איתו, או מחשבות שליליות וחרדות הקשורות לאוננות ושפיכה (במידה ואלה הן הסיבות, אשמח אם תתייחס לכך).
מכל מקום, המלצתי אליך היא שתיתן לעצמך את הזמן ואת היכולת להכיר את גופך ולהנות ממנו, ועם הזמן גם תתנסה יותר ביחסים אינטימיים ונראה לי שהבעיה תבוא על פתרונה בעצמה. במידה ולא, אני ממליץ כי תפנה בהמשך לסקסולוג (גיי פרנדלי).
אשמח לשמוע את דעתך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)