נטייה מינית בילדים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נטייה מינית בילדים
    אבא
    14/02/2011

שלום,
    בני בן תשע מתנהג לפעמים בצורה עדינה משהו בדיבור שלו נראה לי עדין וגם בהתנהגות עצמה.הוא גם ילד רגיש. מצד שני הוא מתנהג כמו שבנים צריכים להתנהג, כלומר, כדורגל, חוג קראטה, משחקים וצעצועים של בנים וכו'. השבוע הוא סיפר לאישתי שהוא אוהב זמר צעיר מסויים ששר שירי ילדים והוא מעריץ אותו והוא גם אוהב אותו כי הוא יפה, וכי יש לו פנים יפות. השאלה שלי היא האם הוא מבין בגילו מה שהוא אומר (את המשמעות), והאם זה מראה על התפתחות בכיוון מסויים בנוגע להעדפות המיניות שלו בעתיד, אם אני מוסיף לזה את העדינות והרגישות שבו?
    בנוסף, לפני זמן לא רב הוא סיפר לי שלעגו לו בכיתה וכינו אותו הומו. הוא לא בדיוק ידע מה זה אבל הבנתי ממנו, שכך הוא הבין, שהומו זה "אחד שנצמד לבנים", ובתגובה הוא טיפה התחיל להתרחק מקבוצת הבנים. בסה"כ הוא מאוד מקובל בכיתה , ודווקה אלה שלעגו לו הם חבריו הטובים. לכן אני לא נלחצתי מהמקרה ולמען האמת, גם הילד לא נלחץ או התרגש. איך וכיצד לנהוג? מה לעשות ולהסביר לילד? האם כול הסימנים הללו מצביעים על משהו או חשד מסוים? האם בגיל כזה גם אמורים להתאהב בבנות? או בבנים...
    אודה לתשובתך,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נטייה מינית בילדים

הוספת תגובה

• נטייה מינית בילדים - תגובה

איל זק
    14/02/2011

שלום רב
    גיל תשע הוא גיל צעיר מדי בשביל להבין מהי נטייתו המינית של בנך. זהו הגיל שבו מתחיל תהליך ההתבגרות ויעברו עוד לפחות מספר שנים עד שהוא עצמו ייגבש את זהותו ונטייתו המינית. התנהגות עדינה ורגישות אינן בהכרח קשורות לנושא. גם הערצה לזמרים ואלילי נוער מאוד מקובלת בגילאים אלו, ובאשר להתייחסות לפניו היפות של הזמר... אני לא בטוח שיש כאן בכלל משמעות ומה זה אומר. הטלוויזיה מלאה בתוכניות המקדשות יפים ויפות וייתכן שזהו חלק משיח חברתי אצלו בכיתה.
    מה שיותר חשוב לדעתי הוא ההתייחסות שלכם (ההורים) לאפשרות הזו. ברור לי לחלוטין שאתה דואג לבנך אך אני חש משאלתך חרדה מסויימת לאפשרות שהוא יפתח נטייה חד מינית. במידה וכך אכן יקרה, חשוב שתדעו שני דברים מהותיים: האחד, שזהו טבעו וכך גם יש לקבלו (ע"פ כל הפרמטרים המדעיים כיום הנטייה המינית מולדת ואינה ניתנת לבחירה או שינוי). ודבר שני, שדווקא מפאת שונותו (ולשמחתנו כיום זה כבר הרבה פחות מורגש) בכדי להתפתח כאדם בריא ומאושר בחייו הוא יצטרך את התמיכה והאהבה המתמדת שלכם. ככל שבבית תהייה אווירה פתוחה, לא-שיפוטית, ליבראלית ומקבלת יותר, כן ייטב לילד (בלי קשר איזו זהות מינית תהייה לו).
    עניתי לך קצת באריכות, אשמח לשמוע את דעתך וכמובן אם יש שאלות נוספות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו